Forma-1 - szabadedzés 1. / 1. szabadedzés

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol sportműsor, 70 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Kit Fisto 2021 júl. 19. - 20:41:59
Hatalmas helye lett vona elmenni Hamilton mellett, a pálya bal oldalán. Persze, csak ha az nem jön ki gyorsabban a kanyarból. Ezt nem akarta Vertsappen megkockáztatni, és egyszerűen ráhúzta az autóját Hamiltonéra. Semmiképpen nem akarta elengedni. Így járt. És még ő beszél tiszteletről. Először is, neki kéne tisztelnie annyira az ellenfelét, hogy ne húzza rá az autóját, és utána ne fogja rá, hogy ő ment neki. Különösen nem ártana tisztelnie egy hétszeres világbajnokot, akihez képest ő csak egy zöldfülű újonc, és akitől csak tanulhatna, milyen egy igazi F1 pilóta. A tehetség nem minden, tisztelet és alázat is kell hozzá, mint minden sporthoz.
Hamiltont rasszista támadások érték azóta, nyilván a Red Bull és Verstappen rajongóktól. Ez ellen felszólalt a Forma egy vezetése, a Mercedes, és a Red Bull is, mélyen elítélték az ilyeneket és a felelősségrevonásukat kérik. A pilóták többsége is azt nyilatkozta, hogy versenybaleset volt, ilyen előfordul. Hamilton jogtalannak tartja a 10 mp büntetést. Szerintem sem volt jogos, hiszen egyértelműen látszik, hogy ő nem is volt hibás semmiben. Előzni akart egy versenyen, a belső íven. Hát nem része ez is a Forma 1-nek?
Kit Fisto 2021 júl. 19. - 20:22:30
A harmadikon pedig már meg is pördült, és csak mostanra került le a pályáról, pont a bal szélénél van. Itt is jól látható, hogy milyen messze volt Hamilton a pálya másik oldalán, egészen a jobb szélénél autózott, amennyire csak a sebessége engedte.
Kit Fisto 2021 júl. 19. - 20:20:07
A másodikon már megtörtént az ütközés, tehát Verstappen már nem ura az autónak, de a kormányt még mindig nem tekerte el balra, középállásig sem. Érdemes megnézni, milyen közel van a pálya jobb széle, és milyen nagy hely van balra.
Kit Fisto 2021 júl. 19. - 20:16:52
Van itt egy nagyon jó videó az ütközésről, Verstappen autójának kamerájából. A videó eredetileg azt akarta bemutatni, mi volt Verstappen rádiózása közvetlenül az eset után, de kiválóan megmutatja, mit is tett Verstappen valójában a kritikus pillanatokban.
Valójában nem is a kanyarban, hanem még a bejáratánál történt az ütközés. Odaér Verstappen. Gyors jobb kormányt, majd vissza balra. Kezdődik a kanyar, ráhúzza jobbra. Feltűnik közvetlenül mellette a Mercedes első szárnya. Erre mit csinál? Egy gyors kicsi bal, majd újra ráhúzza jobbra! Vagyis a Mercedesre. Egészen a pálya jobb szélénél van Hamilton, tehát szó sincs arról, hogy ő szorította volna ki Vertappent. Balra hatalmas hely maradt. Csináltam három képet, ami jól mutatja, mi is történt.
Az elsőn látható, hogy a Mercedes első szárnya közvetlenül mellette van, Verstappen mégis jobbra fordítja a kormányt.
offtopic
Brierley 2021 júl. 18. - 20:18:40
Végre valaki, aki nem a Csokinyúl ellen szurkol.
Kit Fisto 2021 júl. 18. - 19:50:27
Győzött az igazság! Én a magam részéről már most behúzom a futamgyőzelmet Hamiltonnak a két hét múlva következő Magyar Nagydíjra is! 😎
Piszkálja is a csőrét a Hamilton hatereknek. Az egyik kommentátornak főleg. (aki bárkinek drukkol, csak győzze le Hamiltont) Ha a rosszindulat fájna, végigordítaná a közvetítést.
