Az aktuális rész ismertetője: A Gasztroangyal Lórév községbe látogat, ahol a lakók többsége szerb anyanyelvű. Marcsi megismerkedik a kompos hagyományokkal, és megkóstolja a malacsültet, melyet kifejezetten neki készítenek. Ezután útra kel, hogy mézet szerezzen, hogy az asszonyokkal megsüthessék a legkülönlegesebb helyi finomságot, az égetett mézes tésztát.
A műsor ismertetése: Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!
Hozzászólások