Daredevil / Feltámadás

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, III / 1. rész, 53 perc, 2018

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A fizikailag és lelkileg összetört Matt újragondolja céljait és helyét Hell's Kitcheben. Fisk egy tervet indít útjának a rács mögül.

A műsor ismertetése: Matt Murdock gyermekkorában egy baleset következtében megvakul, de egy vegyszernek köszönhetően a többi érzékszerve emberfelettivé válik és kialakul egy radarérzék is amivel a környezetét "látja". Matt Murdock nappal mint ügyvéd, éjjel mint álarcos igazságosztó védi Hell's Kitchen környékét a bűnözőktől.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
The Cortez 2022 febr. 11. - 18:52:55 10/10

1. évad

Ebben a reboot-ban mindaz megvan, ami a 2003-as verzióból kimaradt. Darkos, elborult hangulat, látványos akciók, vér-durvulás, feszültség, igényes rendezés stb. Ritka jó szereplőgárdát sikerült felállítani, ráadásul a színészek rendesen oda is teszik magukat. A show-t persze a főellenség lopja el, aki ezúttal végre nem egydimenziós. A sztori szintén kiváló, igaz az évad vége felé behal a sorozat, de a finálé bőven kárpótol minket ezért. Az utsó rész valóban tipikus szuperhősös lett az epikus zene és a végső harc miatt, meg kissé kilóg a sorból, viszont még így is tökéletes lezárást kaptunk. Ez a széria nem a poénkodásról szól, ám itt ugyancsak ütöttek az utalgatások.
Egyedül azt cseszte el a Marvel, hogy nem mozifilmet csinált ebből az anyagból, ugyanígy a Netflix-el karöltve.

10/10

2. évad

Míg Grant Gustinék 2016-ban továbbra is csak a nyáltengerben úszkáltak, addig Charlie Cox és társai, ha lehet még magasabbra rakták a lécet. Sötétebb, néhol még durvább, mint az első felvonás. Daredevil most már együtt nyomul Elektrával, ráadásul végre sikerült kicastingolni egy igazán hiteles meg badass Punishert. A száraz moralizálgatás várható volt, de még így is ezerszer színvonalasabbak a dialógusok, mint a Warner sorozataiban. Az akciójelenetek ugyanúgy ütősek, s ebben a szezonban szintén van köztük egy vágatlan. Az évad az előzőhöz hasonlóan van felépítve, ám a 2 közül talán a második az erősebb.

10/10

3. évad

Az első 2 évadhoz hasonlóan sötét, véres és zseniális. A feszült történet, az ütős fordulatok, valamint a látványos, kemény akciók mellett, a szokásos elnyújtott, vágatlan, stílusos harcjelenetről sem feledkeztek meg az alkotók.
Charlie Cox az első pár részben kiválóan eljátssza a cinikus, hitehagyott, padlóra került, majd onnan felkelő embert. Fisk itt már hivatalosan visszatér, ennek megfelelően kavarja is a szart rendesen. Vele kapcsolatban jó sok gesztust tesznek a képregényrajongók felé a készítők, viszont a 3. szezon legnagyobb meglepetése nem ő, hanem a várva várt Célpont, akinek rohadtul erős karaktert, drámát + háttérsztorit sikerült írni.
Akadnak amatőrebb megoldások, a lezárás kiszámítható, a mellékszereplők közül Karen pedig egy teljesen felesleges special epizódot kap (10. rész), de ezek csak minimális negatívumok. Az egyetlen csalódás röhejes módon az, hogy sem a főhős, sem az új ellenség nem veszi magára a saját jelmezét.

9/10
9/10
Nores 2021 jan. 19. - 12:48:44 9/10 Előzmény Xxy92
Azért ez nem igaz: engem a sorozat érdekel, és van tévém is, ezért nézem :)
Egyébként ez az M2 esti műsora a fiataloknak szól (lásd Petőfi TV), ezért adják az Odaát c. sorozatot is, meg a sok akusztikus és egyéb koncerteket, zenei műsorokat.
A nem célközönség más csatornákon biztos talál valami "értelmes" műsort.
mraviii 2021 jan. 05. - 23:14:18
Más a szinkron, mint a Netflixen.
1/10
Xxy92 2021 jan. 04. - 23:31:09 1/10
22:15, kedd (január 05.)
m2 / Petőfi TV

