Királyi receptek / Extravagáns fogások

Bakancslistához adom
Royal Recipes / Extravagance
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol reality-sorozat, főzőshow, II / 14. rész, 43 perc

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Michael Buerk, a neves angol újságíró segítségével egy különleges gasztronómiai utazás részesei lehetünk. A sorozat egyes epizódjain keresztül, a társadalomtudományi ismeretektől eljuthatunk egészen a valódi szakácsművészetig. A séfek pedig bemutatják, hogy milyen ételeket fogyasztott és fogyaszt a brit uralkodói család évszázadonok át napjainkig. Michael Buerk az egykori királyi palotába, Audley Endbe látogat, ahol a hozzá csatlakozó mesterszakácsokkal, Paul Ainsworth-szel és Anna Haugh-val egykori és mai királyi ételeket készítenek. Michael a királyi konyhában dolgozó Mildred Nicholls feljegyzéseiből is szemezget, aki több mint száz évvel ezelőtt volt a család szolgálatában. Mildred lejegyezte a királyi párnak készített ételek receptjeit és elkészítési módjait, a Királyi Levéltár pedig most engedélyezte a hozzáférést a századforduló felséges ételeiről szóló lenyűgöző feljegyzésekhez.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
TMI58 2019 nov. 26. - 17:41:58 8/10
Könnyű és szórakoztató kultúrtörténeti sorozat, érdekes beleképzelnünk magunkat a brit királyi család gasztronómiai múltjába. Engem csupán Michael Buerk néha nevetséges modorossága taszít, ami feltehetően az angol arisztokraták előkelő stílusának felidézése.