Személy

Orosz Anna

színész, további szereplő, tánc
Született: 1967. február 15. (57 éves) (Magyarország, Budapest)

Hozzászólások

offtopic
Anditos 2012 júl. 18. - 14:42:07
Kb 15 éve láttam õt színpadon a Kolibri Színházban az Angyal öccse c. zenés darabban, nagyon szép énekhangja volt és akkor még szerettem a beszédhangját is.
Johann 2012 júl. 18. - 11:55:30
Én szeretem Orosz Anna hangját és sajnálom, hogy élõben még nem láthattam színpadon.
Az eddig felsoroltakon kívül õ kölcsönzi a hangját Dr. Ogdennek a Murdoch nyomozó rejtélyeiben (Helene Joy magyar hangja), illetve Reyes ügynöknek az X-aktákban (Annabeth Gish magyar hangja). Szerintem mindkettõt jól csinálja. Utóbbinál például egyáltalán nem jellemzõ semmiféle "nyekergés" vagy bizonytalankodás.
Rádiómûsorok szignáljait, felvezetõit is hallhatjuk a hangján.
S egy általános érvényû megjegyzés a szinkronizáláshoz: egy-egy karakter kevésbé találó "megformálása" nem feltétlenül a szinkronszínész hibája. Lehet tudni, hogy - sajnos - sokat romlott a helyzet a magyar szinkron terén, sok esetben a gazdaságossági szempontokat a minõségi kívánalmak elé helyezik. Olvastam például egy interjút egy (szinkron)színésszel, aki elárulta, hogy õ csak a szinkronmunka legvégén szembesült vele, hogy õ (lesz) a krimiben a gyilkos...
offtopic
Anditos 2012 júl. 01. - 20:49:47
Most hogy említed Pikali Gerdát, rájöttem, hogy milyen sok olyan hang van, akit régen szerettem, most meg nem. Gerdát elõször a Tudorok Boleyn Annája szinkronjaként hallottam és nagyon tetszett ahogy negédes, álszenten alázatos stílusban beszélt, illett a karakterhez. Azt hittem, kifejezetten ennek "találta" ki. De nem sajnos majdnem minden szinkronjában hallom azóta is azt a természetellenes negédességet.
mulao 2012 júl. 01. - 19:00:15
Érdekes, amit írsz, szerintem Poppy figurája nem egy egyszerû eset, nehéz kiismerni, pont illik hozzá a torokköszörülés, vagy az "öhüm", megmarad a titokzatossága. Amúgy meg tök mindegy kinek mi jön be, én Pikali Gerdát nem bírom pl elviselni, pedig minden második filmben/sorozatban az õ hangját hallani és mindenki imádja a hangját.
offtopic
Anditos 2012 júl. 01. - 17:08:40 Előzmény mulao
Én sajnos nem bírom a hangját. Régen, még 10 évvel ezelõtt kedveltem, de mostanában csak "nyekereg". Poppy Montgomery szinkronjaként különösen irritál. Minden mondatot "öhm"-mel vagy torokköszörüléssel kezd mintha állandóan zavarban lenne, ettõl a karakter olyan mintha bizonytalan lenne, és nagyon rossz hallgatni.
mulao 2010 ápr. 02. - 09:26:50
Ha narrátorként van feltüntetve, akkor gondolom a szinkronból ismert Orosz Annáról van szó. Szerintem jó hangja van, bár néha úgy érzem könnyen áttudna menni nyávogásba. Pl.: A Nyomtalanul c. sorozatban Poppy Montgomery (Samantha Speed) magyar hangja, 7 évadon keresztül.Szerintem jól csinálja.