Star Trek: Discovery / Lethe

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi sorozat, I / 6. rész, 2017

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Az évszázados csend után ismét kitör a háború a Szövetség és a Klingon Birodalom között, a konfliktus középpontjában pedig a Csillagflotta kegyvesztett tisztje áll.

Forgalmazó: Netflix

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Shiviatari jún. 18. 19:56:40 1/10
Ez a sorozat a ST univerzum megszégyenítése, a ráfecsérelt szót sem éri meg, és amúgy is csak szuperlatívuszokban igen hosszan lehetne sorolni a negatív jelzőket.
- Az lmbty propaganda, a szájbarágás, teljesen elront mindent, emellett borasztó színészi játék a főszereplőtől. Irritáló negédes vigyor könnybe lábadt szemekkel, hiteltelen rácsodálkozás, és sírás, és a többi szereplő is ugyan ez. Bőrszín meg súly alapján válaszották a szereplőket nem tehetség alapján. Lásd a kötelező túlsúlyos szereplő nő.
- Fehér embert szinte nem is látni a sorozatban. Hetero fehér azonos fajú csókot pedig egyáltalán nem látni, de még kapcsolatot sem.
- Az egyetlen hetero azonos fajú pár az a fekete főszerepelő amazon kapitány. Mindenki más vagy abszurd módon kevert fajú, vagy gender semleges, vagy homo, leszbi, stb. Minden részben homo férfiak csókját kell nézni
- Érzékenyítés megy minden részben, sírás, érzelmek erőltetése, mindenki érez, még a computer is szomorú és érez.
- Az idegen bolygó idegen faja is erőltetett: első képkocka: afro arcvonások és nő, és ez így kb. mindenre igaz.
- Az feminizmust a végletekig erőlteti, mindenhol 40kg-os nők szégyenítenek meg 120kg-os férfiakat közelharcban, és múlják felül döntéshozásban vezetésben. Mindenhol szinte nő a vezető, az ész a megmentő. A férfi csak egy mellék.
- Minden a kaptiányról szól, egyszemélyes hadsereg, ő megy mindenhova, old meg mindent pillanatok alatt, rendelkezik az összes akadémia összes tudásával, az lmbt hajó pedig csak egy díszlet, egy kellék hozzá. Ja, és ő a főproducer! No comment.
- A fizika teljes sutbadobása, dramaturgia és logika teljes hiánya.
- Ez nem egy sorozat, mégkevésbé egy ST univerzum, ez egy színtiszta propaganda amit teljes mértékben egy sorozat szolgál ki.

Az 5. évadot nem is bírtam már végig nézni, csak átpörgettem. És milyen jól tettem, mert a végén ledobtam a láncot, ez mindent visz:

Az isten is nő és afro vonásai vannak, és a célja a teremtéssel az volt hogy sokszínű és változatos világot hozzon létre...


kybuck jún. 03. 02:03:55
Most, hogy vége az ötödik évadnak és magának a sorozatnak is nem bánom hogy vége van, ezek a karakterek mostanra kifutották magukat, és kicsit elég is volt belőlük. Amúgy tetszett összességében, amit láttam, de sokszor a korábbi ST-sorozatokból ismert dramaturgiák köszöntek vissza, amik már unalmasak, ahogy a főhősnő Spockkal való kapcsolata is erőltetett szerintem. Sonequa Martin-Green amúgy ennivaló, miután frizurát vált a sorozatban, a rövid haj nem volt előnyös számára. Már csak annyi kell, hogy az első négy évad is szinkront kapjon - itt hívnám fel a Port.hu szerkesztőségének figyelmét, hogy öt évados a sorozat, ami a napokban ért véget, úgyhogy nem ártana legalább évadilag frissíteni az oldalt.
Károly György Tamás márc. 18. 21:18:39
Nekem bejött a Discovery. Nem a kedvencem, de ez is olyan Star Trek sorozat, amelyiknél vártam a következő részt. A Star Trek: Különös új világok (Star Trek: Strange New Worlds) talán kicsit a klasszikusabb irány, nekem az most az egyik favorit. Bár akinek a Kelvin timeline – vagyis a J. J. Abrams és Justin Lin áltam fémjelzett – filmek nem tetszenek, annak az a rossz hírem, hogy nekem meg de…
4/10
Kaliff 2023 júl. 25. - 14:30:23 4/10
Én nagyon mérges vagyok, mert nagyon vártam ezt a sorozatot. Most fejeztem be a 4. évadot és kb törni-zúzni lenne kedvem, de minimum felgyújtanám a digitális kópiákat is.
Ez a sorozat telibe - mit telibe - orrba-szájba veri/tojja/lefossa a Star Trek szellemiségét és minden klasszikusát. Roddenbery nem forog a sírjában (mert hogy az nincs neki) - de már vissza se néz a Földre szerintem.
Atom PC ez a sorozat, köszönjük, de pont nem erre hegyezte ki az elfogadást Roddenberry. Pont, hogy a politikai együttműködés és a kúltúrák közös pontjai lettek volna a lényeg! A testünk és a kultúránk megváltoztatása is jelen van a sorozatban - pl.: a Vidiánok de célzás is, hogy mi lett belőlük.

A fő irány az ismeretlen kultúrákba való kéretlen be NEM avatkozás a Star Trek lényege, és a másik nép tiszteletben tartása, de NEM minden áron. HA kell megvédjük magunkat és a kapitánynak mindig a legénysége és a hajója az elsődleges. Michael Burnhamnek meg saját maga, esetleg a pasija. A legjobb női kapitány Kathryn Janeway mindörökké és ha Michael Burnam kettészakad a könnyes pátosztól, meg a negédes PC elfogadástól, nekem akkor se lesz ő a legutolsó se.
Ebben a legénységben semmilyen összetartás és elfogadás nincs. A szereplők között még csak kémia sincs és ez leugrik a képernyőről. Vészhelyzetekben úgy hadar mindegyik egy kvantumfizikai PhD értekezést mintha épp nem a vég fenyegetné őket, csak egy docens.
Michael Burnham pedig a Star Trek önjelölt Rey Palpatine-ja. Mit neki legénység? Egyedül meggyőz egy rakás különböző kultúrát, hogy legyen a Föderáció tagja, egyedül elintéz mindent és mindenkit, a többiek max pózerkedhetnek mellette, egyedül megtalál bárkit és bármit, egyedül át és visszakísér bárkit dimenziókon, idő és féregkapukon és mit neki a Galaxisunk széle. Oda is egyedül, egy űrruhában kimegy-bemegy, átmegy-rámegy, lemegy-felmegy. Rá mindenki hallgat, még egy olyan faj is, amit életében először lát. Szó szerint egy dimenzióközi "megváltó". - De annyira, hogy követőkre sincs szüksége, a magasztossága "isteni" magasságokba emeli.
Viszketőgörcsöt kapok tőle. Éppen ideje volt befejezni ezt a sorozatot. A kritikán aluli jelző is sok ennek a rakás sz.....nak.
10/10
Bigpapa 2022 márc. 20. - 15:04:37 10/10
én nagyon szeretem ezt a sorozatot. minden évadnak megvan a maga hangulata és hiába sok a párbeszéd néha, még mindig nézhetőbb sorozat,mint sok más sci-fi.
Towner 2021 júl. 01. - 12:27:59
Star Trek: Discovery SS 3225365 LMBTQ 2142534 Ürhajó folytatja útját ... cél a föderáció ideológiáját ráerőltetni az egész galaxisra...
1/10
cskalmi 2020 dec. 09. - 20:16:01 1/10
Egyetértek az első hozzászólóval. Roddenberry forog a sírjában.
Hangzatos monológok, ideológiai agymosás, teljes következetlenség, idióta techno-bla-bla.
4/10
andraszoltan 2020 aug. 21. - 00:51:22 4/10
Az első évad még teljesen jó. A második meg olyan, mintha részben a Sörös György emberei de inkább főleg az Izaura írói teljesen random kitörölték volna a forgatókönyv kétharmadát és az elképzelhető legodanemillőbb módon teleírták volna a legszájbarágósabb üzenetekkel és legnyálasabbandrámaibb párbeszédekkel és fájdalomtól vonagló főszereplőarccal...
pl.:

