A jövő fegyverei / Kemény célpont

Bakancslistához adom
Future Weapons / Hard target

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Teszteljük a legújabb fegyvereket, például egy harci gumicsónak páncélját, egy 1100 méteren is kiválóan működő rohampuskát, valamint az új támadó robotrepülőt.

A műsor ismertetése: A Jövő fegyverei exkluzív betekintést nyújt a nézőknek a csúcstechnológiát felvonultató hadifegyverek fejlesztésének gyakran titkos világába. A műsor házigazdája, az ex "SEAL" haditengerész Richard "Mack" Machowicz, lenyomozza a világ fegyvertárának azon új fegyvereit és védelmi rendszereit, amelyek megpróbálják megállni helyüket a 21. század háborúinak folyamatosan változó kihívásaival szemben.
A sorozat soron következő évadjában Mack ismét a hadifegyver-gyártás színtereire kalauzolja a nézőket, ahol olyan fegyvereket próbál ki, amelyek szinte már az emberi zsenialitás határát súrolják. Részletesen megismerhetjük a hadifegyver-gyártás mögött álló tudományágat és megtudhatjuk, milyen stratégiai előnyöket jelentenek ezek a fegyverek az éles harcban. A nehézsúlyúaktól kezdve (gyorstüzelő ágyú; ember nélküli bombázógép) egészen a legújabb megfigyelő technikákig, amelyeket túszok megmentésére használnak vagy például a csúcstechnológiás hálóig, amellyel öngyilkosmerénylőket lehet megállítani. A nézők számos olyan átütő erejű módszerrel ismerkedhetnek meg, amelyek a terrorizmus, a bombariadók és a közelharcok egyre nehezebb kihívásainak kell, hogy megfeleljenek.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
kékibéla 2019 aug. 07. - 11:47:38 1/10
Tizenkét éve készült. Ez már bőven a múlt, nem a jövő.
10/10
sanyaq 2009 nov. 15. - 21:51:22 10/10
jó a mûsor kár hogy nem mondanak benne több adatot ,de így is jó,
ezen kívûl nem kéne lebecsülni a kínai-orosz haditechnikát,az csak egy dolog hogy nem mutogatják,biztonsági okokból ez bizonyos szemszögbõl érthetõ is,

a botrányok,nos azok mindig vannak voltak,és nem csak az oroszoknál hanem mindenhol
neugassaman 2009 febr. 01. - 17:06:34 Előzmény Cougar
Attól még, hogy nem mutatnak be, van - fõként orosz csúcstechnológia! Ámbár egyik botránytól-a másikig csak az elbaszott dolgaik voltaqk napvilágon, haditecnikában az oroszok nagyon is erõsek, semmiképp nem szabad õket ostobán figyelmen kívül hagyni!
Cougar 2008 okt. 11. - 12:11:48 Előzmény Balu1993
Jól vagy? Mikor láttál olyat, hogy Kínai haditechnikát mutatnak a TV-ben? :D Szép is lenne. Akárcsak az Orosz...

Egyébként tényleg lehetne több adat a mûsorban, de így is nagyon jó.
Kócián 2008 okt. 07. - 22:48:23
De azt ugye láttátok hogy a hatkerekû mindenre használható csodajármûvet x-box kontrollerrel irányították???? :D:D:D
Balu1993 2008 szept. 06. - 19:38:36 Előzmény Crazy Horse
Hát nem tudom észre vetétek,e de itt csak amerikai és angol cucokat mutatnak be..Kina,Német,Orosz azok is legalább enyi katonai fejlesztést csinálnak.
Crazy Horse 2008 márc. 06. - 11:32:52
Több technikai infónak én is jobban örülnék.
packardbell 2008 febr. 10. - 07:22:34
Hát igen, ez egy amcsi kisördögös toborzó film annak minden elõnyével, legalább megmutatja milyen tökös kis fegyvereik vannak azok hogy mûködnek, aki felveszi annak már nem kell tévutakat X-117 X-130... bejárnia csak a beváltat magának az országának kifejlesztenie..
Zitike 2007 dec. 14. - 13:08:46
Még szerencse, hogy a magyar narrátor (Szabó Sipos Barnabás!) hozzáállásával nincsen semmi gond... :-D
4/10
kdorozs 2007 nov. 17. - 08:14:23 4/10
Szeretem ezt a csatornát és az ilyen filmeket is. Sajnos, nem ezt -- egy érdekes témát, azaz a haditechnikát elég sekélyesen dolgozza fel. Már a narrátor hozáállása, ez a csakizom-macsó sem tetszik, de ez nem is lenne fontos: a filmmel (de a sorozat többi elemével is) szerintem az a baj hogy több benne a hõzöngés, az üres nagyszájúskodás mint a tények... Ez a film, ennek az elsõ fele pl. egy nagykaliberû távolsági fegyverrõl szól, de egyetlen mondatot szántak csak a technikának, pl. annak hoyg ekkora kaliberû lõszer ilyen messze (hatásosan) való eljuttatása milyen speciális lengéscsillapítást igényelt. Az is hiányérzetet keltett bennem, hogy csak dícsérik a fegyvert, a vele való problémákat nem eml-tik, pedig ami mûszaki dolog, annak elõnye és hátránya egyaránt van! De hát ez a mûsor inkább olyan mint egy toborzófilm és nem a mûszaki jellemzõket járja körül -- na EZ az ami nem tetszik benne... Olyan sok érdekeset el lehetett volna mondani benne...