Személy

Puskás Tamás

rendező, színész, fordító
Született: 1959. szeptember 15. (63 éves) (Magyarország, Budapest)

1959-ben született Budapesten, 1982-ben Major Tamás osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ugyanebben az évben az újonnan induló Katona József Színház egyik alapítótagja lett. 1987-ben rendezői diplomát szerzett a Színművészeti Főiskolán. Dolgozott a Pinceszínpadnál, a Vígszínháznál, a Madách Színháznál és az Egyetemi Színpadnál is. 2003 óta a Vidám Színpad (2008 óta Centrál Színház) igazgatója. Szerepelt a Szegény Dzsoni és Árnika, a Redl ezredes, a Hamvadó cigarettavég és a De kik azok a Lumnitzer nővérek? című filmekben. Házastársa Básti Juli színművésznő.

Hozzászólások

ligetiz51 2021 máj. 23. - 06:03:52
Lehet, hogy a Madách-ban egy darabot nem jól rendezett (sőt színésznek is csak szürke). DE: amit a Centrál színházban rendez az utóbbi években..az bizony mind bombasiker. Igaz könnyű a dolga -bár az ő érdeme- mert magasan a legjobb színészi stábbal dolgozik minden darabjában. Évek óta minden Centrál előadás full teltházas, néhány darabjára jegyet venni is alig lehet mert seperc alatt elfogynak. Még a pandémia alatt is olyan brilliáns darabot mutattak be online min A vérszipoly. Összegezve: az utóbbi években az Ő rendezéseiben a Centrál Színház előadásai a legjobbak Magyarországon.
1/10
slavo33 2015 ápr. 02. - 23:49:18 1/10
nem szeretek prekoncepciókkal élni. ha valami olyat látok, ami nem tetszik, nem húzom le rögtön a redõnyt. mert lehet, csak az én értékrendem más, valakinek ez tetszik, valakinek az. most viszont már nem elsõ, nem második és nem harmadik alkalom, hogy valaki kiakaszt. egy biztos, a nevét megjegyzem és én még egyszer egyetlen rendezésére sem vagyok kíváncsi. Ez a madách színházbeli elõadás végképp kiverte a biztosítékot. De ha még szemet hunynék a gyengeségek mellet, de ilyenfokú ízléstelenséget magyar színpadon nagyon rég láttam (díszlet, színészi túlkapások, rendezés komplett csõdje) nagyon kellemetlen, nagyon. persze, jó magyar szokás szerint, megy a vastaps. no,pont egy évvel a Feydeau darabnál (Kézrõl kézre) is hasonlóak voltak az érzéseim, 6 elõadás után le is vették mûsorról. Kellemetlen, ciki. Fõleg, hogy a színház általam kedvelt és nagyrabecsült direktora hogyan engedhet meg ilyen csapnivaló színvonalat, a közönség semmibe vevését?! ha ki van tûzve a premier, és látni, hogy valami nem sikerül, jobb inkább egy mûsorváltozás, mint ez a kínos este. Látszott néhány színészen, fõszereplõn, nagyon zavarban van a tapsnál. Jogosan. Felejtsük el gyorsan ezt a mai estét!