És színész benne minden férfi és nő / Égi színpad a földön

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 2. rész

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A mai adásban Gyárfás Miklós Babarczy László rendezővel beszélget Szegedi Lőrintz Theophania című 16. századi színdarabjáról, aki egy lipcsei lelkész latin nyelvű szövegét magyarította, mely az első emberpár és gyermekeik, Káin és Ábel nevelésének témáját dolgozza fel.

A műsor ismertetése: Különleges sorozatunkban a színház kétezer éves világtörténetében teszünk izgalmas utazást. A mai adásban Gyárfás Miklós és Kazimir Károly beszélget az ókori görög színházról: szabadtérről, jelmezről és játékstílusról. Közben a bemutatott színművek részleteiben a szó és játék varázslatát igyekszik megteremteni. Hiszen ahogyan már a jó öreg William is megmondta: "Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő."

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
s4nlara 2016 febr. 02. - 00:56:19
Gyárfás Miklós nagyon szuggesztíven és érthetõen beszélt Ibsen drámai világáról. Azt is megtudtam, hogy Tomanek Nándnor nagyon érti ezt a világot.
hjn14 2015 aug. 14. - 16:23:21
A mai résszel kapcsolódtam be elõször ebbe az adásba, és örülök, hogy rátaláltam. Mindenkinek ajánlom.