Epizód

Tóth János / Gyász

magyar vígjátéksorozat, 32. rész, 25 perc

Értékelés:

121 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Jánosnak meg kell birkóznia szeretett édesanyja hirtelen halálával. Ám ez túl jól sikerül. Valika arra gyanakszik, hogy élettársa gyásztagadóvá vált. A többiek segítségével megpróbálja feléleszteni János érzelmeit, aki azonban ahelyett, hogy bevallaná fájdalmát, egy sajátos bőrbetegségbe menekül.

A műsor ismertetése: Munkaügyekből jól ismert Tóth János (Mucsi Zoltán) élete válságba kerül. Miután Jánost munkahelyéről kirúgják, és anyja (Csoma Judit) összeköltözik húsz évvel fiatalabb szeretőjével (Kőszegi Ákos), hősünk kénytelen 55 évesen új életet kezdeni. Elhagyja a családi fészket és összebútorozik vidéki unokaöccsével, Molnár Balázzsal (Csémy Balázs). Az agglegény János, akiről egész életében anyja gondoskodott, és a fiatal vidéki fiú, aki épp most kezdi gyógyszerész tanulmányait a fővárosban, együtt indul el a felnőtté válás rögös útján. Munkavállalás, pénz, siker és szerelem a cél, de helyzetükön nem könnyít a felbukkanó takarítónő, Valika (Bozó Andi) és lobbanékony lánya, Szilvi (Rujder Vivien) vagy a kétes erkölcsű pszichológus-vállalkozó, Dr. Angyal (Szabó Simon) sem.

Évadok:

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 8/10 szeptember 12. 11:46:52
szeptember 12. 11:46:52

Azt tudtátok hogy a cicamica atya,és a Mi kis falunk Matyija egy és ugyanaz... alig ismertem meg.Itt jóképű,ott meg ügyefogyi, szemüveges, tátott szájú balfék..:)

szavazat: 8/10 szeptember 12. 11:45:07
szeptember 12. 11:45:07

Ebben igazat adok...nekem is feltűnt..Majdnem egykorúak, és annak is néznek ki....Az meg röhejes, hogy a doktor úr ilyen öregasszonnyal lenne jóba, mikor fiatal felesége,kis gyereke van...

július 23. 20:15:54
július 23. 20:15:54

Szerintem is gyönyörű nő Gáspár Kata. Csodaszép mosolya van. Én lassan szerelmes leszek bele. :D

július 19. 23:00:41
július 19. 23:00:41

Szerintem Gáspár Kata igenis nagyon szép. De ízlések és pofonok.

július 19. 22:59:21
július 19. 22:59:21

Az utóbbi részek nagyon jók! Végre János ismét egy szánalmas szerencsétlen senki :) Csak így tovább!

július 06. 13:58:34
július 06. 13:58:34

Ez az egész sorozat mára már odáig jutott, hogy nem érdemes nézni. Forgatni sem kéne, mert egy nagy sz@r lett belőle. Potenciál nulla. Ilyen ronda, undorító szereplőgárdával (nincs egy jóképű színész vagy normális színésznő benne), a színészi teljesítmény egyenlő a nullával. A sztori siralmas és még kinevetni sincs erőm, annyira gáz ez az egész. Minek második évadot csinálni a SEMMIRE??? Semmi történet nincs benne, mindenki csak agonizál itt már.

június 10. 18:56:56
június 10. 18:56:56

Igazat adok neked mindenben. Nagyon-nagyon gáz lett ez a sorozat, bár sejteni lehetett amúgy is, hogy semmi egetverő sztori nem fog kikerekedni. Engem nagyon zavar, hogy folyton borzasztó ronda szereplőket hoznak fel benne, és szinte mindenki unszimpatikus. (Ahogy írtad, Valika, Reman és Kálmán voltak a kivételek... én Balázst is ide sorolnám). Annyira örültem, mikor a végtelenül ronda és rossz színésznő, Jordán Adél (hiába a híres szülők!), végre eltűnt a színről. Komolyan mondom, hányinger kerülgetett, valahányszor felbukkant... legfeljebb vasorrú bábának való ezzel a külsővel. Idióta dialógusok, színvonal alatti párbeszédek, nulla értékű történet, ripacskodás az egész. Egy amatőr társulat jobbat tudna összehozni. Csenge és Máté: katasztrófa mindkettő. És akkor jön egy "Cica-atya"! Honnan a fenéből jött ehhez az agyament névhez az ötlet! Az első Szilvi is okádék karakter volt, és ez a második is borzalom. Kadosa karaktere is erőltetett, nagyon hülye ötlet volt ezt a szálat belefűzni az amúgy is borzalmas történetbe.

