Színház

Ádám világgá megy

előadás, magyar, 2010., 4 - 10 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Ezeréves messzeségben, minden idők elején kezdődik el a mesém." Szokács Eszter Ádám világgá megy című, bibliai meséket tartalmazó könyvéből elevenedik meg a Gólem Színház és a Babos Bábos Stúdió interaktív bábjátékában Noé bárkájának, valamint Izsák és Rebeka egymásra találásának története.
 
A Vizes meséből a gyerekek megtudhatják, miért ácsolt emeletes bárkát Noé, és segíthetnek neki megtölteni a fedélzetet a kisebb-nagyobb állatokkal. Amellett, hogy megismerkednek az Ószövetség egyik fontos hősének történetével, többek között arra is fény derül, hogyan lehet rávenni az őzikéket, hogy az oroszlán mellé költözzenek, mire használhat egy sünt az oroszlán, jól áll-e a zsiráfnak a kígyósál, és a hosszú úton mivel üti agyon az időt a ló és a szamár? És bár a 40 napos hánykolódás, az összezártság és az együttélés nagy erőpróba mindenki számára, de  ha senki nem mohó, segítik egymást, és nagy az összetartás, akkor biztos sikerülni fog.
 
A Tevegelős mesében a kis nézők elkísérhetik Eliézert és tevéit a hosszú úton, és segíthetnek Izsáknak feleséget találni. Eközben megtudhatják, hogy mi a fontosabb emberi érték, a gazdagság, a szépség vagy inkább a jólelkűség? Végül Rebekára esik a választás, és az esküvői készülődésben még arra is marad idő, hogy a fárasztó sivatagi menetelés hőseit, a tevéket is kárpótolják egy kis játékkal. De vajon észrevétlen maradhat-e egy teve a terítő alatt?
 
A szereplőket ötletes formában két bábművész és egy színész eleveníti meg, jelmezeket, kesztyűbábokat és még számos kelléket használva. A gyerekek sem csupán passzív nézői az eseményeknek, hanem interaktív módon mindannyian részesei lesznek ennek a mesés világnak. És közben olyan általános emberi értékekről hallanak, melyek megismerése vallástól és származástól függetlenül minden gyermek számára elengedhetetlen. Mindezt gyermeki nyelvükhöz, gondolkodásmódjukhoz és formavilágukhoz igazított formában.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 4., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások