Színház

Csip-csip csóka

előadás, 2016., 1 - 3 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Érzéknyitogató" játék kicsiknek és kisebbeknek, nagyoknak és nagyobbaknak, mai szemmel múltból merítve, múltból a jövőbe nézve.

A(z) Kolibri Fészek előadása

Bemutató időpontja:

2016. január 9., Kolibri Fészek

Stáblista:

Hozzászólások

Jicak Sharen 2017 jan. 07. - 18:06:53
ha ez érzékenyítõ játék, akkor pláne fontosmegjegyezni a következõket!
A csip-csip csóka szövege hibás! Nem vak varjucska! hanem KVAK varjucska! sajnos a tudatlanság és a lustaság miatt számos kiadványban vakítják a varjakat, no meg a dalocska tanítóit is!
Ne vakítsák már sem a gyereket sem a varjakat! A \"kvak\" egy hangutánzó szó! Nézzék meg, hogy mi az a \"kvak varjú\", mer a dalocska errõl és nem a vak varjúról szól! A vak varjúnak nincs értelme, de ez senkit sem zavar (manapság). Én még a Brunszvik Óvodában kvak varjút tanultam, az apáca óvónõktõl. A "kvak" egy hangutánzó szó! Ilyen hangot ad a bakcsó, ez egy hazai gém faj (és nem fajta!).
Ezért a madár másik neve kvak varjú, ami nagyon is jól lát, mert alkonyatkor a legaktívabb.
Olvassa el: http://gyereatiszatora.blog.hu/2015/01/29/bakcsok_a_tisza-_tavon

Aki olvasta, az adja tovább! Mentsük a nyelvünket az elszürküléstõl!

prof. dr. Majer József. a zoológia professzora!
FElepHánt 2016 jan. 16. - 11:13:15
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

CSIP-CSIP CSÓKA---Szívós Károly---Kolobri Fészek

Negyvennégy mondókát színpadra alkalmazni nem könnyû föladat, Szívós Károly találékonyan sûríti egybe a kedves ritmusokat, Török Ágnes bábjai négy színész kezében kelnek életre. Egyvégtében szól az ének, kicsit sok is, nem ártott volna néha prózában skandálni, egy kis pihentetõ levegõvételt nyújtva a szereplõknek és a közönségnek.
"Dib-dáb daruláb/Tarka désznó mezítláb" robban be Fehér Dávid két függönyszár között, aztán Alexics Ritá-val "sétálunk, sétálunk/egy kis dombra lecsücsülünk! Csüccs!", míg a bábocskák sután maséroznak: "Hej laboda, laboda/lábad ide, amoda".
A kicsik egyre közelebb merészkednek a színpadhoz, nevetgélve követik a versikét: "Ugráljunk, mint a verebek, rajta gyerekek!". Molnár Zsófia Boróka hangköltészeti gyöngyszemmel lep meg: "Etyem, petyem , szetyko, tetyem, /mán tutyi, Béka tutyi,/ etyem, petyem, szotty!/". Kezdünk kifáradni, szerencsére jönnek az altatók: "Tente baba, tente, /a szemedet húnyd le/. Nizsai Dániel izmpo karjaiban ringat: "Alszik az ibolya/csicsija, babája/.
Ám elpilledés helyett fantasztikus fin álé következik. A gyerkõcök betódulnak a színre, folytatják a játékot, kézbe veszik a bábukat, dünnyögik a mondókát, minél többet próbálnak eltanulni a nagyszerû színészektõl.
Apróságok, figyelem! Újabb csemege 3-tól fölfelé a Kolibri Fészek meghitt zugolyában!