Álomhajó / Mézeshetek Ausztráliában

Bakancslistához adom
Das Traumschiff / Hochzeitsreise nach Australien
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott NSZK romantikus sorozat, 90 perc

Értékelés:

79 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Marie, az esküvőszervező szabadságot kér és Horvátországban marad régi szerelmével, Daniellel. Az Ausztráliába induló hajón Andrea Herbst, Stefan felesége helyettesíti. Senki nem tudja, hogy Andrea és Stefan külön élnek, és Stefan őrizni is akarja a titkot, mert fél, hogy a hajóstársaság szerint nem lenne jó reklám, hogy az esküvőszervezőik válófélben vannak.\nTanja és Lukas, az egyik jegyespár újabb és újabb nehéz feladatok elé állítja az esküvőszervezőket, miközben kiderül, hogy Lukas válása még nem jogerős, ezért Ausztráliába hívja volt feleségét, hogy titokban gyorsan rendezni tudják a helyzetet.\nA másik jegyespár, Julia és Valentin sorsát Beatrice különösen a szívén viseli, mert Julia régi barátnője, aki egy autóbalesetben elveszítette a látását. Beatrice végig úgy érzi, hogy ismeri valahonnan a vőlegényt, és nem tudja, mit tegyen, amikor rájön, hogy honnan ismeri...

A műsor ismertetése: Egy hajó, amely bejárja a világot, varázslatos tájakokra viszi utasait, akik közben élik életüket. Hogy ez az élet ott tartózkodásuk idején minél szebb legyen, arról a kapitány, a főkomornyik, és a hajódoktor és a legénységük gondoskodik. Az Álomhajó című német sorozat most először látható Magyarországon, a romantikus történeteket lenyűgöző látvány fűszerezi, mindezt pedig a kapitányt alakító Siegfried Rauch főszereplésével élvezhetik a nézők a STORY TV4 műsorán, minden szerdán, 21.00 órakor.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 nov. 14. - 15:33:49 10/10

Mézeshetek - 11. Nászút Las Vegasba (2010)

Az esküvőszervező Marie Andersennek ez az első útja Daniel nélkül, az új kollégájával Stefan Herbsttel, akit Marcus Grüsser küldött. Az új csapatnak mind a két, hajón lévő jegyespár segítségére kell lennie. Manuela és Marcus Müller, Manuela testvérével és régi jó barátjukkal Oliverrel érkezik. Az esküvő lezajlása után a hajó tovább tart Las Vegasba, ahol a két nő meglátogatja az anyját. A találkozás másképp alakul, mint tervezik, mikor Hannelore rájön, hogy a veje az ő egykori szeretője. Eközben Oliver végleg eldönti, hogy össze akar házasodni Tinával. Megkéri Marie-t, hogy segítsen az esküvői előkészületekben és megpróbálja megtalálni a legjobb pillanatot arra, hogy megkérje a lány kezét. Mindenki számára eseménydúsan telnek a napok Las Vegasban, az út csúcspontja, mikor egy privát látogatást tesznek a világhírű illuzionisták Siegfried és Roy illuzionistáknál, a fehér oroszlán és tigris tenyészetüknél.
10/10
grosz_i 2023 nov. 14. - 15:32:20 10/10

Álomhajó - 40. Las Vegas (2001)

Napok óta nagy az izgalom az „MS Deutschland” fedélzetén: Karl Petersent, a hajózási társaság vezetőjét San Franciscóban várják a fedélzetre, aki születésnapját arra használná majd fel, hogy bemutassa utódját. Még senki sem sejti, hogy Petersen lánya, Susanne lép majd apja nyomdokaiba. A nő a lehető legtöbb információt szeretné összegyűjteni a hajóról, ezért persze álnéven jelentkezik be Beatrice-nél mint gyakorló asszisztens az „MS Deutschland”-on.
Gaby Fischer, a fedélzeti butik bérlője beleszeretett Paulsen kapitányba, akinek csak az extravagáns énekesnő, Lea Johnson köti le a figyelmét.
Frank Schubertet, az „MS Deutschland” szállodaigazgatóját több gond is gyötri egyszerre. Először is, nehezen tudja titokban tartani kapcsolatát Kerstin Hilperttel, a kozmetikussal. Másodszor pedig felbukkan az előző szeretője, Lea Johnson, aki nem csupán Frank Schubertnek okoz nyugtalanságot...

Jan Kabel, a hajótulajdonos fia azzal az ürüggyel, hogy fotóriportot készít a hajóról, részt vesz a San Franciscó-i utazáson. Édesapja reméli, hogy ettől fontos információkhoz juthat, mielőtt átvenné a Petersen hajózási társaságot és ezáltal az »MS Deutschlandot« is. Amikor aztán Jan találkozik a bájos Susanne stewardesszel, és mindketten egymásba szeretnek, fogalmuk sincs arról, milyen szakmai tevékenység köti őket össze valójában.

Paulsen kapitány egy egészen különleges úti célt választott a hajó San Francisco kikötőjében töltött szabadidejére. Meg akarja mutatni Lea Johnsonnak Las Vegas híres szerencsejáték-paradicsomát. Ám amikor odaér, nagy meglepetésére ott várja a hajóorvos dr. Schröder és a legénység több tagja is, mivel ugyanaz volt az úti céljuk. Elég eseménydús néhány nap következik mindenki számára Las Vegasban, a Caesars Palace Hotelben. A kirándulás fénypontja egy privát látogatás a világhírű Siegfried és Roy illuzionistákkal, tenyésztett állataikkal a különleges fehér oroszlánjaikkal és tigriseikkel.
8/10
fclariss 2023 okt. 18. - 06:48:18 8/10
Mára már ez a filmsorozat is leamortizálódott: a legújabb kapitány zenész énekesnek is gyenge, de kapitánynak aztán sem alkatilag, sem stílusában, sem egyebekben nem felel meg a szerepének, bár, a szállodahajó vezetése sem, nincs hajóorvos, helyette van helyettes kapitány (eddig is lehetett, de miért kellett most fölemelni a vezetőség tagjává, ezt a szerepet játszó színész volt 1-2 epizódban igaz kapitány, miért hagyták annak maradni????). A házasulandó párok történetei egyre gagyibbak, mintha kifogyott volna a dramaturg az ötletekből, a hajón alig van más utas rajtuk, a kevés hozzátartozón és az esküvőszervezőn kívül, az úti célok meg aztán egészen banálisak: németországi utasok miért hajóval mennek Tirolba, Toszkánába.... Ennek a nagyszerű sorozatnak az agonizálása helyett jobban tették volna, ha szépen hagyják a szereplők kihalásával a sorozatot is elhalni, meghagyva a majd'"40 éves sorozat élményének emlékét.
10/10
grosz_i 2023 szept. 24. - 15:58:51 10/10
Das Traumschiff - 53. Botswana - Botswana (2005)

Az utazás az Álomhajón ezúttal Botswanába és egy egyedülálló természeti és állatparadicsomba visz, az Okavango-deltába. Felejthetetlen utazás, amelyre nem csak az MS Deutschland utasai fognak sokáig emlékezni.
Fokvárosban Claudia Jahn zongoraművész is felszáll a fedélzetre a kislányával, Friderikével. Röviddel a bejelentkezés után Claudia szembesül a múltjával. Az utasok között ugyanis ott van elvált férje, Peter, aki egy jól őrzött titokba akarja beavatni a lányát, Larát ezen az úton. Nagyon sok érzelmes és viharos eseménysort vált ki, amikor Lara találkozik egy lánnyal a hajón, aki pontosan úgy néz ki, mint ő...

