Az aktuális rész ismertetője: A sorozat belga epizódja Fladria régiójába kalauzolja el a nézőt. A film hősei: a dízelmotoros hajó nélküli halászok, bioterményeiket mérgező vegyszerek nélkül termesztő gazdák, a helyi tájakra jellemző ételeket újra felfedező szakácsok, a saját készítésű söreit nagy gonddal érlelő fiatal sörfőző - felelősen gondolkodó emberek, hagyománytisztelők, úgy élnek és dolgoznak, hogy nem rabolják el gyermekeiktől a föld pótolhatatlan javait, és nem tesznek helyrehozhatatlan kárt az őket körülvevő természetben. Megismerkedhetünk egy hagyományos sörfőzde működésével, a sörkészítés titkaival, és számos söralapú étel elkészítésével. Bepillanthatunk egy spárgatermesztéssel foglalkozó biogazdaságba, megleshetjük a tengeri halászokat és a lovas rákhalászokat, ellátogathatunk több helyi étterem és pálinkafőző bár "boszorkánykonyhájába", ahol az ínycsiklandó különlegességek mind hagyományos receptek alapján, és főleg helyi alapanyagokból készülnek. Láthatjuk, hogyan modernizálja, hogyan "bolondítja meg" a flamand szakácsok, sőt a csokoládécukrászok újabb nemzedéke is a tradicionális recepteket.
A műsor ismertetése: Történetek a léleknek és a gyomornak - gasztronómia utazás Európa országaiba.
Hozzászólások