Gino dél-olasz konyhája / Bari

Gino's Italy: Secrets of the South / Bari
I / 3. rész, 22 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Még nincs szavazat!

Légy te az első!
Vetítések:
18:30, vasárnap (június 29.)
TV Paprika

3:30, hétfő (június 30.)
TV Paprika

7:35, szombat (július 05.)
TV Paprika

Az aktuális rész ismertetője: Gino riksával járja be Puglia fővárosát, Barit, megismerkedik a helyi nyelvjárással, és megkóstolja a régió szokatlan utcai ételeit és zöldségeit. Az óváros egyik rusztikus terén megállva Gino találkozik egy dédnagymamával, aki beavatja őt a tojás nélküli búzadara tészta, az orecchiette (kis fül alakú tészta) készítésének ősi módjába, majd megkóstolja az egyik első, ember által főzött gabonaféléből, a polentából készült utcai ételt.

A műsor ismertetése: Gino szülőhazájának rejtett gyöngyszemeihez visszatérve kulináris utazásra indul, miközben megismerteti a nézőkkel Olaszország legdélebben fekvő, kevésbé ismert régióit: Pugliát és Basilicatát. Megmutatja az ország legbámulatosabb arcát: az olasz csizma déli sarkában és talprészében kalandozva sziklás hegyvidékekkel, ősi barlangvárosokkal, homokos partokkal és tiszta, türkizkék vizekkel tarkított, romantikus tájakat jár be. Ezek a régiók azonban számos titkot őriznek: történelmük nagy része összefonódott a területet megszálló ókori görög és bizánci népekével, akik hatása az itt termesztett növényeken, a helyi ételeken és még az ebben, a népek olvasztótégelyévé lett régióban beszélt nyelvjárásban is megmutatkozik.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?