Személy

Deep Purple zenekar

zene, előadó

Hozzászólások

kissmekate 2012 máj. 12. - 16:10:13
1994-ben milliók ismerték meg Steve_Morse nevét, mikor betöltötte a Deep Purple megüresedett gitárosi posztját. Azóta is az együttes tagja, játéka 4 stúdiólemezen és számtalan koncertfelvételen hallható. 2004-ben csatlakozott Bob Daisley, Lee Kerslake és Jimmy Barnes újonnan alakult hard rock formációjához, mely a Living Loud nevet vette fel, de 1984 óta Steve Morse Band néven is ad ki lemezeket.
2007-ben Sarah Spencer énekesnõvel új zenekart hozott létre, mely az Angelfire nevet kapta. Elsõ albumuk 2010-ben jelent meg, mely a zenekar nevét viseli. Sokoldalú gitáros, akinek játékában ugyanúgy megtalálható a rock, mint a country, a funk, a jazz, vagy a klasszikus zene. Morse már a 70-es évek közepétõl kulcsfigurája a gitárvilágnak, egymás után ötször nyerte el az "év gitárosa" díjat a tekintélyes Guitar Player magazin szavazásán, valamint Steve Howe és Eric Johnson mellett õ a harmadik tagja a Guitar Player Hall of Fame-nek. http://hu.wikipedia.org/wiki/Steve_Morse
Morse a világ egyik legkeményebben dolgozó gitárjátékosaként van számon tartva. Ismert sokrétû zeneszerzõi készségeirõl és virtuóz gitárjátékáról. A Guitar Player magazin 5 éven keresztül a legjobb gitárossá választotta. John Pertucci legnagyobb hatású gitárjátékosként idézi õt. Morse hosszú évek során bizonyította zsenialitását. 47 album után továbbra is feszegeti a zenei határokat.

G3 - Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse

2012. augusztus 1-én a Sportarénában lép fel a G3 formáció, mely napjaink legjobb gitárosait sorakoztatja fel. Az alapító Joe Satriani mellett Steve Vai és Steve Morse mutatja be virtuóz gitárjátékát.
A G3-at Joe Satriani alapította 1996-ban. Kezdetektõl fogva számos fantasztikus gitármûvészt vonultatott fel: Steve Vai, Eric Johnson, Kenny Wayne Sheperd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli John Roth, Michael Schenker, Adrian Legg.
G3 "Smoke On The Water" Live in Tokyo http://www.youtube.com/watch?v=ts4YHvJYQAI
Steve Morse 8 1/2 Minute Unnamed Solo http://www.youtube.com/watch?v=y-CC2jOVNSI