Személy

Dóka Andrea

színész, jelmez, szinkronhang
Született: 1966. február 13. (52 éves)

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?


  Vélemény:


  2013. október 29. 22:11
  Bocsánat, helyesbítenem kell saját magamat: Spiró György Prah című műve kétrészes komédiaként szerepel az Újpest Színház műsorán (ld.: http://ujkk.hu/1/index.php/szinhaz/79-polgar-centrum/422-prah.html ).
  Én ezt az előadást nem láttam. A darabot műsoron tartja a Turay Ida Színház is, és az viszont egyfelvonásos (http://turayidaszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=827:prah&catid=35:idei-evad-bemutatoi&Itemid=3). Én ez utóbbit láttam, ez tévesztett meg. Még egyszer elnézést a pontatlan fogalmazásért.
  Cserébe megosztok egy - akár kedvcsinálónak is tekinthető - összességében kedvező kritikát az Újpest Színház előadásáról: http://petovariagnesszinikritika.wordpress.com/2013/09/25/spiro-gyorgy-prah/

  2013. október 25. 18:47
  Köszönöm, hogy reagáltál - ráadásul ilyen igényesen, körültekintően - tavalyelőtti itteni hozzászólásomra. Az azóta eltelt csaknem két évben sok víz folyt le a Dunán, így a jelenlegi állapotok a port.hu-n közel sem azonosak az akkorival, és különösen nem az Újpest Színházzal kapcsolatban. A mostani helyzetet (Újpesten és a port.hu vonatkozó oldalain) szinte kifogástalanul írtad le. Szerintem is nagyjából így áll a dolog és ebben sok kivetnivalót én sem találok. (Azt mondjuk nem értem, miért nem jelenítik meg az Újpest Színháznál Ivancsics Ilonáék holnapi ottani vendégjátékát...) Pár évvel ezelőtt viszont - amikor a bejegyzésem született - még sokkal rosszabb volt a helyzet. S azért azt is megjegyezném, hogy akkor még nem volt ilyen bonyolult mindez: egyszerűen volt az Újpest Színház (társulata, intézménye) az Ady Endre Művelődési Ház épületében (s persze volt még egy játszóhelyük az Újpest Polgár Centrumban). Az már azóta történt, hogy összevontak jó néhány újpesti intézményt és létrejött az "Újpesti Kulturális Központ". Vagyis: megcsinálták ugyanazt, ami Óbudán már régóta így működik (lehet, hogy a III. kerületi példa ihlette meg ...

  2013. október 20. 09:20
  Mivel Újpesten két helyszínen is játszhatnak, valószínúleg inkább ez alapján jelenítik meg. Ami viszon nem túl jó megoldás, hiszen maga az Újpest Színház egy, és bárhol játszhat a társulat. De már Újpesten is van: Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Ház, amire a Port.hu-n Ady Endre Művelődési Ház néven, az Ady Endre Művelődési Ház, amit Ady M. H. néven kereshetünk. Itt írja is, hogy termei: Újpesti Polgár Centrum - Újpest Galéria. Van még az Újpest Színház, ahol most szerepelnek az októberi és novemberi előadások. Van még az Újpesti Polgár Centrum (Újpesti Kamaraszínház), előadásaira az Újpesti Polgár Centrum névnél lehet keresni. Egyébként nem tartom kizártnak a politikai vonzatot, de inkább abban látom a problémát, hogy korábban az Ady MK volt egy intézmény, az átalakulás úta pedig ÚJKK néven futnak.

  Összes hozzászólás