Don Matteo / Játék a tűzzel

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz krimisorozat, II / 14. rész, 44 perc, 2001

Értékelés:

355 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Fabio 16 éves, és bár apja jónevű ügyvéd, a fiú nem találja a helyét a világban. A természetvédelmi területet egy nap felgyújtják és a csendőrség Fabiot gyanúsítja. A fiú önként magára vállal mindent, sőt, büszke kétes népszerűségére. Don Matteo nem hisz a fiú bűnösségében és most nincs egyedül! A kapitány is kételkedik.

A műsor ismertetése: A sorozat főhőse, Don Matteo, egy olasz kisváros új plébánosa. Korábban misszionáriusként számos hasznos képességre tett szert, emellett a jó emberismeret és a logikus gondolkodás segíti abban, hogy epizódról-epizódra megoldja a felmerülő bűnügyeket. A rejtélyek megoldásában gyakran megelőzi a csendőrséget is.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Don Matteo
Maresciallo Nino Cecchini
Anceschi kapitány
Signora Lippi
Sandra Lovati
Eddy Bruschi
Dott. Ruggeri
Aurelio Giannocca
Alberto Mei
Ridolfi professzor
Chiara Sereni
Laura Respighi
Giulia Baldeschi
Lucia Arnaldi
Ignazio Cremona
Elena Gheorghiu
Beatrice
Francesca Molinaro
Giulio Tommasi százados
Patrizia Cecchini
Andrea Conti
Annalisa Avallone
Lucia Desideri

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Pera60 2023 okt. 13. - 18:40:53 Előzmény napraforgó
Változatlanul dolgozom,de most már egész biztos,hogy feladom. Nem is bánom. Mire hazaérek fáradt vagyok és a Don Matteo után a Story 4-et nézem. Abba bele is alszom,soha nem tudom mi a filmnek a vége. Viszont azt hiszem szombaton láttam az Árvácskát. Persze nyilván már láttam, nem vagyok fiatal,de újra elborzadtam ezen a kegyetlenségen. Egyúttal el is olvastam a művet. Talán a nyáron olvastam Móricz Zsigmond novelláskötetet. Hát nem egy lélekvidámító olvasmány,inkább keserves .Szóval nem vagyok egy nagy tv fogyasztó. Inkább olvasok. Könyvet mert az jobb mint a PDF .
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 17:36:20 9/10 Előzmény Pera60
Igen, néztünk együtt egy-két török sorozatot, de én már nem nézek egyet sem. Nem szeretem, hogy mindegyik olyan durva, megbosszulós, stb. Durvák egymással, főleg a nőkkel, kicsit sem romantikusok. Elegem van belőlük.
Butaság, de most újra nézem a régi mexikóiakat, nemrég a Rosalindát, most az Esmeraldát. Persze, ezekben is van jó pár szamárság, de legalább nem zaklatnak fel durvasággal.

És igen a Don Matteo is, meg az Alpesi őrjárat is soron van nálam, ezeket nagyon szeretem. Valahogy az olasz sorozatok sokkal emberközelibbek. A főtörzs nekem is nagy kedvencem az összes hibájával.
Pera60 2023 okt. 13. - 16:50:59 Előzmény napraforgó
Kedves Napraforgó! Veled néztük együtt a török sorozatokat? Szerettem mindig a frappáns hozzászólásaidat. Már teljesen leszoktam a török sorozatokról. Elkezdtem nézni a Mavit és valahogy nem tetszett. Akkor véletlenül láttam a Dunán amiről az előbb írtunk. Most itt tartok. Jókat szoktam mosolyogni főtörzs úron,igazán mindenből ki tudja vágni magát. Egy ideig.
Pera60 2023 okt. 13. - 16:37:35 Előzmény napraforgó
Igen.
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 15:40:25 9/10 Előzmény Pera60
Már megbocsáss, de nem tudom kiről beszélsz. Ki volt a közeli családtagod? Valami pap rokon?
Pera60 2023 okt. 13. - 13:31:00 Előzmény napraforgó

Ide írd a spoileres tartalmat


Ebben a dologban otthon vagyok. Egész közeli családtag volt az,és bátran el lehetett róla mondani,hogy intelligens,művelt okos ember volt. Még hozzá lehet tenni,hogy hát éppen nem volt csúnya. Végig a hivatásának élt. Persze lehet nem volt szent,de arra kényesen ügyelt,hogy a hírneve jó legyen. Egyébként is a szüleivel élt egy háztartásban.
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 06:47:26 9/10 Előzmény Pera60
Szerintem Terence Hill is meglehetősen jóképű, fiatal korában pláne. Sőt még emlékszem, hogy az első évadban még hírbe is hozták, mivel a házvezetőnője, Natalina nem volt elég öreg hozzá. Ő meg ugye szőke, kékszemű, jóképű....
Szerintem Don Massimo is egész jó pap, komolyan veszi a hivatását és persze egy kicsit a régit is használja, nem tudja letagadni, hogy korábban csendőr volt. Bár az ő megfigyeléseit Don Matteo is alkalmazta csendőri előképzettség nélkül is.
Hol van az megírva, hogy pap csak ronda, öreg, kövér plébános lehet?
Pera60 2023 okt. 13. - 06:14:10 Előzmény napraforgó
Igen az említett színészek tényleg nagyon jóképüek voltak. Az ügyész számomra is inkább érdekes. Viszont az új pap,hát.... A legtöbben úgy reagáltak rá,hogy nem úgy néz ki mint egy pap. Volt aki azt mondta,túl szép ahhoz hogy pap legyen. Pedig szép férfi is választja ezt a hivatást.
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 05:22:11 9/10 Előzmény Rojita
Azzal egyetértek, hogy Valantina kissé idegesítő - de nem annyira, mint Lia volt! Hebrencs, fiatal, habár már huszonéves, nem tinédzser, vagyis felnőtt és ezért érezzük idegesítőnek a viselkedését.
Azzal vitatkoznék, hogy Nardi ügyész jóképű lenne, szerintem inkább csak érdekes arcú. Göndör vörös üstöke van, hórihorgas, nagyorrú, - hát én nem így képzelem el a jóképű férfit.

Szerintem a 30-35 éves Alain Delon volt a jóképű férfi a gyönyörű kék szemével, a fekete hajával. Vagy Brad Pitt hasonló korban a szöszi hajával. Robert Redford, vagy Paul Newman sem volt utolsó.
Na és lehetne még sorolni. ŐK jóképúek voltak, Nardi legjobb esetben is csak "érdekes".
De nem kell aggódni, hisz már látszik, hogy a románcból nem lesz semmi - Valentina egy korban hozzáillő fiúval csókolózik.
9/10
Rojita 2023 okt. 12. - 21:02:50 9/10 Előzmény Pera60
A lány nagyon idegesítő, állandó bajkeverő, sűrűn tudnánk neki tanácsot adni, h mit csináljon. Dehát, a forgatókönyvben mindig kell egy negatív szereplő, "egy felesleges harmadik."
Az ügyész pedig ffi, jóképű, akire tapadnak a nők. Valéria pedig fiatal, rámenős és "friss hús a ffi körül". Vagy az ügyész annyira udvarias, h nem akarja a lány különböző segítségkérését visszautasítani? Ezen lehet vitatkozni.
Pera60 2023 okt. 12. - 19:22:01
Csak engem idegesít az ügyész és a barátnője? Hogy lehet egy ilyen csinos értelmes századosnőt erre az ostoba libára lecserélni? Eleve hogy elemelte a bárányt nem folytatva többivel.
9/10
napraforgó 2023 szept. 29. - 08:13:05 9/10
Nagyon furcsa, hogy ezt a koszovói származású Olgát sohasem látták a 20 év alatt. Pedig állítólag Natalina örökbe fogadta 7 éves korában és Mária nővér kolostorába költöztette. Miért??? Hisz Don Matteo parókiáján állandóan volt egy rakás kisgyerek, sőt kamasz is. Már miért ne fért volna ott el még egy kislány?
Kezd szétesni ez a sorozat. Anceschi meg a lelépett felesége, a 25 éves lánya. Most meg ez az Olga, háááát ezek sehogy se stimmelnek.
Igaz, korábban is voltak fura dolgok, pl. Pippo vezetékneve hirtelen megváltozott, az árva Natalinának meg hirtelen öccse lett, sőt később az apja is megjelent.
Valaki azért figyelhetne ezekre az anomáliákra menet közben....
9/10
napraforgó 2023 szept. 22. - 04:19:25 9/10 Előzmény Rojita
Ahogy korábban is megjegyeztem, engem bizony nagyon zavart, hogy Anceschi feleségét egy kikapós menyecskének jellemezték, aki fűvel-fával csalta a férjét, majd elhagyta. Nem milyennek ismertük meg Laurát!
Na és hogy lehetett nekik kb. 12-13 év alatt egy 23-25 éves lányuk?
A sorozat elkezdésekor Olaszország már az euro-zónába tartozott. Én úgy tudom, hogy Olaszország az eurót csak 2002-ben vezette be. Igaz, eleinte Cecchini néha még átváltott lirába, hogy ez, vagy az mennyi is lenne a régi pénzben.
És a sorozatban végig euroban fizettek, tehát nem lehetett megjátszani, hogy a történet évekkel korábban kezdődött.
Ez azt jelenti, hogy 2022-ig a kezdetektől kb. csak 20 év telt el és Ancheschi csak a 4. évad végén vette el nagynehezen Laurát. Vagyis ebbe az időintervallumba sehogyse fér bele egy ilyen idős lány, maximum egy kamasz.
Ez a Valentina nekem egyébként sem nagyon tetszik. Na és Sergio la Cavaról is eldönthetnék végre, hogy jófiú, vagy a rosszfiúk táborához tartozik.

Cecchinit imádom, a fura félreértéseivel, mag a jószándékú bajkeveréseivel, de rajta bizony már látszik a kor. Natalina szinte semmit sem változott, legalábbis külsőleg a 20 év alatt.
Don Matteo már a sorozat kezdetén sem volt fiatal, mostanra már valóban elég idős, ráfér a pihenés.
9/10
Rojita 2023 szept. 21. - 20:48:26 9/10 Előzmény napraforgó
Ez komoly? Már forgatják a 14. évadot?
Pár hónapja végignéztem a 13. évadot a jobbmintatv.online/-on és biztos voltam benne, h vége a sorozatnak, - első sorban Nino Frassica miatt. Bár látszik, h a sminkes, a fodrász nagyon dolgozott a színészen, dehát túl van a 70-en.

Nem akarok spoilerezni, csak annyit, h tetszett az új évad. Frissebb lett a fk, a rendezés. Jó a zene. Ötletes volt a fsz-váltás és

nem hozták be Don Matteo korát, mint a legkézenfekvőbb megoldást


Megnyugodtam, h az olasz nézők is szóvá tehették Cecchini lekezető stílusát [spoilera és a főtörzs modora megváltozik. [/spoiler] Tetszett az a rendezői [spoiler változtatás, h az epizódok végéről elmarad a pap erkölcsi példabeszéde, [/spoiler] így hétköznapibbak lettek a részek.
Néhány részben visszatér Anceschi kapitány (már ezredes) [spoiler és a bajkeverő lánya, mint a felesleges harmadik. [/spoiler] A századosnő (ismét sokszor százados urazza a szinkron) és az ügyész karaktere több humort kapott, amiben Maurizio Lastrico amúgy is otthon van.
Tetszett az új fsz is, de az első 8-9. részben még Terence Hillt láthatjuk, akinek a mozgásán nem, csak az arc-közeli jelenetekben látszik, h bizony túl van a 80-on.

9/10
napraforgó 2023 szept. 21. - 13:34:51 9/10
Holnap kezdődik a 13. évad.

ÉS:

"A sorozat 13. évadának sikere után 2023 nyarán megkezdődött a 14. évad forgatása is. A főbb szereplők közül visszatér Don Massimo, Cecchini főtörzs, Natalina, Pippo. Anna Olivieri és Marco Nardi ugyan fog szerepelni az új évadban is, de menet közben távozni fognak. Őket Diego Martini százados és Vittoria Guidi ügyész fogja váltani. Előbbit Eugenio Mastrandrea, utóbbit Gaia Messerklinger fogja alakítani. Az új százados azért érkezik a városba, hogy visszahódítsa párját, aki elhagyta a férfi zárkózottsága miatt és máshoz készül hozzámenni. Emellett felbukkan Don Massimo húga, Giulia (Federica Sabatini) is, akivel sok múltbéli problémán kell áttenniük magukat. A sorozat továbbra is 10 db 100 perces részből fog állni."

Gondolom továbbra is kettévágják a részeket és akkor 20 részben láthatjuk majd valamikor.
10/10
Andor750702 2023 szept. 01. - 18:46:30 10/10
Kedvencem
10/10
TLajos1 2023 aug. 03. - 09:58:25 10/10
A szinkronban van némi zavar....a mai részben már kétszer nevezte Annát százados úrnak a főtörzs.
9/10
napraforgó 2023 júl. 31. - 08:29:51 9/10
Egyszer azt mondta Cecchini, hogy 30 éve ismeri Don Matteot, egy későbbi alkalommal meg azt, hogy 22 éve "dolgoznak" együtt. Az első évad első része úgy kezdődött,hogy Don Matteo hazatért a külhoni missziókból. Mivel évekig távol élt Olaszországtól, volt egy kis akcentusa. (Terence Hill Amerikában él, úgy tudom, hogy Kaliforniában, így meglehet, hogy neki is lett egy kis akcentusa az olaszban).

Korábban Cecchini nem ismerhette őt, akár 30 évvel, akár 22 évvel ezelőtt jött Don Matteo Gubbioba.
Akkoriban Anceschi volt a csendőrszázados és még sok évadon keresztül nem akart megnősülni.
Aztán az 5. évad végén végre, sok huzavona után elvette Laurát, aki viszont egy cseppet sem látszott kikapós menyecskének.

Most meg úgy kezdik a XII. évadot, hogy van egy huszonéves lánya, a felesége meg elhagyta, miután fűvel-fával csalta. Kicsit sem következetes a sorozat.

Amúgy hová lett Cecchini kisebbik lánya, Assuntina? Oké, férjhezment, elköltözött, de még csak nem is említik soha, mintha nem is lett volna.
szatas 2023 júl. 25. - 13:25:00 Előzmény napraforgó
Anceschi játszott az első 5 évadban
szatas 2023 júl. 25. - 13:24:17 Előzmény szatas
az első 5 évadban játszott...illetve most, a 13-dik évad 1-2 részében
Összes hozzászólás