Mindig azt hiszem, ennél már nincs lejjebb, de aztán az MTVA csak rákontráz. Nem tudom, mit keres egy ilyen szuperhősös baromság az (állítólag) KÖZmédiában?! Ráadásul napról napra! És aztán csodálkoznak, hogy a kutya se nézi a csatornát.. Látom, nem megy, ezért segítek: azok, akiket ez a sorozat érdekel, valószínűleg tévékészüléket sem tartanak az otthonukban, ugyanis mindent interneten intéznek. Akik viszont naívan várnák a közmédia csatornáitól, hogy esetleg valami értelmes műsorra találjanak, pedig visszakézből átkapcsolnak máshová.
10/10
rockqueen 2020 júl. 22. - 13:52:56 10/10
Nekem tetszett az egész sorozat. A filmet is bírtam, ezért ezt is vártam. Sajnálom, hogy a 3. évaddal véget ért. :'( Szerintem hangulatos volt, látványos, színészek is jók voltak benne (főleg tényleg Charlie Cox). Jó lenne pedig, ha valamilyen formában folytatnák DareDevil történetét, mert szerintem van még jócskán benne (pl. megnézném a Pókemberrel való találkozását). Egyetlen egy hiányérzetem van az eddig (általam látott) Matt Murdock-okat alakító színészeknél: a võrôs haj. Nem hiszem el, hogx nem találnak egy tehetséges, fiatal vörõs hajú színész manapság. Vagy fessék be a haját vmi színésznek (volt már rá példa). Mondjuk úgy látom, hogy Cox-nak is adtak valamiféle vörösséget, meg Afleck-nek is (mindkettőjük alapból sötét hajú), de a képregényben világos vörös MM... Na, mindegy. Lehet csak engem zavar ez kissé, meg ez legyen a legnagyobb problémám. 😂
Nekem az erőszakosabb jelenetek is tetszettek, azok megmutatták, hogy xy karakter mikre nem képes, D'Onofrio-val is meg vagyok elégedve, hiába láttam sok másban is ez előtt (pl. a Sejtben is nagyon jó volt), most adott nekem mélységet, mint színész.
Yung pedig Electrának tényleg jó választás volt, szerintem jobb volt, mint Garner. Mattel jó páros voltak.
Megtorlónak én is mást színészt képzeltem volna el.
SPOILER!!
3. évadban mutatkozik meg igazán, Kingpin hatalma, hogy mindenkit meg tud vesztegetni, venni, zsarolni. Az FBI-os pasi remekül hozza szerintem az elkeseredett, tanácstalan embert, aki pedig tényleg csak jót akarna. Dex pedig igazi pszichopata.
10/10
caseyjones 2016 júl. 26. - 10:57:41 10/10
Végignéztem a 2. évadot is.

SPOILER

Nem mondom azt, hogy jobb volt az elsõnél, de rosszabb sem. Nagyjából egy szinten van a két évad. Szerintem nagyon sokat rontott a sorozaton, hogy túlzásba vitték a készítõk a brutalitást. Néha már átment a sorozat horrorba. Elhiszem, hogy a Megtorló egy kemény figura, de konkrétan nem is az õ durva jelenetei voltak számomra idegesítõek, hanem a japán szervezettel kapcsolatos történések. Wilson Fisk nem értem, miért jött képbe újra, én a színész miatt már az elsõ évadban megutáltam a karaktert. Azt hittem, az õ történetének már rég vége. Szerintem kár volt õt visszahozni két epizód erejéig.
Elektra személyében egy új karaktert is megismerhettünk, akit nem más alakított, mint a rendkívül csinos francia színésznõ, Élodie Yung. Nagyon jól alakított, és karakteresebb volt, mint Jennifer Garner. Szerintem az egész sorozatban õ a legjobb színész. Róla szívesebben megnéznék egy külön sorozatot, mint a Megtorlóról. Mondjuk egy 4-5 részes minisorozatot. Charlie Cox most is nagyon jól hozta a Fenegyerek karakterét. Jon Bernthal nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól alakítja majd Frank Castle-t. Amikor megtudtam, hogy õt választották a szerepre, elborzadtam. A Walking Deadben jó volt, de egy Marvel-sorozatban sehogyan sem tudtam õt elképzelni.Kellemesen csalódtam benne. Eszméletlenül jól alakított.
A finálé szerintem nem sikerült túl jóra, az elsõ évadé jobb volt. Összességében jó volt a második évad, már kíváncsian várom a folytatást. Remélem, felbukkan Célpont is. :)
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 06. - 15:06:40
Szerintem Vincent D'Onofrio hatalmasat alakított. A legjobb karakter volt az elsõ évadban.
A másodikban pedig megint csak lesz egy szereplõ aki mindenkit lejátszik a sorozatban. ;)
10/10
caseyjones 2016 máj. 05. - 22:00:32 10/10
Végignéztem a teljes elsõ évadot.

