Kormorán koncert / Új időszámítás - 1. rész

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 1. rész, 51 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A 42 éves Kormorán a folk-rock hazai stílusteremtő zenekara, hangzását a gitáralapú rock és a népi, illetve klasszikus hangszerek határozzák meg. A jelenlegi felállásban kilenc éve dolgoznak együtt, tagjai Fehér Nóra és Vadkerti Imre énekes, Szűts István billentyűs-zeneszerző, Gáspár Álmos hegedűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Karácson Zsolt ütőhangszeres, Szekeres Zoltán gitáros és a Kossuth-díjas Koltay Gergely, az együttes alapító-vezetője. A 2018 decemberében a Duna palotában rendezett koncerten az Új időszámítás című új album dalai mellett megszólalnak a régi, közönségkedvenc dalok is, valamint rockopera- és filmzenék. A Kormorán vendége ezúttal Varga Miklós, aki gyermekeivel, Szabolccsal és Viviennel együtt lépett színpadra. A két részes koncertfilm a hangverseny felvételén túl archív anyagokkal és a zenekarvezető Koltay Gergely személyes gondolataival kiegészülve hozza közelebb a nézőhöz a Kormorán-érzést, az Isten, a család, és a nemzet gondolatkörét.

A műsor ismertetése: A 42 éves Kormorán a folk-rock hazai stílusteremtő zenekara, hangzását a gitáralapú rock és a népi, illetve klasszikus hangszerek határozzák meg. A jelenlegi felállásban kilenc éve dolgoznak együtt, tagjai Fehér Nóra és Vadkerti Imre énekes, Szűts István billentyűs-zeneszerző, Gáspár Álmos hegedűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Karácson Zsolt ütőhangszeres, Szekeres Zoltán gitáros és a Kossuth-díjas Koltay Gergely, az együttes alapító-vezetője. A 2018 decemberében a Duna palotában rendezett koncerten az Új időszámítás című új album dalai mellett megszólalnak a régi, közönségkedvenc dalok is, valamint rockopera- és filmzenék. A Kormorán vendége ezúttal Varga Miklós, aki gyermekeivel, Szabolccsal és Viviennel együtt lépett színpadra. A két részes koncertfilm a hangverseny felvételén túl archív anyagokkal és a zenekarvezető Koltay Gergely személyes gondolataival kiegészülve hozza közelebb a nézőhöz a Kormorán-érzést, az Isten, a család, és a nemzet gondolatkörét.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
tibor0723 2023 nov. 29. - 16:37:18
Mr Basary és lányok nélkül ez a Kormorán már nagyon olyan, mint volt...sokkal rosszabb! És nem az új énekesek miatt, hanem azért, mert a régiektől volt Kormorán a Kormorán. Ennyi!
10/10
ligetiz51 2022 jún. 26. - 07:04:20 10/10 Előzmény anonemde
Az új(vidéki) lány is nagyon jó, Vadkerti pedig az eddigi legjobb Kormorán hang. Az egész műsor kitűnő volt.
subandi1 2019 ápr. 28. - 22:58:48
Nagyon jó volt.
anonemde 2019 ápr. 21. - 17:45:20
Sehol nincsenek régóta a lányok nélkül!