Rex Rómában / Ígéret a múltból

Bakancslistához adom
Il commissario Rex / Una promessa dal passato
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-olasz bűnügyi tévéfilmsorozat, XIV / 4. rész, 45 perc

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az áldozat egy fiatal brazil fiú. Szitává lőtték. A boncteremben azonban kiderül, hogy egy késszúrás ölte meg, amikor belelőttek, már halott volt. Rex talál egy vércseppet, ami nem az áldozaté, de a tulajdonosa benne van a bűnügyi nyilvántartásban. Az ügy bonyolult szálai egy régi bankrablás soha meg nem talált elkövetőihez vezetnek…

A műsor ismertetése: Marco, a gyilkossági részleg kiváló nyomozója korábban évekig a kábítószer-ellenes kommandó tagjaként Dél-Amerikában dolgozott. Nem az a típus, aki a nyomozásnál csak az agymunkára támaszkodik. Marcót nem zavarja, ha a fegyverét élesben kell használnia, vagy keményfiúkkal kell birokra kelnie. Határozott, nyugis stílusával a kihallgatásokon is komoly eredményeket ér el. Marco egy kiváló rendőrcsapattal dolgozik együtt, csupa tehetséges - bár talán kissé különc figurával. Persze a csapat legnagyobb kedvence Rex, aki nem sokat szövegel, de az akciókban mindig a legjobb formáját hozza.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kekval márc. 08. 17:11:12
Létezik egy 17 -18. olasz évad is, az Elit alakulat. Ezeket miért nem vetítik le? A 16. évad után mindig elölről kezdik az osztrák részekkel.
10/10
DUNAWÖLD 2023 márc. 22. - 02:10:15 10/10
A mai részt Terzanival adtàk,
Fratelli

(itt bukkan fel Rex tesója


A digók rendesen kretén zombi sorozatot csinaltak belőle, Terzani megjelenítésêvel, legyen bármennyire jóképű bika.
Ettore Bassi mêg OK volt.
Capparonin latszott, hogy nincs ínyêre, ripacs az a pali.
Egy Rex mellett muszáj jónak lenni.
papzo 2020 dec. 04. - 10:14:51 Előzmény meggy100
Nem csupán ezt is ismételik.
Sajnos egyébből sem állnak ki csak az ócska sorozatokból! A
mi még anno tetszett is az embernek, ma már a könyökén jön ki.
meggy100 2019 aug. 09. - 04:29:41
Minek kell ennyiszer megismételni ezt a sorozatot ??
marisál 2019 ápr. 23. - 15:48:37
Nagyon lapos, lassú, a kutya viszi el a fimet, ha ő nem volna, még unalmasabb lenne. Az a széria volt a legjobb, amiben Stockinger szerepelt, ott pörögtek az események.
napraforgó 2018 júl. 22. - 15:54:12
Hányadik felügyelőt nyírta már ki a sorozat?
Tobias Morettihoz is úgy került Rex, hogy az előző gazdáját megölték. Aztán Morettit is megölték. Jött egy újabb felügyelő, na őt talán nem, csak áthelyezték.
Fabbri már a ki tudja hányadik gazdája, most őt is felrobbantották.
De látom, azért a sorozat folytatódik. Vajon milyen lesz az új felügyelő?
kkanai 2018 febr. 18. - 16:25:57
Pschill 32 évesen lépett be a sorozatba, Capparoni pedig 44 évesen. (Nekem) fura lenne, ha egy 44 éves olasz zsaru nem lenne kiégve. Elég hitelesnek tûnik, még sem lehet olyan kis kelekótya, mint Alex :-). De nem védem Capparonit, nekem is az osztrák stáb a kedvesebb. Egyelõre. A késõbbi olasz évadokat, és az újabb felügyelõket még nem láttam.
Krasna 2018 febr. 15. - 03:12:42
Ó, Pschill, a "rendetlen kisfiú". Jó volt! Ez a Caparoni sótlan, humortalan, fásult. Vmi vad akciófilmben tudnám elképzelni, nem egy bûnügyi vígjátékban.
Nekem, Stockinger volt a kedvenc a sorozat elsõ éveiben. Már a puszta megjelenése is humoros volt, de mindig írtak neki vmi +helyzetkomikumot is. Egyáltalán, az osztrák forgatókönyvben több volt a humor. Igaz, a bûnügyi vonala thrilleresebb volt. Tele volt sokkoló képpel, koporsócipelés, boncterem, többször gyerekáldozat. Valószinüleg, a sötétebb rendezés miatt írtak hozzá egy masszív, több személyre épülõ vígjátéki vonalat is. Ès persze a kutya is több szerepet kapott.
kkanai 2018 febr. 14. - 22:00:53
Csak a történelmi hûség kedvéért: Capparoni valódi szõke. Külsejében németes, de amúgy nagyon is olasz.
De nálam Pschill az örök kedvenc ...
Krasna 2018 febr. 14. - 12:34:28
Pár hete már ismétlik az "olasz Rexet". (Az elsõ epizódban ötletesen, Bécsbe ment az olasz kapitány, megismerte a frissnyugdíjas Rexet és mivel kedélybeteg volt az állat, magával vitta Rómába tovább dolgozni.) Persze, itt már új állat vette át a szerepet.
Sajnos, a fõszereplõ színész nekem nem szimpatikus. (Kaspar Capparoni) Szõkített frizura, kiélt arc. Szerencsére, a társfelügyelõ, Morini felügyelõ (Fabio Ferri) tetszik. Igazi olasz figura: göndör, fekete haj, szemek, mindig vidám. Nagyobb gond a forgatókönyv. Bár, a stáblistában felsorolják Peter Hajek és Peter Moser nevét, nem õk az írók. Gondolom, eladták a filmötletet. A krimi-bonyodalmak szokványosak, de a szereplõkre kitalált humor lapos. Legtöbbször annyi, h a rangidõs szivatja a beosztottját. Nem hagyja enni, leszólja, a vendéglõi számlát mindig vele fizetteti. Inkább dühítõ, mint humoros. Viszont, hangulatos olasz helyszínek, kutyás nyomozás, nézhetõ film.
szirgabor 2016 aug. 30. - 10:55:11
Lysa55 2016 febr. 10. - 07:45:36
én csak ma láttam véletlenül egy részt, meglepõdve tapasztaltam az uj felügyelõt. Hova tûnt Rex régi gazdája? Ettõl függetlenül tetszett nekem. Ugyis csak ritkán tudom nézni
Papp Sándorné 2016 jan. 31. - 10:58:55
Legalább már nem nyiffantják ki, mint az elõzõket.
kovaka05 2016 jan. 29. - 14:23:30
Hová lett az édesgyökeres felügyelõ?
Õ volt a legjobb!
Hiányzik.
Pláne, hogy szót nem szóltak róla, hogy miért van más helyette.