Paulsen kapitány és Beatrice személyesen gondoskodik ezen a körúton egy verseny két nyerteséről. A szimpatikus, bár kissé furcsa Lothar Meyerről és Ramona Wieséről van szó, aki a Meyer-Building takarító cégnél dolgozik takarítóként. Ramonát kicsit irritálja az azonos név egybeesése, de ez a kedves férfi mégsem lehet a Meyer cég fukar és kemény főnöke, azaz a munkaadója...?

Loni és Udo Kaulbach kellemes vakációval kényeztetik magukat, és nagyon is jól érzik magukat, legalábbis Loni azt hiszi. Amikor férje, Udo és a fedélzeti fodrász, Olbricht, állítólag egykori focitársa, egyre gyakrabban összedugják a fejüket, és Olbricht valami gyémántüzletről beszél, Loni gyanút fog…. ami nem is egészen alaptalan. Az Okavango-deltába tett parti-kirándulásukon Loninak és Udónak az életükért kell aggódniuk - és nem is a vadállatok miatt....

10/10
grosz_i 2023 szept. 24. - 15:25:42 10/10

Das Traumschiff - 52. Singapur - Bali - Bali - Szingapúr (2005)

Köteleket elengedni! - Elhangzik a vezényszó a hófehér luxushajón. Számos utas gyűlt össze az MS Deutschland fedélzetén, tele várakozással két nagyon különböző úti cél felé: Szingapúr, az egykori koronagyarmat, amelyet a világ egyik legérdekesebb városállamaként emlegetnek, és Bali napsütötte szigete, csodálatos strandjaival, amelyet joggal neveznek az »Istenek szigetének«.

Maja és Bernd Landau házaspár is az utasok között van. Maját, aki egy súlyos baleset óta lebénult, férje, Bernd szeretettel és végtelen türelemmel ápol. Amint felszállt a fedélzetre, Maja rádöbben, hogy meg tudja mozgatni egy kissé a lábát. Ez a pozitív fejlemény dr. Schrödernél sem marad észrevétlen, aki felügyeli a nő állapotát. Azt tanácsolja neki, hogy a lehető leggyorsabban tájékoztassa férjét, akit bűntudat gyötör a baleset okozása miatt, de Maja tétovázik. Bevallja dr. Schrödernek, hogy attól tart, ha bevallja a férjének, hogy már nem függ a segítségétől, akkor Bernd elhagyhatja.

Frank Dorfmann bejelentkezésekor találkozik a vonzó Lea Branddal, aki hozzá hasonlóan lelkes búvár. Frank számára szerelem lesz első látásra, és mindent meg is tesz, hogy megnyerje ennek az érdekes nőnek a vonzalmát. Lea pedig szintén nem tud ellenállni Frank varázsának, és dacára egy hatalmas csalódásnak, mégis készen áll egy új kapcsolatra. Ebben az időben Frank merész ikertestvére, Horst megjelenik Szingapúrban, és bátyja segítségét kéri...

Gianni Benedetti az MS Deutschland fedélzetén találkozik egykori tanárával, Elsa Karstedttel, és már az első találkozáskor sejti, hogy viharos napok várnak rá. Gianni felcsempészte kiskutyáját, Sweetheartot a fedélzetre, és az egyetlen ember, aki tud az »Édesem« létezéséről az Betty, Beatrice kis unokahúga, akivel összebarátkozott. A legszigorúbb titoktartásban állapodnak meg, senki sem szerezhet tudomást Sweetheart jelenlétéről. Főleg nem Elsa Karstedt, aki utálja a kutyákat. Amikor Elsa egy éjszaka kutyaugatásra ébred, és értesíti Paulsen kapitányt, Gianni, Betty és persze »Édese« számára rendkívül „kényelmetlen” válik a helyzet...
10/10
grosz_i 2023 szept. 24. - 10:51:13 10/10

Das Traumschiff - 50. Vancouver - Vancouver (2005)

