Személy

Peter Gallagher

színész, producer
Született: 1955. augusztus 19. (68 éves) (Amerikai Egyesült Államok, New York, New York)

Peter Gallagher Armonkban született, New York államban. A Tufts University hallgatója volt, és 1977-től Broadway-színészként dolgozott: a Hairben debütált, majd ezután a Grease főszerepe következett. Első filmszerepét 1980-ban kapta ("The Idolmaker"), ezt számos filmes munka követte: Álomgyermek, "Tune in Tomorrow", Bűvölet, A nagy ugrás, Az anyja fia, Aludj csak, én álmodom, Az utolsó tánc, Feleségemnek, 37. születésnapjára, Az ember, aki túl keveset tudott, Ház a Kísértet-hegyen, Rivaldafényben, Amerikai szépség.


Robert Altman rendező három filmjében is szerepelt: A játékos, Rövidre vágva, Mrs. Parker és az ördögi kör. Gallagher emlékezetes alakítást nyújtott még a Pusztító szenvedélyek és a Szex, hazugság, video főszerepeiben is. Legutóbbi televíziós munkája az Anne Rice regénye nyomán készült "Feast of All Saints" című minisorozat volt, de játszott már számos Emmy- és Peabody-díjas alkotásban is: "The Murder of Mary Phagan", Virtuális szerelem, "Brave New World", Pasik, "The Big Knife", "The Cabinet of Dr. Ramirez".

Hozzászólások

mulao 2010 márc. 30. - 22:09:03
Õ is egy olyan színész szerintem, aki elég ismert és foglalkoztatott ahhoz, hogy senki se gondoljon rá.
Én pl a Titanicban (nem a 11 Oscarosban, egy másik feldolgozásban) láttam, szerintem jó színész.És fiatalon még egész jó vágású is volt.