Az aktuális rész ismertetője: Wetterau mezőgazdasági régió a németországi Hessen tartományban. A kulináris különlegességekhez tartoznak a szezonális saláták, a sült bárány, a kiadós lepények és a híres zöld mártás. A zöld mártás hagyományosan hét gyógy- és fűszernövényt tartalmaz: borágót, turbolyát, zsázsát, petrezselymet, kis vérfüvet, sóskát és metélőhagymát. Mustárral ízesített tejfölbe keverik. Frankfurtban összeturmixolják, Wetterauban inkább darabosra hagyják, és keménytojással, főtt krumpli mellé tálalják.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások