Személy

Rohmann Ditta

gordonkaművész

Hozzászólások

10/10
Nótárius 2020 márc. 04. - 08:29:51 10/10
Rohmann Ditta minden koncertje felemelő művészi élmény! Különösen igaz ez, amikor érzékeny virtuozitással J. S. Bach, Beethoven és Schubert műveit adja elő, nagy sikerrel; mint ahogy ez történt tegnap este is. A zseniális hangszeres tudású csellóművésznő mélyen átszellemült, lírai szépségű játékával egyidejűleg; mindvégig kedves közvetlenségű kapcsolatot tartott velünk a hallgatóságával is. Ezáltal feledhetetlenül, mintegy részesévé avatott bennünket a zene akkor és ott érzetű megszületésének!

(A képen: négy- és öthúros csellójával.)
10/10
Nótárius 2018 okt. 18. - 16:31:56 10/10
Dde még mennyire hogy, méltán aratott zajos sikert Rohmann Ditta, a CAFE BUDAPEST KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL Kortárs romantikusok 2.0 című koncertjén, Vajda János: Csellóversenyének brilliáns szólistájaként! Elbűvölő átszellemültség, virtuozitás, pontosság és könnyedség, valamint a zenekarral is eggyé lényegült csodálatos zenei áradás volt ennek záloga. Felocsúdva nagyon örültem annak is, hogy zeneszerzőként Vajda János, kortárs zenéjével ilyen népszerűséges, bravós, vastapsokat kiváltó sikert aratott a fiatalokkal zsúfolt hangversenyteremben! A sikerben természetesen kiemelten elismerésre méltó, meghatározó része volt a Hollerung Gábor által vezényelt Budafoki Dohnányi Zenekarnak is!
Nekem végül is csak egy problémám volt: e csello-concerto, valami olyan teljességet nyújtott, hogy legszívesebben ezt hallgattam volna meg még egyszer, ... meg a hangverseny zárószámaként is!