Az „Álomhajó” 50. alkalommal fut ki utasokkal a tengerre. Az „MS Deutschland” útvonala ezúttal British Columbia tartomány délnyugati részére vezet Vancouverbe, Kanada egyik legszebb és legvonzóbb városába. Az „MS Deutschland” fedélzetén utazó vendégek egy csodálatos utazásra várnak lélegzetelállító tájakkal.
Paulsen kapitány számára ez az utazás egyúttal utazás is lesz a múltba. A fehér luxushajó fedélzetén ugyanis újra találkozik gyermekkori kedvesével, Angelával, aki férjével, Manfred Bergerrel Vancouverbe tart, első unokája ünnepélyes keresztelőjére.
A hajó orvosa, dr. Schröder meghívta keresztfiát, a fiatal asztrofizikus hallgatót, Paul Berlinget az „MS Deutschlandra”, és Beatrice-t is meglátogatja unokahúga, Lisa.

Amikor Paul és Lisa először találkoznak, az szerelem lesz az első látásra. Beatrice viszonylag hamar észreveszi, mi is történik kettejük között, azonnal kéri dr. Schrödernek segítségét is, de az orvos ugyancsak túlzónak tartja a főstewardess aggodalmát. Amikor Beatrice megtudja, hogy Lisa és Paul úton vannak a Csendes-óceán partján egy távoli faházba, mindent megtesz, hogy megmentse őket attól, hogy valami „ostobaságot elkövessenek”. Együtt dr. Schröder megkeresik őket, és közben egyik kalandból a másikba sodródnak...

Renate Müller, aki évek óta dolgozik a fedélzeti butikban, nagyon boldog, hogy 15 éves fia, Marc először látogatja meg őt a fedélzeten. De a találkozás a vártnál bonyolultabbnak bizonyul. Marc nagyon visszafogott, és úgy tűnik, semmi sem érdekli, kivéve a hobbija, a sporthorgászat. Amikor édesanyja révén találkozik Ludwig Vossszal, egy horgászfelszerelés-lánc tulajdonosával, lassan-lassan megenyhül...
10/10
grosz_i 2023 szept. 24. - 10:11:51 10/10

Das Traumschiff - 49. Oman - Omán (2004)

Az Álomhajó az Ománi Szultánság felé tart, amely egykor gazdag tengeri kereskedők otthona volt. Nyüzsgő hangulata a mai napig minden látogatót lenyűgöz. Paulsen kapitány, a legénység és az MS Deutschland vendégei eseménydús utazásra indulnak Kelet titokzatos világába.
Natalie és Thomas Müller nagyon boldogok. Végre több időt szeretnének önmagukra szentelni a fedélzeten, és élvezni akarják a friss házasság boldogságát. Mindent tökéletesen megterveztek, és valójában semmi sem végződhetne kudarccal. Megérkezésekor azonban máris meglepetés vár rájuk. Thomas szülei, Dagmar és Herbert is ott van a fedélzeten, és nem tágítanak a „gyerekek” mellől. A folyamatos gúnyolódások és kérdések azonban Nathalie és Thomas idegeire mennek, és megragadnak minden romantikus pillanatot a „felhőtlen” boldogságuk élvezésére.

Az út során a tudós Dorothea Beckmann felismeri a gátlástalan főnöke, Erwin Gethmann valódi arcát, aki még az emberrablástól sem riad vissza, hogy az új szabadalmat megszerezze Dorothea volt barátjától, Andreas Mertentől. Végül majd az újra egymásra talált szerelmes párnak sikerül Paulsen kapitánnyal együtt lelepleznie Erwin Gethmannt.

Lisa Schrader parfümőr pedig azt reméli, hogy a szerelmével való minden évben rendre megismétlődő hajóútján végre hivatalosan is megtalálja a boldogságot a szeretője oldalán. Ám amikor bejelentkezik a hajóra, megtudja Beatrice-től, hogy kedvese lemondta az utazást, mert nem akar elszakadni a családjától. Minden remény, álom és kívánság szappanbuborékként szétpukkad.

Utolsó levélben, amelyet palackpostában a tengerbe dob, elbúcsúzik a szerelmétől. Amikor pedig Ulrich Merbold megtalálja ezt az üzenetet egy a tengerpartra kisodródott parfümös üvegben, csak egy gondolata támad: mielőbb meg kell találnia annak feladóját, hogy megmentse a súlyos ballépésétől. Egyetlen nyom erre a levél fejléce, amiben az »MS Deutschland« szerepel...
10/10
grosz_i 2023 szept. 23. - 09:54:11 10/10

Bali (2000) - Das Traumschiff - 35. Bali

Az ezredfordulón az „Álomhajó” egy felejthetetlen szilveszteri ünnepléssel indul a dátumhatáron átívelő utazásra. A fedélzeten sok utas szeretné megtapasztalni és megünnepelni az új évezred kezdetét a luxushajón.

Köztük van Bernd Lohmeyer is, aki öt éve van szökésben a rendőrség elől. Ekkor letartóztatták egy bőrönd illegálisan szerzett pénzzel - ötmillió márka! -, de sikerült megszöknie. Azóta Robert Bach, a Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal polgári nyomozója Lohmeyert követi. De Lohmeyer az utolsó pillanatban mindig meg tudott szökni előle ügyes smink és maszk álca segítségével, a barátnője, Angela Stromberg támogatásával.

Bach utolsó lehetősége Lohmeyer letartóztatására ez a körút, mert a bűncselekmény elévülési ideje 2000. január 1-jén lejár. Lohmeyer tud Bach jelenlétéről a hajón, és figyelmezteti is Angelát, hogy legyen rendkívül óvatos.

Bernhard Westphal hajótiszt először viszi magával feleségét Simone-t egy kirándulásra, aki terhes, és ketten együtt szeretnék köszönteni az új évezredet. Patricia és Martin is sajátos módon szeretné kezdeni a 2000-es évet. Az esküvő szilveszterkor lesz, természetesen a romantikus esküvői fedélzeti részen. Látható ugyan, hogy Martin örömmel készülődik, Patricia viszont nem tűnik különösebben boldognak. Mindkettőjüknek más-más a véleménye a gyerekkérdésről, legyen, vagy mégse…?

Alfred Sander vegyipari vállalkozó, aki 2000-ben készül nyugdíjba vonulni, és utódjai kiválasztásában gondolkodik, szintén az „Álomhajót” fedélzetén van. Lányát, Isabelt szemelte ki az igazi jelöltjének, de a lánya - öt évvel ezelőtt apja akarata ellenére Balira költözött, ott lett orvos, és ott született meg a fiát, Jakob is. Férje halála után a nő most visszavágyik Németországba. Isabel sok levelet írt apjának, Alfrednek, amelyekre sosem válaszoltak. Alfred unokaöccsének, Olafnak és felesége, Sabine rendre eltüntették ezeket a leveleket. Ármánykodó feleségével együtt egy adományozási szerződést spekuláltak ki, amely csak akkor lép hatályba, ha Isabel nem jelenik meg 1999. december 31-ig. Ebben az esetben, ahogy Alfred Sander elrendelte, Olaf lesz a többségi részvény tulajdonosa a társaságban.

Hamarosan világossá is válik, Patricia hirtelen miért is nem lelkesedik már úgy Martinnal való házassági tervéért. Ugyanis a nő Bernhard Westphalt fedezte fel a hajón, aki két évvel ezelőtt búcsú és magyarázat nélkül elhagyta őt. Most rájön, hogy még mindig nem tette túl magát az ügyön, és magyarázatot vár Bernhardtól. A férfi viszont meg akarja akadályozni, hogy terhes felesége, Simone tudomást szerezzen az afférról. Ám amikor együtt mennek kirándulni, a kettőjük közötti vonzalmat alig tudják leplezni. Eközben Bach Lohmeyer nyomában van. A sarokba szorított férfi utasítja Angelát, hogy menjen egy parti kirándulásra az üldözőjével, majd hagyja őt a szigeten. A dolgok viszont nem a tervek szerint alakulnak, és Lohmeyernek továbbra is aggódnia kell, hogy felfedezik.

