Személy

Joe Pantoliano

színész, producer
Született: 1951. szeptember 12. (72 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Hoboken, New Jersey)

1951-ben született Hobokenben, New Jerseyben, szülei olasz származásúak. Gyerekkorában diszlexiával küzdött, a középiskola után fordult a színészet felé, ekkor költözött New Yorkba. Több jelentősebb színpadi szerep után a Most és mindörökké című film jelentette számára a kiugrást, ezután feltűnt a Kockázatos üzlet, a Kincsvadászok, az Éjszakai rohanás, a Fülledtség, A szökevény, az Életre-halálra, a Mátrix, a Memento, a Daredevil - A fenegyerek és a Festővászon című mozikban is.


Rendszeresen kölcsönzi a hangját animációs karakterekhez, a Maffiózók című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott. Kétszer nősült, összesen négy gyermeke született. A 2000-es évek végén vállalta fel, hogy sokáig depresszióval küzdött, támogatja a mentális betegségekkel küzdők megbélyegzése elleni kampányt, egy saját alapítványt is létrehozott.

Hozzászólások

pressing 2014 okt. 24. - 18:09:23 Előzmény norbe81
A fimet 3 részben (3x 90 percben) elõször 1981 novemberében vetítette az MTV,majd 2002-ben vagy 2003-ban 6 részben (6x45 percben)ismételték.Az egyik legjobb háborús film,könyvben óriási,nem hiába tartják a 4 II.világháborús alapkönyv egyikének.(Joseph Heller:A 22-es csapdája,Norman Mailer:Meztelenek és holtak,Irwin Show:Oroszlánkölykök,és James Jones:Most és mindörökké.A filmsorozat szereposztása is nagyon jó..."dinamit" Holmes százados:Roy Thyness...Milton Anthony Warden fõtörzsõrmester:William Devane...Karen Holmes:Natalie Wood...Alma:Kim Basinger...Angelo Maggio:Joe Pantoliano...és Prewitt közlegény:Steve Railsback.A filmben a Pantoliano megformálta Maggio meghal (kiugrik egy teherautóból),míg a könyvben kijut a börtönbõl és sikerül magát leszereltetnie is mint õrültnek nyilvánított személy.Hogyan is mondta Prewitt a könyvben a gödör alján fekve,szitává lõve?
"Megtanultam a leckét,Jack.Látod megtanultam..."
bowlingcamps 2009 júl. 06. - 22:11:30 Előzmény norbe81
Én inkább a nyolcvanas évek elejére emlékszem, szerintem akkor ment a Magyar Televizióban. Azóta kedvencem William Devane.
Natalie Wood is nagyon jó volt benne, Kim Basinger kis hamvas kezdõnek tûnt.
Tetszett az egész.
norbe81 2008 aug. 16. - 23:11:29
1988-ban játszott a Most és mindörökké címû három részes sorozatban melyben nagyot alakít. Egy katonát játszik aki színleli a betegséget hogy leszereljék és a végén tényleg beteg lesz. Sehonnan nem tudom megszerezni a filmet pedig szerintem nagyon jó, kiválló szereposztással, William Devane, Steve Railsback, Kim Basinger. Hiánycikk. :-(