Szerinte kevés a 10 mp büntetés. Szerintem pedig sok, nem is kellett volna büntetni! Verseny baleset volt Hamilton részéről, Verstappen részéről pedig súlyos hiba, amit a tapasztalatlansága és a kakaskodása okozott. Mi történt? Hamilton előzni akarta Verstappent, a belső íven próbálta meg. A csata hevében egy kisebb versenyhibát követett el, egy kicsit gyorsan ment be a kanyarba ahhoz, hogy azt belső íven gond nélkül be tudná venni. Na de azért nem volt az olyan vészes! Elkezdett kifelé sodródni, de nem meredeken, viszonylag lágyan és kezelhetően. Verstappen külső íven haladt, valamivel előbbre is állt az autója, mert ő is nagy sebességgel hajtott be, nem akart lemaradni. Észlelnie kellet, hogy Hamilton sodródik felé, de nem hogy okosan kijjebb húzódott volna, hogy elkerülje az ütközést, amire lett is volna lehetősége, hanem makacsul kitartott az íve mellett, és a pálya középvonalánál megtörtént az ütközés. Hamilton aligha tehetett volna bármit. Kanyarban, ilyen sebesség mellett nem lehet csak úgy befékezni, és beljebb kormányozni. Sodródott kifelé, Verstappen pedig semmiképpen nem akart engedni az ívéből. Szerintem ezt valójában Verstappen csinálta meg magának. Ha kijjebb megy, nem ütköztek volna, és még előttük állt az egész verseny. Ő hozott egy ostoba döntést akkor. Ami Hamiltonnal történt, az bárkivel előforduló versenyhiba. Éppen csatázás közben voltak, támadta Verstappent már több kanyar óta. Vele is megesett nem is olyan régen pont ez, de akkor ő volt kívül, és a belső íven haladó kifelé sodródott. De Hamilton okosan engedett, kijjebb ment, és elkerülte a balesetet. Akkor meg is jegyezte a kommentátor ezt, megemlítve azt is hogy "okosan". Most pedig, hogy Verstappennek kellett volna ilyen okosan vezetni, de nem tette meg, mégsem őt hibáztatja, hanem az akkor már sokat nem tehető Hamiltont.
Hamilton akkor hibázott volna, ha nem hagy neki helyet és leszorítja, vagy ha maga hajt neki a másiknak. De nem így történt, ő éppen sodródott, és a másik nem tért ki a sodródó autó elől. Szerintem ez simán versenybaleset volt, nem kellett volna büntetni érte. Ha egy fiatal pilóta nem veszi komolyan egy hétszeres világbajnok kemény támadását, és egyszerűen nem enged, félredob minden óvatosságot, könnyen így járhat. Sokat kell még tanulnia! Leclerc tehetségesebb, okosabb nála.

Még valami: A kommentátor szerint kevés a 10 mp, mert ezt még le tudta dolgozni a Mercedes pilótája.
Tehát, ha jól értem, szerinte akkor lett volna elegendő a büntetés, ha az biztosítja, hogy Hamilton már semmiképen ne tudjon nyerni? Nos, innen üzenem neki, a verseny közbeni büntetés NEM arra szolgál, hogy a hibázó pilótától elvegyenek minden reményt, és lehetetlenné tegyék, hogy győzzön. Hanem arra, hogy arányos büntetést kapjon a hibáért és visszatartó ereje legyen. Tehát nem kártérítésként funkcionál a pórul járt számára, érthető? Főleg, hogy nem volt jogos a büntetés. Kiváncsi lennék, ha fordítva történik mindez, Verstappennek is kevesellte volna a 10 mp-et?
Kit Fisto 2021 júl. 18. - 18:57:57 Előzmény Kit Fisto
HAHAHAHAHA! Megnyerte! 😄
tamas patkos 2021 júl. 18. - 15:18:35 Előzmény Ernesto99
Ezen bosszankodtam én is, 52-kor kapcsoltam át :(
1/10
Ernesto99 2021 júl. 18. - 14:59:38 1/10
Sprintfutam ismétlés 14:50-től. 14:53-kor már a 12. körben vannak. Gratulálok M4 !!
Kit Fisto 2021 júl. 17. - 17:29:22
Sikerült elrontani a Forma 1-et. Nyilvánvaló, hogy az egész kavarás a Mercedes és Hamilton miatt van. Nem akarják, hogy 8-szoros világbajnok legyen, mert akkor mindenki elé kerülne. Még Schumacher is "csak" 7-szeres bajnok. Hamilton lenne minden idők legeredményesebb F1 pilótája. És mivel ugye ő fekete (félig, az anyja fehér, de ő feketének néz ki) sokaknak piszkálja a csőrét ennek a "veszélye". Hová vezetne az, ha egy fekete lenne minden idők legjobb F1 pilótája? Ráadásul az első és egyetlen fekete az F1-ben! Az új szabályok, amit most érdekes módon, hirtelen előkaptak az idény közepén, láthatólag Verstappennek kedveznek és a Redbullnak. Az időmérőtől függ, honnan indul a sprintfutamon, és annak az eredményétől függ, hogy honnan indul a nagydíjon. Így nagyobb esély van Hamiltontól elvenni mind a polet, mind a futamgyőzelmet. Mindenesetre, nagyot röhögnék, ha Hamilton nyerné a Brit Nagydíjat!