Személy

Hanna Schygulla

színész, szereplő, rendező

Hozzászólások

Anonym 2021 2021 ápr. 29. - 12:04:11
Nem tudom, hogy hol lehetne egyébként elérni őt, mert egy levélben vagy e-mailben szívesen megköszönném neki a filmeket, elmondanám neki, milyen sokat jelentenek számomra.
Amúgy nem vagyok egy ilyen rajongó típus, sose mennék oda egy ismert emberhez, vagy sosem írnék senkinek üzenetet ... de ő annyira sokat jelent számomra, hogy jó lenne.
De ha ez nem is jön össze, akkor is elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy ilyen filmeket készítettek. Ezek által örökké fognak élni és remélem mindig lesz azért pár különc ember, aki felfedezi majd. Ha nem is sokan, mert a mai fiatalok többségét már nem érdeklik ezek a viszonylag régi filmek, pedig százszor többet ér bármelyik a legtöbb ma készülő dolognál.
Anonym 2021 2021 ápr. 29. - 11:46:34 Előzmény Anonym 2021
Annyit még hozzá tennék, hogy csak németül érdemes nézni a fimjeiket, (felirat elérhető a legtöbb filmhez) mert a szinkron nem az igazi és Hanna Schygulla hangja szerintem utánozhatatlanul szép. Kiegészítésként néhány személyes kedvencemet azért kiemelném, kezdve az első filmnél, A Szerelem hidegebb hidegebb a halálnál. Itt még nagyon fiatal volt, de már itt is nagyszerűen hozta a karaktert. A Rio das Mortesben, a Vendégmunkásban is remek, ebben a 3 filmben ráadásul Fassbinderrel együtt játszottak. A nyolc óra nem egy nap című sorozatot és a Dögvész isteneit is érdemes megnézni, mert ebben is nagyon természetesen játszik, mintha a valóságot látná az ember.
A Zöldségkereskedőben játszott szerepével szerintem egy új korszakot nyitott, mert ezután többnyire már határozottabb, tudatosabb női szerepeket kapott, mint a Petra von Kant keserű könnyeiben is.
Bár volt pár év, amíg nem csináltak közös filmeket. Utána szerencsére újra forgattak együtt olyan jobbnál jobb filmeket, mint a Maria Braun házassága, Lili Marleen, Effi Briest, vagy a Berlin Alexanderplatz sorozat.. Ezekben mind lenyűgöző női karaktereket játszott és egy irigylésre méltó karriert futott be Fassbinder halála után is. Még időskorában is sokat forgatott, ráadásul Tarr Béla egyik filmjében is feltűnt.
A felsoroltakon kívül még megszámlálhatatatlanul sok mindenben játszott, a neve mondhatni garancia rá, hogy nem lesz rossz a film.
Remélem, hogy jó egészségben van és sok évig fog még élni, ha már Fassbindernek olyan kevés adatott.
Anonym 2021 2021 ápr. 15. - 12:27:01
Szomorú, hogy egy komment sincs ennél a fantasztikus színésznőnél. Nekem a legnagyobb kedvencem, Fassbinder pedig csodálatos szerepeket adott neki. Minden, amit közösen alkottak fantasztikus, még a kevésbé ismert filmek is.