Kuponzsonglőrök / Pam és Broderick

Bakancslistához adom
Extreme Couponing / Pam and Broderick
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai dokumentumfilm sorozat, 22 perc

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A 15 éves kuponzsonglőr Broderick a párnája alá rejti a kuponjait a tolvajok elől. Pam férje nem rajong neje vásárló körútjaiért.

A műsor ismertetése: A szereplőket egyszerű cél vezérli - minél több árut akarnak szeretnének beszerezni, minél olcsóbban. Van, aki szeméthalmokban keresi a kidobott kuponokat, mások bonyolult matematikai egyenletek segítségével szeretnének eljutni a nagy megtakarításig. Minden részben más és más extrém kuponozó mutatkozik be, hogy elmesélje, miért halmoz fel sokszor elképesztő mennyiségű árut. Megismerkedhetünk például azzal a vőlegénnyel, aki megpróbálja 20 dollárból összehozni a lakodalmat, de bemutatkozik Ghia is, aki 100 dollárnál kevesebbet szán 16 fős olasz vacsorájára. Nézze meg velünk, hogyan tervezik meg hőseink a nagy megtakarításokhoz vezető bevásárlást.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
ponca 2013 nov. 19. - 09:45:01 Előzmény Susanne
Van nálunk is, de kicsit szabályozottan.
Ha pl. a SPAR prosiból kivágsz ilyet (néha van) akkor le van írva, hogy max. hány terméket vehetsz egyszerre és hány kupont használhatsz fel, vagy a kupon ha pl. 500 forintot ér, akkor egy kupont használhatsz fel 5.000 forint feletti vásárlásnál adott napokon, általában hétköznap.
Zsolt36 2013 szept. 24. - 22:36:17 Előzmény Susanne
Ha nézed a mûsort akkor látod,hogy honnan szedik a kuponokat.Kivágják dobozokról,szórólapokból,mennek házakhoz becsöngetnek és kérdezik,hogy van-e valamilyen kuponjuk,de van olyan is amikor kukákból szedik ki.
Susanne 2013 szept. 09. - 21:27:28
Nálunk miért nincs ilyen? És ott miért éri meg nekik? Honnan szedik a kuponokat? Ez nem derül ki.
xtom 2013 szept. 02. - 12:39:45 Előzmény pumpika
Sziasztok, nem akartam túl agresszív lenni, elnézést ha úgy tûnt.

Igazán csak az tûnt fel, hogy a 8%-ra azt mondja valaki, hogy kevés, erre reagáltam mindössze - szerintem jogosan, mert ez manapság nem kevés, ha megnézi az ember a banki kamatokat.

A hitelekkel kapcsolatban pedig igen, korábban tényleg léteztek ingyen hitelek, most nem tudom, vannak-e, elhiszem ha azt m ondod, hogy igen.

Ha viszont nem ezekrõl van szó és ha az általad említett költség tényleg havi 1,5%, az már a másik véglet - kevésnek látszik, de éves viszonylatban nagyon drága, mindegy hogy milyen címszóval (kamat/kezelési költség) fizeti az ember......
pumpika 2013 aug. 25. - 13:45:32 Előzmény xtom
fogalomzavarban vagy :)
aki a tv-t olyan hitelre veszi, aminél 2x-be kerûl a végén, az télleg hülye
megsúgom, hogy 6-20 avi törlesztõrészletre lehet venni bármit már sok helyen(nemcsak tv-t, minden elektr. cikket) havi 1-1.5 % kezelési ktgre kamat nélkül, de van ingyenhitel is, ami tényleg ingyér van, tudom, mert ilyen helyen dolgozom és én is így szoktam vásárolni, csak mindig kicsi a keret az ilyen hitlekonstrukciókra és hamar elfogy :)
H. Zita 2013 aug. 09. - 09:12:30
Szerencsére nincs hitelem.

De mielõtt lehurrognál, olvasd végig mi itt mirõl is "beszélgettünk" eddig. Egyszerûen csak amerikai kuponrendszert akartuk összehasonlítani az itthoniakkal. Nem számolgattam, csak felvázoltam egy kuponos vásárlási lehetõséget, amivel nem igazán spórolnék túl sokat, hacsak nem vásárolnám meg nagy mennyiségben, amit meg amúgy sem lehet. Ott pedig különbözõ kuponokkal,kuponduplázással,internetrõl letöltött kuponokkal meg egyéb trükkökkel spórolnak 95-98 %-ot. Sõt volt olyan, hogy még a vásárló kapott vissza pénzt. Sokszor 1000 dollár értékû árut elhoznak 4-10 dollárért. Erre mondtam, hogy a 8% spórolás az ottanihoz képest nevetséges.
xtom 2013 aug. 08. - 14:11:57 Előzmény H. Zita
40/500=0,08 > 8% kedvezmény.

Örülök, ha neked 8% nagyon kevés mert annyira ügyes befektetõ vagy, de inkább tippelek arra, hogy nem számoltad ki.

Ez a vélemény ugyanolyan, mint amikor a törlesztõrészlet nagyságát nézi az ember és örül, milyen kevés és ebbõl azt gondolja, hogy olcsó a hitele. Azt nem számolja ki, hogy kb. kétszer annyit fog összesen kifizetni a nyamvadt tévéért vagy hasonlóért, mint amennyibe kerül.
abisztriczky 2013 aug. 07. - 21:24:57 Előzmény H. Zita
Hát igen! Ha olyan méretû lenne a kuponozás mértéke, mint az USA-ban, csõdbemennének "szegény" bolthálózatok! Mi lenne akkor a hasznukkal!? Nem tudnának olyan hatalmas árrést produkálni.
H. Zita 2013 aug. 01. - 21:01:53
A múltkor megjött a szokásos heti hirdetõújság kupac a postaládába. Az egyik üzletlánc elõjött kuponokkal, egy egész oldalnyival de olyan jelentéktelen kedvezményeket ajánlott, hogy arra sem venném a fáradtságot, hogy kivágjam õket. Pl: 500 ft-ból lejön 40ft. Nevetséges.
H. Zita 2013 aug. 01. - 20:56:15
Az élelmiszer árak is ugyanakkorák mint nyugatabbra, csaképpen a fizetésünk negyede az övéknek. Legalább igazítanák az átlag fizetéshez, ha már fordítva nem is. De hát addig úgysem lesznek alacsonyabbak az élelmiszerek és háztartási cikkek amíg a nagykerek külföldrõl hoznak be mindent.
abisztriczky 2013 aug. 01. - 15:56:36
Én egyáltalán nem szégyellném csinálni az extrém kuponozást, mint ahogy ezek az emberek az USA-ban. Sajnos munkanélküli vagyok, otthon vagyok, ráérnék ezzel foglalkozni a nap jó részében. Az is igaz, hogy csak olyanok vágnának bele az ilyen mértékû extrém kuponozásba, akik rákényszerülnek. De itthon még nem tartunk itt. Meg sem közelíti a kuponozás lehetõsége Magyarországon az USA-ét.
bleedingsky 2013 júl. 31. - 19:39:50 Előzmény H. Zita
Jobb esetben itthon csak rosszul fogyó termékekre adnának kupon kedvezményt, rosszabb esetben lejárt szavatosságú termékekre, ahogy most is. Itt is sok ember ment tönkre a gazdasági válságban és a deviza hitelek miatt, mégsincs kuponozás, pedig lassan az oktatás is teljesen fizetõs lesz mint az USA-ban. (Yale, Harvard, Columbia, Princeton, MIT kb. 40-50 ezer dollárok félévente)

Itthon sokaknak inkább megrohadna a kaja a polcon vagy kidobnák a kukába, minthogy adakozzanak belõle.
H. Zita 2013 júl. 29. - 16:16:24
Az USA-ban is azok csinálják -mint ahogy a mûsorból kiderült- akiknél sok a gyerek a családban vagy az anyagi csõd szélén állnak, tönkrementek a válságban, a gyerekek fõiskolájára gyûjtenek stb. A tehetõsebbek nem veszõdnek ilyesmivel. Itthon viszont simán kinézem a tehetõsebb felsõ középosztályból hogy úgy neki állna kuponozni mint a huzat. Az nagyra becsülöm hogy ott sokan adakoznak is belõle. A nagy raktárkészletükön túl (ami azért valljuk be kicsit röhejes, mintha a világvégét várnák), a nagyját ételbankoknak adományozzák... Itthon ki kezdene el adományozni belõle?! Hát nem arról vagyunk híresek!
Nálunk csak arra a termékre adnak kupont amit amúgy nem nagyon visznek és csak minimális értékben, 5-10 %. Hát, köszi, azzal kivagyok segítve!!!
bleedingsky 2013 júl. 26. - 19:58:27 Előzmény H. Zita
Érdekes, hogy a szegényebb országokban (itt) nincs kuponozás, míg az USA-ban, akik jól élnek ott pedig van!
Egyébként tisztelem a "kuponzsonglõröket", mert legálisan spórolnak, mindössze annyival, hogy odafigyelnek és tudatosan vásárolnak.
Mai részben 1100-1200 dolláros vásárlásból lett kb. 30 dolláros! Nagyon nem mindegy! Sok pénzt spórolt a családjának, csak annyival, hogy élelmes volt.
Ha itt is lenne ilyen lehetõség, én is kuponoznék, mert miért ne?!
H. Zita 2013 júl. 24. - 14:46:03
Itt azért nincs ilyen mert MINDENKI ezt csinálná...Én is!!!
bleedingsky 2013 júl. 24. - 09:11:23
Nem tartom hülyeségnek a kuponozást, mert sokszor harmad/negyed áron lehet beszerezni a cuccokat. Itthon még nincs nagy divatja, pedig sok családnak nagyon sokat segitene és csak kis odafigyelést igényel!
kata120 2012 júl. 18. - 12:20:38
Ez aztán a spórolás! :D Bárcsak Magyarországon is meg lehetne ezt így csinálni, mert tényleg szükség van a kuponokra, annyi embernek könnyítené meg a mindennapi megélhetését. Bár Magyaroszágon is vannak kuponok, és a többségért nem kell tenni semmit, pl az elmûnél csak idõben kell fizetni a számlákat, és kapunk egy ajándék kuponcsomagot. Úgyhogy látszik, hogy terjed itthon ez a trend, remélem egyre több embernek segítenek majd a spórolásban. Aztán nehogy a ló túloldalára essünk mi is!:D
pillangókisasszony 2012 máj. 21. - 19:19:50
Ezek az emberek nem normálisak!