Az aktuális rész ismertetője: Sárközi Ákos "megfőzte" Barabás Évát! A mai Portréban egy gasztronómiai utazás részesei lehetünk, Budapesttől az erdélyi gasztronómián át, egészen Ausztráliáig. Miközben Ákos a kulináris élvezetek felé kalauzol bennünket, erdélyi származású anyósának "szabógallér" nevezetű levesének titkos receptjét is elárulja. Ákos Portugáliából is hozott egy darabot a szívében, s az ott tanultakat, az éttermében is szívesen kamatoztatja. Az ausztráliai új élet kezdete álom maradt csupán, mert időközben megérkezett a szerelem is az életébe, akiért inkább itthon maradt. Azóta eltelt már 20 év, született egy csodálatos kislányuk, s ennek köszönheti, hogy megtapasztalta, apának lenni a világ legcsodálatosabb dolga. Ákos tehát remek édesapa, kiváló séf, képeket is fest, sőt ötvözi a konyhaművészetet a festőművészettel, ugyanis cukrot és lisztet is használ festményeihez. Étterme ma már Michelin-csillagos, a második csillagért dolgoznak éppen. Tetovált, kemény fickónak tűnik, de igazából, vajból van a szíve. Ez a szív kőbányai fiatalként, együtt dobogott a legkeményebb rock bandákkal, orrpiercinget, és hosszú hajat viselt. Mára pedig egy konszolidált zseniális "konyhaművész", akinek a művészetét az egész ország csodálhatja a televízió képernyőjén keresztül, de a Gourmet Fesztiválon, egészen biztosan összefuthatunk vele. A Konyhafőnök, akit úgy tűnik, a nővérének köszönhetünk. A Portréban az is kiderül, miért? Tartsanak velünk!
A műsor ismertetése: Izgalmas sorsok, történetek vasárnap éjszakánként.
Hozzászólások