Személy

Tom Noize

előadó
Született: 1981. augusztus 24. (38 éves)
Szül.: Mánfai Tamás

Tom Noize vonzalma az elektronikus hangszerek felé már elég korán megmutatkozott, így 17 éves korában már az egyik legnagyobb szintetizátor márka hivatalos promótereként tevékenykedett. 18 éves kora óta aktív résztvevője zeneszerző producerként és dj-ként a hazai zenei életnek.

Tom Noize Mánfai Tamás néven látta meg a napvilágot 1981. augusztus 24-én. 21 évesen a Black Wonderful life feldolgozása bejárta a világot, majd New Mode néven a híres Depeche Mode számot, az Enjoy the silence-et is feldolgozta, amit szintén nemzetközi siker követett. Oroszország egyik legnagyobb sikerű válogatáslemezén olyan nevekkel szerepelt együtt, mint ATB, Paul Van Dyk vagy a Scooter. Remixet készített az orosz szupersztárnak, Avraam Roussonak az Amor című slágerére, amit már a hazai klubok is előszeretettel játszottak. Míg a dalok járták a külföldi útjukat, Tom Noize az egyik úttörője lett a liveact őrületnek. Fellépésein az elsők között szerepeltetett VJ-t, ezzel is utat mutatva az új generációnak. Első saját klippel 2007-ben jelentkezett, a Depeche Mode Strangelove című dalának feldolgozásával, melyet maga Tom Noize énekelt.

Ezt követte 2008-ban a Spinning, melyet a Vision-ből megismert Eszterrel (ST) készített közösen. A világon elsőként született dal a Spinning sportágról. Hazánk legnagyobb fitness rendezvényének, a Fitbalance napnak lett a hivatalos himnusza, de Olaszországban és az Egyesült Államokban is erre tekernek a sportág fanatikusai. Az átütő sikert bizonyítja, hogy Tom meghívást kapott Miamiba is, hogy a világ legnagyobb spinning eseményén is fellépjen.
A legújabb klip a Get a rush azonban minden eddigi várakozást felülmúlt. A dal a hónap zenéje lett Anglia legnagyobb zenei magazinjában, a Future Music-ban, majd egy hónapra rá a Computer Music olvasói remixelhették a dalt a világ több mint 40 országában.

Innentől egyenes út vezetett ahhoz az angol lemezkiadóig, ahol Tom Noize immár számos nemzetközi sztárnak csinálhatott remixet, és ezzel meghódította az angol játszási listákat is. A szerzői lemezén ST mellett olyan hazai producerekkel is együtt dolgozott, mint Markanera, SanFranciscoBeat és Screw-Jay a Matthew Industry-ból.

Hozzászólások