vészhelyzeti kiürítés van az űrhajón (vagy valamit össze kell építeni, már nem emlékszem), 4 perc 57 másodperc múlva jön valami katasztrófa. A kétségbeesetten rohangáló homoszekszuális hős tudós elvesztett majd visszakapott és újra elvesztett párja egyszercsak megjelenik, odalép a tudóshoz és így szól: na mi újság, hogy vagy? és beszélgetnek a továbblépésről.


eskü.
Robzombi 2019 okt. 16. - 12:29:21
Van már valami hír, a szinkron verzióról ?
10/10
Parker 2019 ápr. 24. - 19:49:02 10/10
Szerintem meg az utóbbi idők legjobbja volt. Most, hogy vége a 2. évadnak... viszlát 2020-ban.
A medveállatka legyen veletek :D
bekukkancs 2018 febr. 25. - 12:24:09
Igazi tudományos vízió.
A medveállatka meghajtású ûrhajó :))))
Uram segíts....
Belmont 2017 okt. 29. - 20:11:13
Hát ez rohadtul limonádé lett, szódával felhígítva. Mondjuk mit vár az ember, amikor a legutóbbi mozifilmek is SF helyett akciófilmek lettek, de adtam azért esélyt a Discoverynek, kaptam helyette családregényt. Hol van már az a ST, amelyik olyan klasszikusokat termelt ki, mint a Darmok.

Az meg már csak hab a tortán, hogy nem képesek legalább a polkorrekt idiotizmustól elszakadni... Nem mondom, az eredeti sorozat is úgy kezdõdött, hogy néger-ferdeszemû-ruszki-megminden volt a legénységben kötelezõen ajánlott jelleggel és szép volt a népek nagy galaktikus barátsága, de könyörgöm... Mihály a nõi fõszereplõ neve, seggrepacsis cukifiúk a legénységben, szóval na, maradjon az ûr, ne a hülyeség a legvégsõ határ, amit feszegetnek.
offtopic
wukovsky 2017 okt. 17. - 22:00:28 Előzmény jani-wan
Megadtam neki az esélyt és még nézem. Lehet az a baj, hogy pont elõtte daráltam végig a next generationt, és az egy kicsit más hangvétel!!! A klingonok továbbra sem tetszenek, nem azok a mozgékony harcosok, akikhez szokva vagyok, azok a vad emberek, olyan lassú beszédû, lassú mozgású, vallási fanatikus pöcsök. Persze a hagyományok mindig is fontosak voltak számukra, de egyenlõre továbbra sem veszi be a gyomrom õket :(
jani-wan 2017 okt. 02. - 18:06:15 Előzmény wukovsky
Ja az Orville jobb.
És legutóbb Liam Neeson, most meg Charlize Theron vendégszerepel majd.

Itt meg azt is gyorsan sutba dobták hogy a Star Trek erõsen tudományos alapú.


***SPOILER***
***SPOILER***
***SPOILER***
***SPOILER***



mit nekünk féregjárat meg tudomány
spórautazás bazmeg !! erre varrjanak a klingonok gombot
és mûködik :DDD
beszarás

ráadásul ez a TOS elõtt játszódik
wukovsky 2017 szept. 28. - 23:57:38
Szeretem az újításokat, meg az újra gondolásokat, de ezek a klingonok inkább röhejesek, mint sem félelmetesek, és ez a turházos fuldoklós beszéd, arról nem is beszélve, hogy persze békével jöttünk, de ha arról volt szó a föderáció sosem töketlenkedett, és lött. Hiába, nõi parancsnok :O Habár a Voyager-nél ez nem jelentett hátrányt.

Az hiszem inkább Orville-t fogok nézni, az tényleg egy újra gondolás!!!
jani-wan 2017 szept. 25. - 15:41:50
Roddenberry forog a sírjában