Forma-1 - 1. szabadedzés / Futam

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Kit Fisto 2023 nov. 26. - 20:22:10
Elmondom, mi történt szerintem. Hamiltonnak nem véletlenül nem jó az autója. Sem a Mercedes, sem Toto Wolff nem akarják, hogy nyolcszoros világbajnok legyen. Miért? Mert németek! Mint Schumacher! A jelenlegi csúcstartó! Számukra fontos, hogy az is maradjon még sokáig. Német büszkeségből, vagy valami efféle miatt. De mit tehettek ezért? Beáldozták Hamiltont, és a Mercedes csapatot is. Lewis nem kapott jó autót, így akarták elvenni a kedvét a vesenyzéstől. Hátha megunja, és abbahagyja. Csak ő vehetné el Schumachertől az elsőséget. Ha ő kilépne az F1-ből, még hosszú ideig biztosítva lenne a nemzeti büszkeségük, a legjobb F1 pilóta, aki német. Verstappen már elmondta, ő nem szándékozik túl sokáig csinálni ezt, már közel minden elért, amit akart az F1-től. Csak hát Hamilton NEM akarja abbahagyni, ő nyolcszoros bajnok akar lenni! Jól tudja, hogy már annak kellene lennie, és hogy elérheti, csak egy jó autó kell hozzá. Akkor talán majd abbahagyja, de addig nem! És jól teszi! Kiváncsi vagyok, meddig megy el a Mercedes és Wolff ebben. Az világos, hogy Russellt akarják első pilótának. De ő sem kaphat mégjobb autót, az már túl egyértelmű lenne. Meddig szerencsétlenkednek még? A konstruktőri másodikat is éppen hogy tető alá hozták. Azért ez nem mindegy a sok ott dolgozónak.. Lehet, hogy sokan közülük adnák Schumacher elsőségét, csak hogy ők legyenek újra a legjobbak akár Hamiltonnal is.
Szóval én nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz jövőre. Továbbra is takarékon tartják Hamiltont, és inkább lemondanak a győzelmekről? Azt remélik, hogy Russellel is győzhetnek? Ha így van, stratégiából még mindig bukta! Jól vezet, de hol van ő attól? Szerintem sosem lesz világbajnok. Hamilton pedig úgysem fog kilépni, ara hiába várnak. Elküldeni meg nem lehet az egyetlen hétszeres világbajnokot.. Még ezzel a lassú autóval is vannak nagyon jó futamai. Ez bizony a 22-es csapdája! De maguknak csinálták. A végén még a Ferrari és a McLaren is úgy elhúznak, hogy majd nem tudják utólérni. Kapj észbe, Wolff!
Kit Fisto 2023 nov. 26. - 19:52:18 Előzmény Főpilóta
Remélem, élvezted az egész éves Verstappen győzelmet.. Ja, bocs, három futamot nem ő nyert, abból kettőt azért még mindig a Redbull Perezzel, és csupán egyet nyert egy másik csapat, a Ferrari, Sainzcal.
Most aztán sokkal jobb lett, állandóan a Redbull nyer, és Verstappen. Csak a pilóta más, de a nóta ugyanaz. Hamiltonnál azért nem zavart, hogy a legtöbbször ő győzött, mert hétszeres világbajnok. De Verstappen csak az autója révén tudott nyerni. (és mert vele rendre elnézőek a bírók) A Redbull valamiért nagy előnyben van a többiek előtt sebességben. A végére felzárkózott végre a Ferrari, de hiába jó pilóta Leclerc, Verstappen a Redbullal könnyedén köbeautózza külső íven. A Mercedes végsebessége még mindig kevés. De látható, hogy Russell autója jobb, mint Hamiltoné. Ha valaki azt hinné, hogy azért teljesít jobban, mert jobb pilóta egy hétszeres vilgbajnoknál, az nagyon naív. Ha Hamiltoné lenne az az autó, ő jobb eredményeket érne el vele. Bár nem kedvelem Sem Norrist, sem Piastrit (más korosztály..) de örülök, hogy a McLarenek is ilyen jók lettek. Szép és jó autók! Mindig utáltam Alonsót, mert egy nagyarcú vadddisznó, de jó, hogy ő is számít, kell vele számolni, ha éppen jól megy az autója. Az azelőtt mindig valahol a végén autózó Tsunoda is Hamilton előtt végzett.. Egyértelmű, hogy ezzel a Mercedesszel valami baj van. Nagyon remélem, hogy jövőre végre adnak Lewis alá egy normális autót, mert ez így nem fair.
De többet majd új hsz-ben..
1/10
KeNorbi 2022 nov. 19. - 07:56:41 1/10
Az a legérdekesebb ebbe´ az egészbe´, hogy még én is beleolvasgattam a hozzászólásokba, pedig hogyhamá´ sportról van szó, engem a "lepedőakrobatikán" felül egyedül a foci tud érdekelni. (Csak nehány rokonomat foglalkoztatja ez a Forma1.)
Főpilóta 2021 dec. 13. - 08:34:19 Előzmény Kit Fisto
Ne bánkódj! A sportban igenis szerepet játszhat, és játszik is a szerencse. Én például alig vártam, hogy végre más legyen a világbajnok. Nem tehetek róla, én nem szeretem a hosszú sorozatokat. Azt sem, amikor mindig a Ferrari nyert. Verstappen igenis nagyon tehetséges és vagány pilóta. Szerintem megérdemelte a győzelmet - az egész évadot figyelembe véve mindenképpen. Verstappen már nem kezdő és nem senki. Az nem érv ellene, hogy "még egyszer sem volt világbajnok", ugyanis mindenki úgy kezdi, hogy egyszer sem volt világbajnok.
Egyébként szép dolog az elkötelezettség valaki, vagy valami mellett, de amikor elvakultsággá válik, az már nem annyira... Különben is, lehet, hogy jövőre megint Hamilton nyer.:-)
Kit Fisto 2021 dec. 12. - 16:08:49
Hát, mégis volt más esélye. Na nem a tehetségéből adódó, hanem a szerencse állt mellé. A versenyvezetés össze vissza kommunikált, a Mercedes főnöke már nem először, most is kitolt Hamiltonnal. Miért nem engedték ki gumit cserélni, amikor ezzel semmit sem veszített volna, csak nyer? Nem, ezt nem Verstappen nyerte meg. Ez az ölébe hullott, és szerintem meg nem érdemelten. Hiszen az egész versenyen Hamilton futott jobban. Ez így nem szép, és nem fair, hogy nem az nyeri meg a címet, aki abszolút megérdemelte volna, hanem az, akinek jobban állt a szerencse. A Forma 1 nem a szerencséről kell szóljon. Ha Latifi nem ütközik, mos Hamilton lenne nyolcszoros világbajnok, ezt mindenki tudja. Számomra ezt a futamot Hamilton nyerte.
Kit Fisto 2021 dec. 11. - 19:25:05
Nem kétséges, hogy Hamilton a legjobb F1 pilóta. Keményen megdolgozott érte, hogy ő legyen a bajnok, az első nyolcszoros világbajnok, és egyben minden idők legeredményesebb F1 versenyzője.
Neki kell nyernie. Verstappen egy kezdő, egy senki. Még egyszer sem volt világbajnok. De van egy jó autója, és hatalmas arca. Meglátjuk, mire lesz elég. Tartok tőle, hogy nem fog tisztán játszani. Hamiltont úgy nem állíthatja meg. Csak most a versenyigazgató kijelentette, hogy minden szabálytalankodást keményen büntetni fognak. Ezért bízom abban, hogy Hamilton megnyeri ezt a futamot is. Verstappen tiszta versennyel nem győzhet egy hétszeres bajnokkal szemben! Tehát vagy nem győz, vagy szabálytalankodik, esetleg balesetet okoz. Más esélye nincs.
Kit Fisto 2021 dec. 11. - 19:02:32 Előzmény Premierfilmes1980
Sajnos nem, Verstappen nyerte az időmérőt, és Hamilton a második.
https://hu.motorsport.com/f1/results/2021/abu-dhabi-nagydij-529489/
1/10
Premierfilmes1980 2021 dec. 11. - 11:25:05 1/10
Hamilton lett az első, második Verstappen! Ahogy az előre meg lett írva!