A világ legnehezebb versenye: Iditarod / Út az Alaszkai-hegységen keresztül

Bakancslistához adom
amerikai ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A szánoknak a veszélyes Alaszkai-hegységen kell átkelniük. Mackay vezérkutyája megsérül, Martin Buser pedig stratégiai pihenőt tart a Salmon folyónál.

A műsor ismertetése: A sorozatban a nézők megismerhetik a Föld egyik legkeményebb versenyét, az Iditarod Kutyaszánhúzó-versenyt. A befagyott folyókon, kopár tundrán, hegyeken és sűrű erdőkön át, az alaszkai Anchorage-tól Nome-ig vezető versenypálya a végső erőpróba elé állítja a szán irányítóját és a kutyákat egyaránt. A versenyt minden évben azoknak a bátor és legendás kutyaszánhajtók tiszteletére rendezik meg, akik 1925-ben a torokgyíkjárvány sújtotta Alaszka északi részére szállítottak oltóanyagot, hogy megmentsék az ott lakókat.

Az ideérkező kutyaszánhajtók minden év márciusában találkoznak Alaszkában, hogy részt vegyenek a megmérettetésen. Néhányan közülük egész évben kizárólag a legendás versenyre készülnek, míg mások munka mellett edzenek. Egyesek először indulnak a versenyen, sokan azonban a családi hagyományt követve érkeznek az alaszkai küzdelemre. A Discovery Channel nyolc csapat kalandjait követi nyomon és az ő szemükön keresztül mutatja be, hogy hogyan küzdenek meg egymással és természet erőivel a versenyzők a végső győzelemért.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Gio27 2008 dec. 02. - 18:23:02
Már olvastam párszor az Iditarodról meg más hasonlóan híres versenyekrõl, szóval jelentem, ezt a mûsort nem hagyom ki. Óriási fizikai és mentális teljesítmény egy ilyen verseny teljesítése, nem beszélve arról a kapcsolatról, arról a bizalomról, ami szükségeltetik ember és kutya(k) között egy ekkora kihíváshoz. Lenyûgözõ! (szerintem...)