Lengyelország ízei

Okrasa łamie przepisy / Karp nie tylko na Wigilię
6 éven aluliak számára nem ajánlott 44. rész, 25 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Lengyelországban még ma is emlékeznek a mondásra, miszerint "a pástétomhoz francia szakács kell, a halhoz meg lengyel". A lengyelek a XVII. században lelkesedtek a halért, és különféle módon tálalták: sütve, zöldségekkel párolva, halkocsonyaként, leves formájában. Az egyik népszerű módszer volt a borban való főzés. Karol Okrasa ma ezekhez a régi gasztronómiai hagyományokhoz nyúl vissza, és megmutatja, hogy lehet finom, egészséges és különleges halételeket készíteni. A menü: süllő borban főzve, hozzá kovászos uborkából készített salsa, hagymás sült ponty, vörösborban párolva, továbbá nyílt tűzön sült compó.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?