Személy

Chriss Ronson

előadó
Született: 1977. október 26. (44 éves) (Magyarország, Budapest)
Chriss Ronson is, mint megannyi neves pályatársa, tizenévesen kezdett a zenélés gondolatával foglalkozni. 1994-ben lépett először a lemezjátszók mögé és fokozatosan, lépésről lépésre építette karrierjét. Már a '90-es évek második felében állandó fellépő volt az ország legjobb klubjaiban, 1997-ben pedig, miután a keceli Korona lett a BPM csapat hivatalos otthona, olyan nevek előtt lépett itt fel, mint John Digweed, Sasha, Dave Seaman és Nick Warren.

2001-ben a BPM és a Global Underground a budapesti HOME klubba tetté át székhelyét, ezzel párhuzamosan pedig a Pacha rezidense is volt két éven keresztül. Nem kellett sokat várnia a külföldi fellépésekre sem, olyan fesztiválokon ismertette meg nevét a közönséggel, mint a berlini Love Parade, a Creamfields, a Summer Of Love vagy a prágai Hradhouse. Tokióba először Anthony Pappa GU debütáló lemezbemutató partijára invitálták először, azóta pedig rendszeres vendég itt és Oszakában.

2003-ban jelent meg első mixlemeze Directions címmel, valamint ekkor alapította meg a The Quasar formációt barátjával, Richie-vel. 2004-ben megalapította a Foundation Records kiadót, itt jelent meg következő mixlemeze, a The Trip. A következő évben October nevű zenéjével nagyot robbantott. Ezidőtájt indult be saját, Dandy-vel közös rádióműsora a Justmusic FM-en Monitor címmel. 2006-ban Thaiföldön turnézott, ahol a legendás Full Moon partin több mint tízezer ember előtt zenélt. Elkészítette a Justmusic FM mixsorozatának első részét, melyet 14 helyszínen mutatott be szerte az országban.

2007 végén Amszterdamban lépett fel John Digweed Transitions vol.3 című albumának bemutató partiján. A Fame Promotions rezidenseként folyamatosan a szakma legnagyobbjai előtt játszott Budapesten. Ő az első magyar dj, aki hivatalos Renaissance mixet készíthetett. Az Yvel & Tristan párossal készített Panama című zenéje felkerül Nick Warren Lima GU válogatására, majd önmagában is megjelent a Global Undergroundnál.

Rádióműsora, mely a We Are Cre8tion nevet kapta, minden hónap első péntek estéjén hallható a Proton Radio műsorán. Az Yvel & Tristan pároshoz kapcsolódó szálak ide is elérnek, hiszen az adás egyik óráját Chriss, míg a másik felét a duó szerkeszti. 2009-ben Nectarin és Shining című zenéje felkerült Carl Cox életrajzi DVD-jére, a 24/7-re. Hernan Cattaneo lemezbemutatóján játszott Moszkvában, a híres Arma17 klubban, nem sokkal ezután pedig ismét Japánba utazott, ezúttal Dave Seaman mellett lépett fel a K-Sounds születésnapján. 2010-ben két alkalommal is zenélt a Bash Night keretein belül, melyen hazánk top dj-i lépnek a lemezjétszók mögé. Jelenleg a Fabric Publishing tagja, és a közkedvelt kiadóknál való rendszeres megjelenések mellett létrehozta vadonatúj kiadóját, a Cre8tion Records-ot, melyet Molnár Bélával, a BPM korábbi vezetőjével alapított. Első megjelenéseik az Yvel & Tristan párossal zajos sikert arattak az e-zenei szcénában, 2010 augusztusában Rula címmel megérkezett első bakelit kiadványuk is.

Chriss 2011-ben is fellépett a londoni Fabric-ben. Ebben az évben is az összes nagy fesztiválra meghívást kapott. Játszott Paul van Dykkal a Coke Clubon, a Szigeten Steve Angello után szórakoztatta a közönséget. A Bónusz Fesztiválon olyan nevek mellett szerepelt, mint Sasha, Joris Voorn, Guy J, Dennis Ferrer, Maya Jane Coles.

A számos fellépés mellett természetesen sok időt fordított a produceri munkákra is. Ennek eredményeként több saját szerzeménye és remixe is megjelent idén, többek közt a Don't Look Down, a Karvia, a Barkley és a Linden Leaf. Trandellel közösen készített daluk, a Chaki felkerült a 2011-ben megjelenő Renaissance jubileumi albumra, melyet Dave Seaman állított össze. 2011-ben készült el harmadik videóklipje, a Don't Look Down, melyet az angol Hifi Entertainmenttel forgatott a londoni Sohóban.

Chriss egy igazi DJ, minden értelemben, egy igazi közönségkedvenc. Bármennyire is megvan a saját stílusa, képes alkalmazkodni a közönségéhez.

Hozzászólások