Színház

A kengurukölyök

bábjáték, 2016., 2 - 6 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A mese főhőse a mindenkitől különböző, senkire nem hasonlító kengurukölyök, akit társai ezért nem fogadnak el. A történet az ő identitáskereséséről, magára találásáról szól. Ebben az értelemben is folytatása A kíváncsi kiselefánt című előadásnak, ami szintén egy Kipling mesén alapszik.

A(z) Stúdió "K" Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. október 8., Stúdió "K" Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2016 okt. 10. - 10:15:15 10/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

A KENGURUKÖLYÖK---Németh Ilona---Stúdió K

A Dzsungel könyvén kívül is van állati élet! Kipling kenguru-meséjét Németh Ilona varázsolja bábszínpadra, Gál Flóra csattanósan szellemes versezeteivel. A tépett színpamacsokkal ékes paravánokon izgõ-mozgó állatkák forognak, fantasztikusan egyénített hangjukat az elbûvölõ színjátszó-páros, Homonnai Katalin és Spilák Lajos szólaltatja meg.
A kengurukölyöknek alig van lába, így hát inkább hengerbucskázik, magyarán ide-oda bukfencezik, gyöngypikkelyes szalamandra, méla leguán és rezignált kék iguana kíváncsiskodó társaságában. Ott kárál a divatszínekben pompázó papagáj, setét barlangja mélyén fehérróka szomorkodik kókadt füleit lengetve.
Pajkos állatkánk fölfedezi a mélybe nyíló lukat, fordul a paraván és máris a pattogó ritmusra vibrálva táncoló cickányok nevettetnek meg. Spilák Lajos, Hétkarú Sivaként, egyszerre több hangszeren játszik, pönget, dobol, reszel és rittyent, miközben az állathangok tucatnyi regiszterén dünnyög, sípol, bömböl és károg. Ausztráliába érve zsinóros morgattyún idéz koala-sóhajokat, didzsiderója (hogy is kell ezt írni?) pedig a lábait áztatva Archimédesz
tételén filózó Varázsló feltesti hangjait fújja.
A dingókutya elõl menekülõ kengurukölyök Homonnai Kata tündérkezében egyre nagyobbakat ugrik, árkon-folyón, bokron-tengeren át szökell gyorsan növõ hátsó lábain. Távolkeleti útjának állomásait kerek ernyõ peremén követjük, majd cikkcakkos zöld parapléra vetítve ismerkedünk a dzsungel lakóival ismerkedünk. Megelevenedik a kiselefánt ormányos krokodil-kalandja, végre megtudjuk, miért is van púpja a "Puk!"-os tevének.
Németh Ilona bûbájos fantáziával teremti meg állatseregletét, míg mozgékony rendezése virgonc életre kelti õket. Mosolyogva feledkezünk bele a mesevilág nyüzsgésébe, a gyerekek még jobban járnak, a végén még ki is próbálhatják kedvenceink mozgatását. Szellemi kaland, humor, játékos tobzódás a képzeletbeli tájakon: a Stúdió K legújabb produkciója
kicsiknek-nagyoknak egyaránt tömény gyönyör!