május 17. 21:38:47
május 17. 21:38:47

Gratulálok, felmondtad a mostanában némely körökben kötelező polkorrektkedő szöveget. Tudom, én is Tóth János vagyok, ne fáradj ezzel.

május 16. 14:19:00
május 16. 14:19:00

Ha a sorozat tényleg az átlag magyar proli életmódról és viselkedésről készült szappanopera - amelyben a szereplők az az átlag magyar proli mentalitást mutatják be - akkor a szereplők közül talán Reman, Kálmán és Valika a legemberibb, és egyben legszerethetőbb szereplők.

Nekem talán Valika az egyik legszimpatikusabb karakter, hiszen hihetetlenül szeretni való, nincs a karakterében semmilyen gyűlölet, rosszindulat vagy megvetésre méltó - még akkor sem, ha kissé "együgyű" a természete. Mintha Jánosnak (a legrohadtabb, legaljasabb, legutálatraméltóbb, leggusztustalanabb, azaz az átlag magyar proli ember megtestesülésének) a szöges ellentéte volna. Valika az egyetlen személy az egész sorozatból, akit szívesen elfogadnék bármilyen rokonnak vagy akár élettársnak is (mondom ezt 27 évesen).

Viszont számomra az a vicces, hogy ezek a személyiségjegyek a valóságban is fellelhetők. Pontosan ezért nézem a sorozatot, mert sajnos nagyon is ráismerek az összes, gusztustalan, utálatra és megvetésre méltó magyar emberi megnyilvánulásra a szereplők viselkedéséből. A fent említett három szereplőn kívül egyetlen szerethető karakter sincs a sorozatban.
A Többiek mind töketlenek, életképtelenek, utálatra méltók, szociopaták, gyűlöletesek és deviánsak.

Érdekes, hogy egy színesbőrű ember adott esetben több emberséggel is rendelkezhet, mint egy fehérbőrű ember, aki mondjuk "mélymagyarnak" is titulálja magát. Azért mondom ezt, mert én élőben is megtapasztaltam az ilyen "Tóth János félék", és a Kálmánhoz és Remanhoz hasonlatos emberek mentalitását.
(Emiatt döbbentem rá, hogy nem a bőrszín határozza meg magát az EMBERT, hanem maga a viselkedés és az érzések, amiket maga az ember tanúsít önmaga és más emberek felé.)
Azt kell hogy mondjam, a sorozat ilyen szempontból nagyon életszerűen adja vissza a valóságot.
Ugyanis a magyarok 90%-a manapság "Tóth Jánosokból" áll. Ez lehet hogy durván hangzik, de sajnos igaz. (A saját bőrömön tapasztaltam meg.)

május 10. 23:16:36
május 10. 23:16:36

Azt nem bírom felfogni, hogy a második évad hogy lehet ennyire hullámzó. A 2/7-es résznél majdnem végleg szakítottam az egész sorozattal, egyetlen esélyt kapott még tőlem, a 2/8-ast. Ami viszont jó lett. Miért kell erőltetni ezt a Balázska-Cica atya-Szilvike dolgot? Idétlen, ötlettelen hülyeség. János legalább jó.

szavazat: 1/10 május 05. 22:53:46
május 05. 22:53:46

Vállalhatatlanul kínos ez a sorozat. Csodálom, hogy 2 résznél többet megért.

május 02. 12:34:44
május 02. 12:34:44

Idáig csak jeleneteket láttam a sorozatból, de úgy döntöttem, hogy megnézek egy-két részt is.
Én nem is viccesnek, hanem sokkal inkább szánalmasnak mondanám ezt az egész produkciót.
Miről is szól maga a sorozat? Az átlag magyar proli mentalitás elé állít görbe tükröt?
Esetleg Mucsi Zoltán igazi arcát ismerhetjük meg a sorozaton belül? Ugyanis ez a színész általában soha nem volt képes idáig emberi módon megnyilvánulni, teljesen mindegy hogy milyen szerepben vagy helyzetben találkoztunk vele.
Adott egy kiöregedett, megkeseredett, agresszív, gonosz, aljas és gyűlölködő ember, aki mindig eléri hogy a környezete megutálja őt a gusztustalan, bicskanyitogató stílusa miatt. Nagyjából így lehetne összefoglalni a sorozat lényegét.
Én csak egyetlen dolgot szűrtem le a sorozatból idáig:
Ha ilyen Tóth János féle emberekkel hoz össze téged a balsors, akkor lehetőleg menekülj az ilyenek negatív környezetéből, ha kedves az életed. Esetleg csak zárd ki őket az életedből, ne hagyd, hogy téged is lehúzzanak a saját szintjükre.
(Én amúgy Balázs helyében egy ilyen Tóth János féle undorító férget át sem engedtem volna a küszöbön - lesz@arnám hogy családtag. Mivel a mi családunkban is fordultak elő ilyen negatív elemek, ezért megtanultam, hogy időnként el kell felejteni a "családi kötelékeket".)

