Személy

Freddie Prinze Jr.

színész, forgatókönyvíró
Született: 1976. március 8. (48 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Los Angeles, Kalifornia)

Albuquerque-ban született, és a középiskola befejezése után költözött Los Angelesbe, hogy színészként próbáljon szerencsét. Csakhamar Hollywood egyik legkeresettebb fiatal színésze lett. Az 1999-es A csaj nem jár egyedül (She's All That) című filmmel robbant be az élvonalba; ez a film első helyen nyitott a mozikban, és több mint 103 millió dollárt jövedelmezett.


Díjai, jelölései:
- Golden Globe-díj - Mr. Golden Globe - 1996
- Arany Málna-jelölés - a legrosszabb férfi epizódszereplő (Scooby Doo - A nagy csapat - 2003

Hozzászólások

Lámai Dala 2022 márc. 16. - 19:42:24 Előzmény monika1120
Mónika, +mondom őszintén, téged sem az eszedért szeretnek, az biztos.
De azért, szép még lehetsz.
Minniemousee 2022 márc. 16. - 19:38:22
Freddie a 2000-es évek szépfiúja volt. Leginkább csak romantikus filmekből ismert, ő inkább a külsejével hódított, nem a színészi tehetségével. Szerintem sok lány szerelmes volt belé azokban az időkben.
Sajnos a szépség mulandó, neki pedig nem lett nagy dobbantása színészi karrierjét illetően. Csak addig kellett míg jóképű volt.
monika1120 2012 szept. 28. - 17:07:07
Õszintén megmondva nem õt tartom a világ legjobb színészének, de volt kettõ film, amiben játszott, mármint olyan, ami tetszett nekem, az meg nem volt más, mint a Scooby Doo, másban nem is láttam, de ebben szerintem nem volt rossz. De sajnos sosem sikerült kitörnie, nem lett nagyon híres színész, de rajta kívül még sokan vannak ilyen helyzetben, de nem is baj ez, lehet, hogy sokkal jobban járt azzal, hogy nem ért a csúcsra. Azért sok sikert neki a továbbiakban.
jarics 2012 szept. 25. - 12:36:34
Egy tehetségtelen kis senki, aki a megérdemli a ciklon bét.
mulao 2010 ápr. 18. - 20:59:59
Valóban szinkronosan néztem, tehát lehet, hogy igazad van, de nekem így természetesnek tûnt, és a 4 fõszereplõnek is meg volt a szerepe a filmben. A 24-ben nem láttam, de szerintem nem is adnak neki olyan szerepeket, amit nem tudna eljátszani, és azért ennyi év és film után biztos vagyok benne, hogy fejlõdött valamennyit.
A neve meg jó hangzatos.:)
mulao 2010 ápr. 18. - 02:48:36
Jó, nem fogok hazudni, én se érzem úgy, hogy egy fantasztikus õstehetség lenne ez a Freddie, de nekem az is túlzás, ha valaki simán leantiszínészezi.
Pasiként természetesen jól néz ki, ezt a lány észre veszi persze, de szerintem inkább szimpatikus fazon, mint nem az. Pl lehetne olyan is, aki minden héten másik topmodell-ler jár, és mindenféle botrányokba keveredik, ehelyett szerintem egy nagyon szép párt alkot a nejével Sarah Michelle Gellert színésznõvel, akivel már vagy 9 éve házas, és nem is olyan régen született kisbabájuk.
Meg szerintem nem is volt õ soha akkora sztárszínész, aki hihetetlenül unalmas lenne, vagy a jó filmjeit tönkre tenné, azzal, hogy szrul játszik. Nem is játszott olyan horderejû filmekben, amihez Oscar-díjas színésznek kéne lennie, szimplán általában romantikus vígjátékokban, vagy valami felejthetõ filmben. És szerintem ehhez elég, és így nézve egy jó színész, még ha esetleg csak egy is a tucatból.Az elsõnek tûnõ filmjében a Tudom mit tettél tavaly nyáron-ban szerintem nagyon jól és természetesen játszott, pedig nem is volt olyan nagy szerepe.Nekem a Scoody Doo-ban is tetszett, mert szerintem jól adta a külsejére allergiás, kissé magától elszállt és leginkább magával törõdõ Fredd-et.Nagyon régen láttam a rád vagyok kattanvában, a Csaj nem jár egyedülben, meg a Nyakiglove-ban, úgyhogy ezekrõl nem tudok most nyilatkozni.Más filmjét meg nem hiszem, hogy láttam, úgyhogy azt hiszem ennyi.
barbi_112 2009 okt. 18. - 17:41:59
Freddie egy nagyon-nagyon régi "szerelem" :D
Szeretem tõle a Nyakiglove-ot, a
Pasik és csajok-at, a Rád vagyok kattanva-t, és A csaj nem jár egyedül-t.
Egyiknek sincs nagy története, de attól még jónak tartom. :)
lau94 2009 febr. 14. - 11:58:32
azért nem rossz pasi, és színésznek sem utolsó. ráadásul nagyon szeretem a csaj nem jár egyedül-t, ugyhogy ezért már megéri témát indítani:)