Szilveszterkor Paulsen kapitány egészen különleges meglepetést tartogat vendégeinek - hajója átlépi a dátumhatárt. De nem sejti, hogy az utazásnak ez a fénypontja jelentős problémákat fog okozni egyes utasoknak.
napraforgó 2023 szept. 12. - 12:22:06
Jajj de furcsa ez a gúnárnyakú, madárfejű új kapitány.
A legtöbb szereplő ismerős még a "Klinikából".
jesolo 2023 szept. 12. - 08:19:52
AKTUALIZÁLNI KELLENE MÁR A FRISSEBB VERZIÓKRA
10/10
grosz_i 2023 júl. 10. - 11:39:57 10/10
Az Álomhajó - Panama (2010) - 63. epizód: Képek ehhez az epizódhoz: https://www.kino.de/film/das-traumschiff-panama-2010/
10/10
grosz_i 2023 júl. 10. - 11:35:04 10/10
Az Álomhajó - Bora Bora (2011) - 64. epizód: Képek ehhez az epizódhoz: https://www.kino.de/film/das-traumschiff-bora-bora-2010/
10/10
grosz_i 2023 júl. 05. - 15:58:03 10/10
Az Álomhajó - Indián nyár (2010) - 62. epizód: Képek ehhez a részhez: https://www.kino.de/film/das-traumschiff-indian-summer-2009/
10/10
grosz_i 2023 jún. 13. - 17:40:01 10/10
Az epizód sorszáma nagyon eltér az adásba kerülő résztől, ugyanis a 37. rész címe (Sydney) - Olympia 2000 - az »Álomhajó: Perth (2013)« az pedig a 71. epizód. Képek a filmhez (link): https://www.kino.de/film/das-traumschiff-perth-2013/
10/10
grosz_i 2023 máj. 27. - 20:36:07 10/10
Álomhajó: San Francisco: Képek az epizódhoz: https://www.kino.de/film/das-traumschiff-san-francisco-2007/
10/10
grosz_i 2023 máj. 23. - 07:51:45 10/10
kybuck 2023 febr. 02. - 00:02:52
A németekre jellemző bugyuta sorozat egy csomó féleszű, ütődött karakterrel. Olyan, mintha egy gyerekeknek készült Miki egér vagy Donald kacsa képregényt vagy rajzfilmet látna az ember.
10/10
grosz_i 2023 jan. 31. - 08:44:29 10/10
Álomhajó: Mézeshetek Új-Zélandon (2007) - 2. epizód

Siegfried Rauch - Paulsen kapitány
Heide Keller - Beatrice von Ledebur
Horst Naumann - hajóorvos Dr. Horst Schröder


Eva-Maria Grein von Friedl - Marie Andresen
Patrik Fichte - Daniel Bergmann
Fabian von Klitzing - páter
Susanne Michel - Julia Marks
Marek Erhardt - Benjamin Marks
Eva Habermann - Andrea Clemens
Daniel Morgenroth - Stefan Clemens
Oliver Bootz - Peter Stadtler
Thure Riefenstein - Patrick Marks
Rendezte: Hans-Jürgen Tögel

Forgatókönyv: Jürgen Werner
Produkciós vezető: Wolfgang Rademann

Egyébként a filmismertető stimmel, a szereposztás, a stáb ismertetéséről mindenki alkosson , önmagának véleményt...
10/10
10/10
grosz_i 2022 nov. 19. - 17:47:38 10/10
Ha valaki az "Álomhajó: Indián nyár" epizódot keresné... https://port.hu/adatlap/film/tv/alomhajo-indian-nyar-das-traumschiff-indian-summer/movie-194852
Összes hozzászólás