április 29. 20:30:43
április 29. 20:30:43

Engem csak egy kérdés foglalkoztat. Mucsi Zoltán a való életben is ilyen neurotikus idegbeteg állat? Ugyanis bárhol is láttam őt szerepelni idáig, csak annyit láttam hogy egy mérhetetlenül agresszív, gyűlölködő és közönséges ember, akitől mindenki lejön az életről. Ritkán van olyan megnyilvánulása amiben nem viselkedik úgy, mint egy utolsó, suttyó, mucsöröcsögei tirpák.
Attól tartok, hogy a való életben sem viselkedik különbül. Azt olvastam, hogy felesége van és négy gyereke. Bele sem merek gondolni, hogy milyen lehet a családi élete (főleg a felesége és a gyerekei részéről). És egy ilyen idegbeteg ember trágár megnyilvánulásai jelentik ma Magyarországon a nívót? Csakis erre van kereset? Szégyen!

április 26. 22:58:23
április 26. 22:58:23

Ja, wiki szerint 55 éves Tóth János. Hát akkor az anyja legalább 73. 8 év szerintem túl sok, nem igaz, hogy nem volt korban megfelelő színésznő a szerepre...

április 26. 22:55:33
április 26. 22:55:33

Mucsi Zoltán 60 éves, Csoma Judit pedig 65. Na most az a kérdés, hogy a sorozatban Mucsi játszik-e magánál cirka 15 évvel fiatalabb karaktert, vagy Csoma Judit magánál cirka 15 évvel idősebbet. Szerintem Mucsi nem tartja olyan jól magát, hogy ennyit letagadhasson, a színésznő pedig azért nem tartja annyira rosszul magát, hogy olyan öregnek nézzük.

szavazat: 8/10 április 08. 13:41:48
április 08. 13:41:48

Ez nekem is feltunt rogton..; Janos 56 v 58 az anyja elvileg husszal kb.tobb,de uannyinak nez ki o is...;)

február 20. 12:15:16
február 20. 12:15:16

Tetszik a sorozat,de minél jobban nézem annál jobban elszomorodom a valós magyarországi helyzet mutatja be egy görbe tükrön keresztül.

február 18. 16:42:23
február 18. 16:42:23 OFFTOPIC

Te elmebeteg vagy...tök hihetõ, h 17 évesen magadnak termeled a kaját és se az égbõl, se a földbõl nem jut bele szennyezõ anyag...ahha. Hülyeségeket beszélsz és természetesen a privát leveleinket akkor sem raknám ki, ha még meglennének, de mivel törölted a regedet azok is veled haltak...

február 18. 15:53:47
február 18. 15:53:47 OFFTOPIC

Nem eszel ilyeneket, hanem mit eszel te szerencsétlen agyhalott, csak ilyenekhez jutsz hozzá, hacsak nem biocuccokat eszel nyersen te szerencsétlen.
Lehet, h neked ez a virtuális világ, mert annyira ostoba geci vagy, h nem fogod fel, h a nickek mögött valódi emberek vannak, ez a tér ugyanolyan tér a kommunikációra, mint egy terem, egy disco vagy egy pályaudvar, ha ezt nem vagy képes bevésni a borsószemnyi agyadba és a béka segge alatt lévõ érzelmi intelligenciádba, akkor így jártál.
Én viszont úgy gondolom, hogy itt is és az életben is adom önmagam és akinek ez nem tetszik az nyasgem.
Te egy valódi netes troll vagy, a legrosszabbik fajtából, nem átallsz mások érzelmeivel játszani, arra hivatkozva, h itt bármit lehet, csak mert te nem veszed komolyan...silány, gyenge szar vagy és ezt te is tudod magadról, azt hiszed ez a színjáték kompenzálja, amit itt lemûvelsz, hát nem.

február 18. 15:48:58
február 18. 15:48:58 OFFTOPIC

Azért ahhoz is pofa kell, h te bassz el valamit és a másikat hibáztasd érte.

Összes hozzászólás
Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás