Az ítélet napja - a Menny és a Pokol képei / Menny

Bakancslistához adom
angol dokumentumfilm sorozat, 2. rész

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: A műsor bemutatja a halál utáni üdvözült birodalom képzetét, mely rengeteg vallásban jelen van a világban, és témául szolgál az ókori Egyiptomtól Tracey Emin munkájáig.

A műsor ismertetése: A sorozat a rokonságot kutatja a művészetek és a túlvilági élet között, az ókori egyiptomi Holtak Könyvétől Stanley Spencer látomásáig, miszerint a Menny egy kis angol falura hasonlít. A Menny igérete és a Pokol fenyegetése néhány társadalomban répa és vessző képében jelenik meg, ezzel tartva fenn a korábbi állapotot. A sorozat megválaszolja a kérdést, hogy a túlvilág mely művészeti ábrázolása fejez ki mély szellemiséget, vagy volt-e a társadalom számára szükséges terméke, hogy szabályozza az egyéni viselkedést.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
kornyezet 2008 nov. 07. - 07:45:22 Előzmény Állatbarát
Kedves Állatbarát!
Figyelmedbe ajánlom a következõ linket, szerintem nem találod meg pont ezt, de hasonló filmeket találhatsz: http://www.mennyeihir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=68
Állatbarát 2007 jan. 28. - 17:20:53
Ezt szívesen megnézném, kár, hogy nem lehet online nézni a viasat3-at, és hogy ilyen késõn van. Nálunk ez az adó nem fogható.