A nyomozás

Bakancslistához adom
Efterforskningen / The Investigation / In dubio pro reo
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd krimi-dráma, misztikus sorozat, 6. rész, 45 perc

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az "in dubio pro reo" elv azt jelenti, hogy kétes esetben a vádlott javára billen a mérleg, illetve minden felmerülő kétség az ő javát szolgálja. A nyomozócsoport újra és újra nekifut, hogy kellő bizonyítékot szolgáltasson ahhoz, hogy a vádlottat emberölésért bíróság elé állíttassák, és súlyosbító körülményt ahhoz, hogy az ítélet életfogytiglani szabadságvesztésre terjedjen ki. Az áttöréshez végül Maibritt állhatatossága is hozzájárul, akinek meggyőződése, hogy nem tökéletes bűnténnyel van dolga, ezért energiát nem kímélve nekilát, hogy az ügy teljes anyagát áttekintve megkeresse azt az összefüggést, ami felett korábban elsiklottak.

A műsor ismertetése: A fiatal svéd újságíró, Kim Wall 2017-es meggyilkolásával kapcsolatos valós vizsgálat nyomán, amely világszerte a "tengeralattjáró-ügy" címet kapta, ez a drámasorozat nyomozók és búvárok csapatát követi, akik hat hónapig fáradhatatlanul dolgoztak leküzdhetetlennek tűnő akadályok előtt, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek és igazságot teremtsenek Wall családjának.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Tiberio 2023 okt. 14. - 00:53:50 9/10
Lenyűgöző, hogy a főszereplő színész teljesen eszköztelen játékkal milyen mély érzéseket tud átadni, holott volt, hogy csak a szemüveges, párás szeme látszott a visszapillantó tükörben, hosszan kitartott percen át. Ez ugyanúgy magasfokú színjátszás, mint az - egyébként túlgondolt - method acting.
10/10
Hodálik Katalin 2023 szept. 19. - 16:23:04 10/10
Ez nem egy misztikus sorozat! Szerencsére teljesen téves ez a műfaji megjelölés. Zseniális film! Egyszerre néztem meg az egészet. Megtörtént esetet dolgoz fel, nem csak izgalmas, de számomra egyes jelenetek egészen torokszorítóak.
10/10
tóthlászló 2023 szept. 19. - 08:54:10 10/10
Egészen pazar film, a tempóját a nyomozás lépései szabják meg. Én felvettem és egyhuzamban néztem meg, így érdemes, akinek lehetősége van rá.
Okka 2023 szept. 04. - 22:41:52
Önként és dalolva átengedtem két órát az életemből, hogy fog ez hiányozni majd egyszer?!?!?!?! Ennél vontatottabb filmet még nem láttam. Jól csőbe húztak a svédek az “A híd”-dal.
10/10
Visegrád 2022 ápr. 24. - 09:56:24 10/10
Úgy emlékszem, voltak itt más hozzászólások is... Na mindegy.
Ez egy nagyon jó, és nagyon fontos film. Lassú, akár vontatottnak is lehetne mondani, de ilyen a valóság, és nem a CSI, ahol negyven perc alatt két komplett ügyet is megoldanak a briliáns nyomozók.
Nagyon fontos film, mert tiszteleg azok előtt, akik a munkájukat végzik, és nagyon fontos film, mert annyira nem az elkövetőről szól, hogy még a nevét sem ejtik ki a négy óra alatt. Az elkövető nem számít semmit, nem érdemli meg, hogy figyelmet fordítsunk rá, nem lesz belőle sztár, mint abból a rohadékból, aki többtucatnyi embert mészárolt le egy szigeten, de jó, hogy a nevét már elfelejtettem... Aki fontos, az az áldozat, a családja, és azok az emberek, akik mennek, és csinálják a reménytelennek látszó kulimunkát.
Ami ebben az esetben mégis eredményt hozott.
A Filmtekercsen Kajdi Júliának van egy kritikája, ő nálam jobban meg tudta fogalmazni ezeket.