Személy

Cortés Sebastián

koreográfus, színész, koreográfus-munkatárs
Született: Venezuela

Koreográfus diplomáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerezte 2007-ben. Számos előadásban működött közre Budapesten és vidéken; a változatos műfajú és stílusú előadások között találhatunk klasszikus operettet, kamara-musicalt, francia vígjátékot éppúgy, mint kísérleti színházi darabokat. Legsikeresebb előadásai közé tartozik a Thália Színházban bemutatott, 600 előadást megért Hat hét hat tánc, Kulka Jánossal és Vári Évával a főszerepben, amely a 2006/2007-es évadban elnyerte a Kritikusok díját a Legjobb szórakoztató/zenés előadásként, és a Tony-díjas, világszerte ünnepelt, a musical és a bábszínház műfaját ötvöző Avenue Q hazai ősbemutatója a Centrál Színházban.


Az egri Gárdonyi Géza Színházban Ettore Scola Bál című filmjének koncepciójára épülő Dezsavűt koreografálta, de részt vett a Csizmadia Tibor rendezte Faust és a musicalirodalom egyik legnagyobb alkotásaként számon tartott West Side Story (rendező: Harangi Mária) színpadra állításában is. 


Külföldön dolgozott Marton László oldalán a Milwaukee Repertory Theatre Bolha a fülben-előadásában a börleszk-filmek karakteres mozgásvilágának megteremtésén, illetve legutóbbi munkájában a Litván Zene- és Színművészeti Akadémia negyedéves színészhallgatói számára rendezte meg a svéd Niklas Rådström Szörnyek c. drámáját.

Hozzászólások