Bates Motel - Psycho a kezdetektől

Bakancslistához adom
Bates Motel / Hidden
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thrillersorozat, V / 4. rész, 45 perc

Értékelés:

115 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Norman számára kiderül, hogy kiben is bízhat igazán, amikor megpróbálja megőrizni a titkait. Romero igyekszik biztonságba húzódni.

A műsor ismertetése: A Psycho előzménysorozata, mely a tinédzser Norman Bates és édesanyja Norma életét mutatja be közvetlenül az öreg és titokzatos Bates Motel-be való költözés után.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Norma Louise Bates
Norman Bates
Dylan Massett
Bradley Martin
Alex Romero seriff

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Paradiselost02 márc. 17. 22:59:52 10/10
Ez után a film után nagyon nehèz bármit is csinálni, annyira a hatása alatt vagyok. Nem értem miért csak most néztem meg, vagyis nyilván mert semmi reklámot nem kapott, s persze a trónok harca vitte a prímet akkortájt stream csatorna pedig az ablakban!Vera Farmiga émelyítően szép, miatta kezdtem csak belekukkantani, megérte!Te jó ég ! Micsoda színjátszás itt is ott is! Ennyire pazar játékot sorozatban még szerintem nem láttam életemben! Vagyis de láttam csak nem ennyire magával ragadó történettel. Mert hogy manapság 2024 ben csupán csak álmodhatunk simán csak nézhető filmről, szerintem olyan már nem is lesz! Utoljára a Yellowstone előzménye az 1883 ami nem is volt olyan régen az volt valami igen de ilyen érzelem vasút közel sem! Gyerekek itt olyan jellemfejlődést és karakter ábrázolást írtak nekünk Bloch és Cipriano hogy el vagyok képedve! Számomra ez nem csupán jó film egy remek munka, hanem valami észbontóan őszinte érzelmi hullámvasút. Talán a film morbid története miatt, vagy mert ennek ellenére valódi emberi arcát mutatni akaró józansága miatt de az a helyzet hogy bizony megkönnyeztem a végét!Az első perctől vágni lehet a feszültséget, pedig nagyon olcsó költségvetéssel és eszközökkel operál a film. Ám nyilván a pszicho film ismerete is borzongást kölcsönöz az amúgy is borongós hangulatú de bájos párbeszédek alá.Mert hogy a film amúgy csöppet sem akar ijesztő lenni vagy gusztustalan, nem akarja az eredeti film hangulatát überelni, ép ellenkezőleg! Nekem pont ezért sokkal inkább egyre szomorúbb a történet ahogy haladunk a végkifejlet felé sem mint izgalmas .( azért persze az !)Nem kel jósnak lenni ahhoz hogy tudja a néző, hová is szeretne a sorozat végül kilyukadni!A második évadot kicsit testidegennek éreztem és émelyítően időhúzosnak de végsősoron itt minden szálnak egybefüggő feladata volt megágyazni komótosan a család életét bemutatni hivatott mese drámai végének méltó kicsúcsosodását!Bravo!
Sok jó filmet láttam már ,sok szép történetet a maga nemében, de ilyen reménytelenül elveszett hangulatú és pusztító drámát még sohasem! Elképesztő nagy tudással bír ez a két pacák s a rendezőnek is óriási pacsi! Szét dobálnám őket s az egész stábot díjakkal , hiszen tanítani való amit összehoztak csak így csendben s szerényen!Köszönöm ezt az élményt 😉
10/10
Aventador márc. 16. 18:49:01 10/10
Imádom!
10/10
UncleSam 2023 ápr. 14. - 23:05:39 10/10
Egy unalmas 5 perc sincs benne. Pörög, izgalmas, megdöbbentő.
Joan Fontaine 2020 júl. 13. - 08:58:04
Ez a sorozat valóban leköti a nézőt, legalábbis szerintem, bár azt gondolom, hogy ez az öt évad már sok, mert bizonyos reakciókat már csak ismételgetnek. Jók a színészek, mert intenzíven képesek kiváltani utálatot és szeretetet egyaránt .
DeanRain 2020 jún. 18. - 23:08:34
Sajnos nem láttam eddig ezt a sorozatot. Gondolom már nem adja egy tv csatorna sem. Keresgelhetek neten. Nem is értem, hogyam hagyhattam ki. Főleg a Démonok között film óta a színésznő nem kicsit fogott meg. A srác is a Dr. Murphy ben is nagyot alakit és nem egy jo filmben lehetett viszont látni már.
10/10
jamesbondb 2020 ápr. 28. - 23:15:36 10/10
Zseniális sorozat! Végig lekötött, 50 részen keresztül. Nagyon jól mutatja be az anya-fia kapcsolatot és Norman fejlődését az évadokon keresztül. Ezek mellett pedig mindig vannak egyéb izgalmas történetek, amik kiegészítik a sorozatot. A 2 főszereplő zseniálisan alakít, minden elismerésem.
Imádom az eredeti 1960-as Psycho-t is, így volt bennem félelem, hogy nem tudnak már olyan jót csinálni. De sikerült legalább olyan jól, mint az eredeti film.
Nem tudok rosszat mondani róla.
bojleros 2018 márc. 24. - 20:18:11 Előzmény Pszichoapu
Létezik külső merev lemez amire ki írja és élvezheti a nagyképernyős TV-n is :)
9/10
Ra 2018 márc. 04. - 00:09:16 9/10
Ezek az õrület kibomló mintázatai
felelõsséggel nézze,
értse meg, hogy miért jelennek meg
és ismerje fel a környezetében!
10/10
Pszichoapu 2017 nov. 11. - 02:26:11 10/10
Teljesen egyetértek, én is imádom ezt a sorozatot, mindig nagyon vártam a következõ epizódot és nagyon sajnálom, hogy vége.
Nem hinném, hogy maradiság lenne a részünkrõl, hogy nem kívánunk internetes keresgéléssel és letöltögetéssel bajlódni, hanem inkább megnéznénk TV-ben akkor, amikor adják és olyan minõségben, ahogy ez elvárható lenne egy amúgy fizetõs kábelszolgáltatástól. A szinkron ennél a sorozatnál egészen fantasztikus és épp azért, mert élvezet Pápai Erika és Molnár Áron hangján hallgatni a fõszereplõ páros bármely dialógusát, nem akarom notebook vagy még kisebb képernyõvel rendelkezõ monitor elõtt görnyedve nézni a kedvenc sorozatom.
Amúgy az utolsó évadzáró és egyben a sorozatot is lezáró epizód hagyott bennem egy kis csalódottságot, de részemrõl is jár az abszolút 10 pont, mert imádtam minden percét.


********************** ÓRIÁSI SPOILER JÖN, NE OLVASD TOVÁBB, HA MÉG NEM LÁTTAD AZ ÉVADZÁRÓT !!!!! **************************

Egyszerûen nem értem, miért kellett ilyen fordulat, hogy a legutolsó rész Norman halálával végzõdjön? Ez így akkor számomra nehezen titulálható a film "elõzmény" történeteként és ez rendkívül zavaró, mert ilyen formán a Hitchcock-féle eredetiben sem érhette volna meg a felnõtt kort és nem szurkálhatta volna halálra szegény Janet Leigh-t sem a filmtörténeti jelentõségû klasszikus jelenetben.
Mindamellett tetszett az 5. évad is, de a magam részérõl is az lett volna a legfrappánsabb megoldás, ha a 4. évaddal véget ér a sorozat (ha már muszáj volt befejezni), bár én még néztem volna Norman további leépülését és Normával való páros jelenteit még egy jó pár évadon át. :)
10/10
zsazs7993 2017 nov. 09. - 13:48:37 10/10 Előzmény Vrízea
Kedves Vrízea!
Azért még sokan vagyunk - köztük én is, mivel a koromnál fogva " maradinak számítok " - akik még a TV-t nézzük és azt részesítjük elõnyben a net helyett...
És éppen azért, mert remek sorozat, bosszantó, hogy ilyen malõrökkel elrontja a csatorna a filmet.
Üdv.
10/10
Vrízea 2017 okt. 28. - 14:27:05 10/10 Előzmény Vrízea
Helyesbítés Vrízea elõzõ-elõzõ vélemény:Nem utolsó évad két része ütõs szerintem,hanem a negyedik évad utolsó két része.
10/10
Vrízea 2017 okt. 28. - 14:14:43 10/10
Mért a csatornáról írtok itt,meg a reklám blogokról?Kit érdekel?A filmrõl kell itt véleményt alkotni!Nézzétek net-en,és nem fogtok csalódni!Én csak ott nézem,és minden rendbe van.Teljesen jó a szinkron is,nulla reklám....Az eredeti film,nagy kedvencem gyerekkorom óta.Féltem,hogy csalódás lesz az elõzménysorozat,de szerencsére nem.Nekem totál bejött,a történet is a színészek is,kiemeltem Vera Farmiga és Freddie Highmore.A szinkron is jó.Ha nagyon negatívumot kéne írnom,akkor az az lenne,hogy véleményem szerint ,nem kellett volna ötödik évadot csinálni,mert a negyedik évad (fõleg a negyedik évad,ütõs két utolsó része),méltó befejezése lett volna a sorozatnak...
*Kis Spoiler* Az ötödik évad sem rossz,csak az kissé más.Az viszont nagyon tetszik,hogy beleraktak az eredeti filmbõl egy történetet,átformálva,ami igen megnyerte tetszésem.
Maga a sorozat szuper!Abszolút a kedvencek között van.Nem tudom kihagyni az elismeréseim közül,Pápai Erikát és Molnár Áront sem (persze a többiek is jók! :-) ),nagyon bírom õket hallgatni.Nálam az egész megkapja a 10/10-et.
10/10
zsazs7993 2017 okt. 23. - 13:16:54 10/10
Hurrá!!!!! megismételték!!!!!!
10/10
zsazs7993 2017 okt. 16. - 13:48:12 10/10
Teljesen egyetértek mindenkivel! nagy kár ezért a sorozatért - teljesen élvezhetetlen lett az említett hibák miatt. Reméltem, hogy az ismétlés már jó lesz, de mindkét esetben tévedtem...sajnos más csatorna nem vetíti...
EvaHanna 2017 okt. 14. - 20:53:30
Hihetetlen, hogy milyen alacsony színvonalú ez a csatorna. Kétszer levetítik ugyan olyan rossz, elcsúszott szinkronnal, majd 2x levetítik angolul a magyar tévében...
keresztpapó 2017 okt. 13. - 23:06:41
nuiii .. nem kéne tojjanak rá! azok se k^ene tójjanak rea akik fizetik a kemény pénzeket a reklamokért!
Ma meg leadják szinkron nélkûl! Gyökér egy csatorna.
nuiii 2017 szept. 23. - 22:03:29
Szerintem tojnak rá, de reméljük neked lesz igazad.
drtibi 2017 szept. 22. - 22:58:14
Én is az asszinkron miatt lapoztam ide. A film hangja 3 perce lefutott, megvolt a lekonf, de a kockák még peregnek tovább. Az egyetlen megoldás, ha ezt a részt levetítik még egyszer.
10/10
Pszichoapu 2017 szept. 22. - 22:19:39 10/10
Nem is "kissé", hanem kilométerekre el van csúszva a hang, így teljesen élvezhetetlen. :((
Bezzeg a rohadt reklámblokk alatt szinkronban volt a hang a képpel, de utána megint folytatták filmet ugyanolyan csúszással.
Nem tudom, hogy ezt most kinek köszönjük meg: a VIA6-nak vagy az idióta kábelTV társaságnak? :(
nuiii 2017 szept. 22. - 22:11:11
Ööö mintha egy kissé elcsúszott volna a hang a Viasaton és mindenkinek mókus hangja lett. Ilyenkor senki nem figyeli mi történik??
Összes hozzászólás