Robin Hood / Ellenségem ellensége

Bakancslistához adom
angol kalandfilmsorozat, III / 11. rész

Értékelés:

85 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Robin bandája gyanakodva fogadja Guyt, akinek szintén ellenérzései vannak velük szemben, ráadásul képtelen túltenni magát azon, hogy Robin apja elcsábította az anyját, akinek ezért kellett meghalnia. Az agyafúrt Archer, kettejük féltestvére, a yorki seriff börtönében raboskodik, ám leleményességével csaknem elnyeri a szabadságát. A seriff éktelen haragra gerjed, amikor a tudomására jut, hogy elcsábította a feleségét.

A műsor ismertetése: Robin Hoodot a világ leghíresebb igazságosztó "betyárját" valószínűleg hazánkban sem kell bemutatni senkinek. Olyan filmművészek munkálkodtak ezen az ismertségen, mint Douglas Fairbanks, Errol Flynn vagy Kevin Costner, hogy csak a legismertebb neveket említsük. A BBC Magyarországon készült, legújabb, nagyszabású tévés alkotása a filmművészet elmúlt száz évének valamennyi eredményét, fejlesztését felhasználta.

Bemutató dátuma: 2006. november 23.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
offtopic
csikosi 2013 júl. 02. - 13:29:25 3/10
SOK AZ SOKK belõle már, nem beszélve a reklámokról.
christie1 2012 jún. 02. - 18:53:07
Remélem, a nyáron az RTL is ismételni fogja a RH-ot! Nagyon várom!!!!
_Portsmouth 2012 máj. 14. - 15:19:40
Hát, bosszús vagyok! A BBC Entertainment mûsorát böngésztem itt a port.hu-n, és láttam, hogy az a sorozat, amit keresek, a Dr. Who (Ki vagy, Doki?) nem megy, sem pedig a Lark Rise To Candleford... viszont a RH-sorozatot ismétlik, ráadásul abból is a 2. évadot, és nem az 1.-t amirõl lemaradtam... :-(
_Portsmouth 2012 jan. 20. - 11:28:51 Előzmény christie1
Mondjuk, Allan már a III./11.-ben meghalt, nem?
(Azt a részt sem láttam végig, csak kb. onnan, ahol Robin - én úgy mondanám - Big Brothert játszott Allannel: "Allan! Hagyd el a tábort - most!" (Persze nem így volt szó szerint, csak BB-stílusban így lett volna...)... Amikor ezután A. a fák között kepesztett (vagy amikor erre visszagondoltam(?)), akkor jutott eszembe az alább említett Edda-dalrészlet... --- Késõbb pedig: "...little arrows in your clothing / little arrows in your hair..." - és nem csak ott - Bocsi! ;-) )
christie1 2012 jan. 17. - 14:42:16 Előzmény _Portsmouth
Igen, ez a legutolsó része a sorozatnak.
Hát, tényleg elég béna volt, ahogy Robin H. meghalt, ahogy ott ült a fa tövében... De az szép volt, hogy megjelent Marian.
Utálom a befejezést, már csak azért, mert kedvencem, Allen is meghalt!!! :((( És szemét módon, hátba lövik!!!!
_Portsmouth 2012 jan. 16. - 08:59:01
Az a rész, ami vasárnap volt, akkor ugye a III. évad / 13. rész volt?
Na most: Mit különcködik ez a Robin, hogy õ egyedül akar meghalni? Mások meg tudtak halni mások ölében/karjában: pl. Marian, aki Robin ölében/karjában halt meg, vagy M. apja, aki szintén Robin karjában halt meg (aminek persze dramaturgiai funkciója volt: hogy elküldhesse a lányának a búcsú-üzenetét...), sõt még Guisborne is hajlandó volt Robin és Archer ölében/karjában meghalni (!)...
christie1 2011 dec. 21. - 21:49:41 Előzmény _Portsmouth
Köszönöm a magyarázatot. :)
_Portsmouth 2011 dec. 19. - 16:18:49 Előzmény christie1
Bocsi, én fogalmaztam túl homályosan.
Az Edda-dal részlete kb. a 3. évf. 11. részében lesz aktuális (bár én a 3. évf./2. rész után már nem néztem folyamatosan, csak ide-oda belenéztem).
A szúrós-kék tekintetet pedig Guy viseli...
christie1 2011 dec. 17. - 15:19:31 Előzmény _Portsmouth
Hát lehet, hogy h*lye vagyok, de nem értem, ez mit jelent: "- mert nem a "szúrós-kék"-é..."
Igazából, az Edda-dal részlete sem világos számomra.
_Portsmouth 2011 dec. 14. - 19:06:27 Előzmény christie1
- mert nem a "szúrós-kék"-é...
(Nem tudom, hogy az RTL Klubon most hányadik résznél tartanak, de
*****SPOILER!!!***** lesz majd egy olyan rész, amirõl ez jutott eszembe (ugyebár az Edda-dalból*): "Ment a hûtlen nehéz fejjel/Tudja jól, hogy õ már nem kell/Ég veletek - mást nem mondott/ A szeme túlragyogott minden csillagot"... *******SPOILER VÉGE!*****
(*Nem az ó-germánból!)
christie1 2011 dec. 12. - 12:44:43
De szépen írtad! Köszi! Asszem, én vagyok a legnagyobb magyar rajongója. :))))
_Portsmouth 2011 dec. 12. - 10:14:26 Előzmény christie1
Ja, igen: a "serif"-en is lehet nevetni...
_Portsmouth 2011 dec. 12. - 10:12:52 Előzmény christie1
Szóval világítós-kék szempár tulajdonosa a kedvenced?
És tényleg van "egy-két" jó poénja az említett két szereplõnek...
christie1 2011 dec. 11. - 14:45:23
Én imádom ezt a sorozatot! :)) Jókat nevetek rajta, fõleg a serifen, Much-on és Allan-en.
A kedvencem Joe Armstrong (Allan). Aki szintén kedveli õt, a starity.hu-n jelölje kedvencnek. :)
_Portsmouth 2011 nov. 21. - 11:51:09
Na, megvolt a 3. évf./2. rész az RTL Klubon...
Egy másik csatornán néztem ezt az ep.-t, és a párom kb. annál a résznél jött be a szobába, amikor Robin ledobta magáról a láncokat (miután bedobták mellé a tömlöcbe az ír fickót) - erre a párom azt mondta:
"My name is Houdini."
Mire én (rövid gondolkodás után):
"Robin Houdini."
offtopic
Ford Mustang 2011 nov. 11. - 16:22:54
Egyetértek.
_Portsmouth 2011 nov. 11. - 15:01:26
Például hogy ebben a TÖMÉNY sorozatban mi lehet még érdekes [VÉR téma]:
Még a 2. évadot nézve - az 1.-rõl sajnos lemaradtam - az lett a benyomásom: "Te, ezek nem használnak mûvért!" Visszagondolva, egész szörnyû GYILKOSSÁGOK történtek, mégpedig szúró-vágó fegyverekkel elkövetettek - ha jól emlékszem - a képernyõn látható EGYETLEN CSEPP VÉR NÉLKÜL: pl. a legszörnyûbb, ugye, Marian halála, aztán korábban az apjáé, vagy egy kisebb jelentõségû, amikor a szuperpáncélos részben, ugyebár, Guy a kísérleti nyúlként használt szerencsétlen embernek gyorsan elvágta a torkát, hogy ne tudjon árulkodni...

