Rosamunde Pilcher: A szerelem árnyékában / IV. rész: Kibékülés

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német minisorozat, I / 4. rész, 2011

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Megtörténik a kis Tom keresztelője, akinek csak két nagyszülő jutott, mert Noël még a keresztelőjére sem ment el. Balmerinóék kénytelenek a kis Tomról gondoskodni, bár a koruk miatt az nagy kihívás mindkettőjüknek.

Hamish Balmerinónak viszont nem csak a nővére elvesztésével kell megbirkóznia, hanem féltékenyen nézheti Laura kialakulóban lévő barátságát az író, Jake Hooperrel -, aki Laura első könyvének kiadását támogatja. Amikor együtt elmennek egy könyvbemutató után egy mulatóhelyre, Hamish felhívja Laurát, és tehetetlen fájdalmában felajánlja Laurának, élje a maga életét, de a kapcsolatuknak nincs további értelme, szakítanak.

Olivia Thorpe, aki belement a viszonyba Noëllel, egyre jobban vívódik önmagával. Egyrészt élvezi ezt a nagystílű életet, másrészt nem akarja elárulni az Aird családot, aki őt olyan nagy szeretettel közéjük fogadta. Hazalátogat Croyba és Archie megmutatja Pandora volt szobáját és egy titokzatos felbontott levelet talál Pandorától. Kételkedik benne, hogy a levélről ne tudott volna Edmund.

Edmund bevallja Henrynek, hogy a házuk is a Sanford Aird Cubben cég tulajdona, és ha Noël megszerzi a többségi részvényt, elveszítik a kastélyt is. Megkéri Henryt vállalja a cégvezetést, mert a bankok benne csak-csak jobban bíznak.

Alexa és William viszonya eszményi szerelemmé alakul és arra a felvetésre, hogy Alexa örökbe fogadná a kis Tomot, William habozás nélkül igent mond. Alexának el kell mennie Noëlhez, hogy az apasági jogairól lemondjon, de ő azt nem teszi meg. Olivia rájön, milyen hidegvérrel hazudik Noël, hogy a céljait elérhesse. Noël viszont attól sem riad vissza, hogy Oliviát megzsarolja.

Laura sikeresen befejezi a regényét és rádöbben, mennyire naiv volt, ő csak játékszer volt Jake Hooperrel számára. Bár nem tisztázza magában az érzelmeit, a rajongása vajon a sikeres írónak, Hoopernek szól-e, vagy a személyének. Croyban találkozik Hamish-sel, de a fiú csak búcsúzni jött, jachtot visz Szardíniára és Laura nélkül elképzelni sem tudja, hogy Skóciában maradjon. Laura is eligazodik végre az érzéseiben, rájön, hogy Hamish az igazi, egyetlen szerelme. A bálványozott író, Hooper iránt sosem érzett szerelmet. A Szardíniába kifutó jachtra még időben odaér és elkíséri Hamisht, és nem csak erre az útra, hanem felnőtt a feladathoz, mellette fog maradni, nála találta meg a helyét az életben.

Edmund javaslatára a részvényesek szavazati többséggel leválthatják Noëlt, és Henry lehet a cég elnökigazgatója. A szavazati többség csak Olivia szavazatával lenne meg. Olivia a saját boldogságát, egzisztenciáját is félretéve Noël ellen szavaz. Edmund felindultan reagál haragjában, amikor kiderül Olivia viszonyt folytatott Noëllel. Virginia jobb belátásra bírja Edmundot, aki megbocsátja a lánya szörnyű hibáját. Henry révén a Balnaid újra családi birtok lesz. William pedig megkéri Alexa kezét, aki örül, hogy végre rátalált a boldogság és ezer örömmel mond igent.

A műsor ismertetése: Minisorozat Rosamunde Pilcher műve alapján, egy híres ám épp viszontagságos időket átélő családról. A skóciai birtok évszázadok óta ad otthont az Arid dinasztiának, történetük mára egybefonódott. A mindössze néhány élő családtag viszonyát azonban a megosztottság jellemzi. Violet, Edmund és Laura a múlt porának felkavarásától sem riad vissza, amennyibe érdeke ezt kívánja.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Edmund Aird
Virginia Aird
Violet Aird
Laura Aird
Alexa Keeling
Noel Keeling
Hamish Balmerino

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Széles Ágnes 2022 márc. 06. - 16:45:03 10/10
A pénzéhes Noel Keeling-et már láthattuk az írónő egy másik regényében. A kagylókeresők c. 2 részes filmben Penelope Keeling /Vanessa Redgrave/ fia szerepében. Ott is negatív szerepe volt.
10/10
Széles Ágnes 2017 okt. 07. - 08:17:55 10/10
Ez a film a \"Szeptember\" c. 2 részes film folytatása, késõbbi idõben. A szereplõk is ugyanazok, csak már más színészek játszák. Nagyon jó film mind a kettõ.
szilida 2015 ápr. 06. - 16:33:20
Nagyon szeretem ezt a filmet. A konfliktus kezelése példamutató. <3
agnesvisi 2015 jan. 04. - 16:51:36
Igen,nálunk is megjelent könyv alakban is,évekkel ezelõtt, a Magyar Könyvklub kiadásában. A címe: Szeptember.
Ari Borsos Csomor 2015 jan. 03. - 16:52:49
Nagyon tetszik a film. Jó lenne könyvben is elolvasni. Vajon könyvben is megjelent? Tud valaki róla? Elõre is köszönöm a segítséget. :)
offtopic
ildimix 2014 dec. 27. - 16:53:29
Ezt a filmet mindenkinek ajánlom nekem nagyon tetszett. Jó kis délutáni szórakozás.
napraforgó 2014 máj. 24. - 05:57:16
Az eredeti cím: The Shades of Love , ami inkább azt jelenti, hogy A szerelem árnyai.
Vagyis a szerelemnek vannak árnyoldalai, árnyékok is kísérik a szerelmet.
napraforgó 2014 máj. 17. - 06:10:47
Az írónõ 1924-ben született, vagyis most 90 éves.

Ez a történet napjainkban játszódik, míg a korábbi filmek, amelyeket az õ mûveibõl készítettek vagy a II. Világháború alatt, vagy nem sokkal azutáni idõben játszódtak.

Azért érdekes, hogy a szereplõi zömmel brit arisztokraták, esetlegmûvészek, néha galériatulajdonosok, szegény munkásemberekrõl, tisztviselõkrõl nem írogatott regényeket.
De sebaj, így legalább láthatunk néhány gyönyörû angol, vagy skót kastélyt, a cornwalli tengerpartot, stb.

Jelenleg is az Aird család, egy régi skót nemesi család titkaba nyerünk bepillantást.
Elhallgatott szerelmi történetek, eltitkolt gyerekek, megspékelve némi üzleti machinációkkal.