Színház

A Mézga család

zenés vígjáték, 2019., 12 éves kortól

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. 

A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

A Mézga Család c. zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

Szűcs Gábor rendező kiemelte:
„Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!”

A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is. 

Bemutató időpontja:

2019. április 15.,

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
zolee9 2020 febr. 27. - 22:08:51 10/10
Jopofa kis eloadas...
9/10
Ivan Stiga 2019 ápr. 28. - 17:29:56 9/10 Előzmény Ivan Stiga
Elnézést az elírásért, Paula szerepében Balázs Andreát láttam, tehát véleményem az Ő játékára vonatkozik!
9/10
Ivan Stiga 2019 ápr. 28. - 06:27:17 9/10
Féltem, hogy egy "Meseautós" remake borzadvány születik gyermekkorunk egyik kedvenc rajzfilmsorozatából.
Hál' istennek nem ez történt.
Jó a sztori, aranyos a karakter ábrázolás, kellemesek a dalok, néhol slágeres színezettel.
Lendületes, pörgős darab született amibe sikerült ügyesen beültetni az eredeti rajzfilm főelemeit.
A szereplők hasonlítanak a megformált figurákra, mégis sikerült egyedit alkotniuk, nem kell aggódnunk a pojácáskodó és mesterkélt áthallások miatt.
Náray Kovács Zsombor igazi Aladár fürge, jól vág az esze, a hangtónusa igazi kamaszos.
Kokas Piroskánál jobb választást el nem tudnék képzelni a termete, hangja, mozgása nagyon szerethető.
Magyar Attilától tartottam, annyira karakteres a játéka, de sikerült belesímulnia Mézga Géza ügyefogyott esetlenségébe.
Tűzkő Sándor Máris Szomszédja, ércesen zeng és jól egyensúlyban tartja "fogyatékos" család és a valóság közötti libikókát.
A kedves háziállatok zseniális dramaturgiával kelnek életre, hű társai és okos segítői tébláboló gazdáiknak.
Tivadar mint gothrocker, csípős húzás az írótól be kell ismerni 5-öst érdemel!
Szorítottak egy szerepet Icukának is, lehet kellett egy szexbomba a férfi nézők kedvéért.
Kerek történet, aranyos szerethető köntösben, jó dalok, tényleg vicces gag-ek, lendületes megjelenítés a mai kornak megfelelően, gyerekeknek is emészthető tálalásban.