Na, viszont most a III./1.-ben - ahol csak egy kis "karcolás" volt a gyilkolás helyett - ott a vér!
Lehet, hogy h*lyeség, de egy Queen-dal töredéke jutott eszembe (és "csekkoltam" is a dalszöveget, hogy el ne rontsam):
...blood on your face, big disgrace (waving your banner all over the place)...
A refrént meg talán így kéne módosítani: HE will, HE will rock you...
(De még mindig nem tudom, hogy mit jelent az eredeti refrén: "El fogunk [téged] ringatni"??!! Vagy: "Meg fogunk ingatni"??))

((Mi lett volna, ha ott lettem volna a forgatáson (pl. mint statiszta vagy vmi lótifuti..) - és ott belecsaptam volna ebbe a dalba... (- bár én még sosem voltam filmforgatáson...))
_Portsmouth 2011 nov. 11. - 14:54:53 Előzmény Ford Mustang
Talán azért is jó ez a sorozat, mert TÖMÖR:
Egyetlen kb. 50-perces epizódban regeteg dolog történik, és szinte minden fontos! Nemnagyon van rizsa meg idõhúzás - mint más tévémûsorokban... pl. a tudományos csatornákon látható ismeretterjesztõ mûsorokban. Igaz, hogy az utóbbi teljesen más mûfaj meg téma is, és csak a "médium" (azaz a "közeg") köti össze: a tévé.
(Vannak olyan, fõleg amcsi(?) mûsorok az utóbbi fajtából, amik tele vannak rizsával meg idõhúzással, X-szer elmondják ugyanazt, mintha h*lyénak néznék a nézõt, meg X-szer feltesznek egy-egy kérdést, amire én, mint nézõ várom a választ, aztán csak sok-sok rizsa után válaszolnak rá, ha egyáltalán és nem csak úgy tessék-lássék...)
offtopic
Ford Mustang 2011 nov. 10. - 18:11:57 Előzmény _Portsmouth
Hogy nem a realizmusról híres, az egyszer biztos. :)
_Portsmouth 2011 nov. 10. - 10:40:40 Előzmény Ford Mustang
Egyetértek: Én is úgy látom, hogy ennek a sorozatnak nem az a célja, hogy *realista* legyen, vagy hogy a *valóságról* szóljon.
Inkább talán egyfajta játék, csak *egy lehetséges feldolgozás* (A BBC Ent.-en egy idõben pl. úgy reklámozták, hogy 'Robin Hood - with a brand-new attitude!') - ami bizonyos dramaturgiai, kameratechnikai stb.(?) ügyeskedésekkel dolgozik.

Az pl. feltûnt, hogy (bár én az elsõ évadról lemaradtam) *a legelvetemültebb, legagresszívebb szereplõk sem káromkodnak, vagyis nem átkozódnak/szitkozódnak*?* Annyi sem hangzik el, hogy "Ezer ördög és pokol!" vagy "Bakfitty!" (bár nem tudom, hogy az utóbbi egyáltalán káromkodás-e).
Nem mintha hiányozna nekem a káromkodás - végülis ebbõl a szempontból legaább abszolút család- és gyerekbiztos a sorozat (és a BBC Ent.-en sem kellett figyelmeztetést kitenni elé) - csak érdekes, hogy ezt így is meg lehet oldani, és így is hihetõ.

*Nekem úgy tûnt, hogy pl. a nottighami bíró (/serif?) és Guy a dühüket szitkozódás helyett pusztán *hangerõvel* fejezik ki... (Azt szoktam mondani, hogy a bíró pl. "agresszív kismalac" üzemmódba vált, és így ordít...)
Összes hozzászólás