Személy

Marco Bianchi

előadó
Született: 1971. február 11. (48 éves) (Tivoli, Olaszország)

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

zongoraművész

Az aquilai A. Casella Konzervatóriumban folytatta zongoratanulmányait Sergio Calligaris és Pietro Iadeluca irányításával, utóbbinál magántanulóként 1995-ben diplomázott maximális pontszámmal a terámói Istituto Musicale Pareggiato G. Braga-ban. Ugyanebben az évben zongoraelőadóként debütál nagy sikerrel a tivoli AGIMUS társaságnál. Ezt követően Marcella Crudeli és Fausto Cesare mestereknél képezi tovább magát.

1997-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakirányú nemzetközi továbbképző kurzusain vett részt, egy évvel később pedig a Régi Zeneakadémián adott koncertet. 2001-ben egyéves ösztöndíjra jelölték. Olyan mesterekkel dolgozott együtt mint Kecskés Balázs és Szokolay Balázs.
2004-ben elnyerte a varsói Fryderyk Chopin Nemzetközi Zeneakadémia éves ösztöndíját. Jelenleg Budapesten lakik. Együttműködik az Osztrák Kulturális Fórummal, az Olasz Kultúrintézettel és a Régi Liszt Ferenc Zeneakadémiával, ahová 2010-ben a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatójától meghívást kapott olasz nyelvű audiofelvételek elkészítésére. Nemrégiben fellépett a Lion?s Club rendezvényein, a Balatonfüredi Salvatore Quasimodo Emlékversenyen, valamint 2011-ben Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a budapesti Régi Zeneakadémián, a Scuderie Estensi di Tivoli-ban (Róma) és a híres budapesti háromnapos ?Belvárosi Művészeti Napok? elnevezésű fesztiválon.

Vélemény: