Emberek a boxutcában / Champ Car

Bakancslistához adom
kanadai dokumentumfilm sorozat, 5. rész

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Champ Car szépségét jól mutatja a boxszemélyzet szuper csapatmunkája. A torontói Molson Indy versenyen a személyzet, amely a Forsythe Racing csapatát támogatja, olajozottan működik. Az autót vezető Paul Tracy és a személyzet tagjainak mindkékt keze teli van - képletesen és a szó szoros értelmében is.

A műsor ismertetése: Emeljen fel egy autót, cseréljen le négy kereket, töltse fel üzemanyaggal, ellenőrizze az olajat, törölje le a szélvédőt és térjen vissza az útra. Ja, igen, és minderre kap 17 másodpercet, különben kirúgják. Ki tudna megbarátkozni egy ilyen melóval, még a kihívás és az adrenalinbomba ellenére is? Egy boxutca profi személyzete ezt vállalja. Ez az egyik legmegterhelőbb, legizgalmasabb környezet, ami csak elképzelhető, és emellett egy életstílus azok számára, akik ezt választják.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 aug. 08. - 20:45:15
A boxutca a motorsportban a pálya azon része, melyben a csapatok tartózkodnak a verseny alatt. A boxokban vannak a csapatok versenygépei, tartózkodnak a szerelõk, és a versenyzõk. A boxba állnak ki a versenyzõk a futam során, hogy tankolhassanak, kereket cserélhessenek, vagy hogy megjavíttassák autójukat, motorjukat. A boxutcának mindig a rajt-célegyenes mentén kell lennie. Kijárata a legtöbbször a célegyenesre vezet ki, bejárata ritkábban van a rajt-célegyenesnél. A boxutcákban egy szigorú sebességkorlátozás van érvényben, ami általában 60 és 100 km/h között változik. A verseny alatt a boxutcába kizárólag a csapatok alkalmazottjai, és kiválasztott személyek léphetnek be. Bizonyos versenypályáknál több boxutca is van, melyek közül egy versenyen csak egyet használnak. Ilyen például a Bahrain International Circuit, ahol egy további privát boxutca van a királyi családnak.
A képen a Hockenheimring boxutcája látható.