SPOILER

Elõször is: nem értem, miért kellett 12 epizódon keresztül Daredevilt fekete ruhás hõsként ábrázolni. Értem én, hogy eleinte még csak egy amolyan félkész ruhát hord, akárcsak Pókember a kezdetekkor, de nem ilyen hosszú ideig, mint ahogyan ebben a sorozatban volt. 13 epizódból áll az elsõ évad, szerintem a 3. vagy a 4. részben már megjelenhetett volna Matt Murdock az igazi Daredevil-jelmezben.
Másodszor: Vincent D'Onofrio, aki Wilson Fisket, vagy ismertebb nevén Kingpint alakította. Szerintem vele mellényúltak a készítõk. Néha túljátszotta a szerepét. Mellesleg Kinpin sokkal nagyobb darab ember, sétabottal és szivarral a kezében, és általában fehér öltönyt visel. Michael Clarke Duncan, aki a 2003-as Daredevil filmben alakította Wilson Fisket, sokkal karakteresebb volt.
Charlie Cox viszont remek színész, õ nagyon jól hozta Matt Murdockot. Simán veri Ben Afflecket. Karakteres és jól alakít. Akit még kiemelnék, az Deborah Ann Woll. Nagyon jól játszotta az esetlen, elvarázsolt ügyvédnõt.
Egyébként egész jó sorozat. A filmmel ellentétben ezt inkább a krimi mûfajához sorolnám, ugyanis itt nagyobb szerepe van a nyomozásnak, mint a szuperhõsködésnek, ellentétben a 2003-as filmmel. Az elsõ évad Wilson Fisket helyezte elõtérbe, kíváncsi vagyok, a második évadban a Fenegyerek melyik ellensége bukkan fel.
10/10
caseyjones 2016 márc. 14. - 10:44:59 10/10
Továbbnéztem, és a flashbackeket illetõen az a véleményem, hogy jobban is megcsinálhatták volna. Konkrétan úgy, mint a Zöld Íjászban: a képernyõ szélén kicsit homályosabb a kép, kicsi fekete-fehér effektus... Szerintem sokkal hatásosabb lenne, a Zöld Íjászban is mûködött.
10/10
caseyjones 2016 márc. 13. - 22:57:31 10/10
Most néztem meg az elsõ részt, és azt kell, hogy mondjam, nagyon jól sikerült. Charlie Cox remek választás volt Fenegyerek szerepére, nagyon karakteres, és jól játssza a szerepét. Ben Affleckhez nem hasonlítanám, nem mondanám, hogy jobb Daredevil, egyszerûen õ más volt.
Egy epizód alapján nagyon megtetszett a sorozat, mindenképp folytatom.
10/10
caseyjones 2016 febr. 20. - 11:42:09 10/10
Marvel's Daredevil - Season 2 - Official Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=m5_A0Wx0jU4
10/10
caseyjones 2016 febr. 12. - 21:43:37 10/10 Előzmény ammok001
Én csak itt-ott belenéztem a sorozatba, és az alapján tényleg nagyon jól játszik a Daredevilt alakító színész, pedig amikor megtudtam, hogy õ fogja alakítani a kedvenc Marvel-hõsömet, sok jót nem vártam tõle. Már alig várom, hogy belekezdhessek a sorozatba. :)
10/10
gesztenyéskuglóf 2015 nov. 29. - 11:28:20 10/10
Szerintem hihetetlenül jó lett. A párbeszédek nagyon jók, a színészek is és a történet is pörgõs. Nem marvel filmes érzése van, amitõl szerintem jobb is. Nem is említik a "nagy eseményeket" csak egyszer azt hiszem. Mindenesetre nagyon realisztikus lett ahhoz képest, hogy egy vak szuperhõsrõl szól. Csak ajánlani tudom.
8/10
ammok001 2015 jún. 23. - 21:56:46 8/10
Én is így vagyok vele,de nagyrészt jól megvoltak csinálva,de fõleg az elsõ pár részben.Tegnap kivégeztem az utolsó 4 epizódot,és sajnos a végsõ bunyó pl. nagyon gyenge lett.De azért várom a folytatást.Fõleg,hogy Jon Bernthal lesz a Megtorló(imádom a fazont) :D
Sz Peter 2015 jún. 23. - 07:20:24
Szerintem a harcok néha nagyon jól koreografáltak, néha viszont nagyon gagyik. Mintha két ember dolgozott volna rajtuk. :)
8/10
ammok001 2015 jún. 22. - 23:21:30 8/10
Marveltõl szokatlan módon ebben rendesen mutatják az erõszakot,fõleg az elsõ pár részben törnek a csontok.A fõszereplõ srác jó,a harcok is egész jól koreografáltak.Kicsit kiszámítható,hogy éppen mi fog történni,de végig leköti az embert.Aki szereti a képregény filmeket,annak melegen ajánlom.