A világ egy terített asztal / Észak-Svédország

Bakancslistához adom
Zu Tisch ... / In Nordschweden
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 209. rész, 26 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Svédország északi részén, a Botteni-öbölben jóformán a halászat az egyetlen jövedelemforrás. Az itt élő kis maréna ikrájából nemes kaviárt nyernek. A Kalix kaviár az egyetlen élelmiszer Svédországban, amely oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkezik. A helyiek menüjében minden nap szerepelnek a halak. Hallevest, grillezett vagy sült marénát vagy sügért fogyasztanak. Népszerű elfoglaltság a vadászat, a mezei nyulak is gyakran végzik a fazékban.

A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Grafo 2023 nov. 25. - 00:41:18 Előzmény Barackvirág1
A régieket már többször leadták, viszont most kimaradt egy rész.
Engem legjobban az zavar, hogy itt is totál szét van csúszva a szinkronhang a feliratozástól, mert az eredeti hangra van megírva a feliratozás, a szinkron pedig külön olvassa fel. Szinte minden külföldi filmnél ez van.
10/10
Barackvirág1 2023 nov. 24. - 01:31:47 10/10
Ja és nem Remstal-völgy, hanem Rems-völgy, mert a Tal a németben eleve völgyet jelent.
Vaucluse pedig egészen délen van, Avignon körül, majdnem Marseille-nél, azért is beszélnek az epizódban a dél-francia/provence-i konyháról, meg mutogatnak levendulaföldeket, ennek ellenére a térkép a bevezetőben egészen északra helyezi a területet, a svájci határhoz, Dijonnal egy magasságba. Kár, mert eddig ilyen kapitális hibák eddig nem volt a sorozatban.
Ettől függetlenül jó kis sorozat ez, leadhatnák a régebbi részeket is újra.
10/10
Barackvirág1 2023 nov. 17. - 16:27:12 10/10
Kár, hogy megint félrefordították, ugyanis nem fenyőrügyet használnak (folyamatosan a műsorban), hanem a friss hajtást, látszik is, hogy egészen halványzöld, ahogy az is, ahogyan letépik a levél csúcsáról. Hallatszik az is, hogy „spitze”-t mondanak az eredeti szövegben. Nem hiszem, hogy most bárki is rohanna megkóstolni  és véletlenül fenyőrügyet enne fenyőhajtás helyett, de egy ilyen félrefordítás potenciálisan életveszélyes lehet.
10/10
Barackvirág1 2023 nov. 06. - 14:51:05 10/10
Ez a sorozat egyébként már szerepel a port.hu adatbázisában: https://port.hu/adatlap/film/tv/a-vilag-egy-teritett-asztal-at-our-neighbours-table/movie-213636