Személy

Fassang László

előadó, műsorvezető, szereplő
E-mail: info@fassang.hu
A budapesti Zeneakadémián és a Párizsi Conservatoire-on szerezte diplomáit, orgona és improvizáció szakokon. Három évvel ezelőtt a neves kanadai Calgary-versenyen az improvizáció aranymedálját nyerte el majd tavaly szeptemberben a világ legfontosabb orgonaversenyének tartott Chartres-i verseny nagydíját és közönségdíjat is hazavihette, az interpretáció kategóriájában. Az orgonának nemcsak a lelkét, de a testét is jól ismeri, ezért lett ő az új Nemzeti Hangversenyterem épülő orgonájának egyik szakértője. Emellett tanít is: improvizációt a spanyolországi San Sebastian Zeneművészeti Főiskolán. Számtalan hangversenyt ad világszerte.

Hozzászólások

Nótárius 2019 okt. 22. - 13:33:21
Fassang László orgonaművész (!) a MÜPA nagytermében, a Liszt Ferenc emlékének szentelt tegnapi Orgona-párbajban Sebastian Küchler-Blessing német orgonaművésszel együtt, nemes "vetélkedésben", zenetörténeti jelentőségű, páratlanul felejthetetlen élménnyel ajándékozta meg hallgatóságát!
Elsősorban Liszt Ferenc művei által inspiráltan a zeneirodalom eddig sose hallott, káprázatosan impovizált remekei, kotta-maradandóságra méltó teljességű, felemelően zseniális művei születtek meg a fülünk hallatára, az alkotás folyamatában, mintegy ősbemutatóként; az elképesztő hangszeres tudású és virtuozitású művész-páros orgona és (együtthangzó!) zongora előadásában!
Ez tényleg egy olyan "párbaj" volt, amelyben mindenki sokat nyert, aki bármely módon részese lehetett!