Színház

Egerek

zenés mesejáték, 2 felvonás, magyar, 2015., 6 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Becsukódik a sajtérlelő műhely ajtaja, egércincogás hallatszik, régi ismerősök, szürke egerek bújnak elő az egérlyukból. A tutyimutyi Márton papa, a családszerető Lidi mama és Soma, a játszótéri gyegerek és egerek csapatában a legbátrabb szürke egérgyerek! Soma hazafelé tartva a játszótérről az utcán találkozik a világ legszebb fehér egér kislányával, Fruzsinával. A fehér egér család éppen fészket keres, mert megszöktek Zakariástól, a világhírű mesélőtől, és Jozefinától, a földkerekség legakaratosabb madarától. A fehér család, kalandos úton, a sajtérlelő műhelyben talál egérfészket magának, de a szürke család ezt kikéri magának és?

Nem mesélem tovább! Jertek el, jöjjenek el, és nézzék meg! Mi lesz a két szerelmes kisegérrel, Fruzsival, az egér Júliával és Somával, az egér Romeóval! Jó mulatást, sírás-rívást! (Tóth Géza, rendező)

Urbán Gyula meséjének üzenete ma alighanem aktuálisabb, mint valaha. Az Egerek valódi Romeo és Júlia-történet, amely a fehér és a szürke egércsaládok között zajlik egy sajtműhelyben. Állatmese, mely észrevétlenül neveli a gyerekeket a jóra, a békés egymás mellett élésre, az elfogadásra, a másmilyenek elfogadására is.

Koprodukciós partnerek:
Karaván Művészeti Alapítvány (Karaván Színház) - létrehozó
Nemzeti Színház, Csokonai Nemzeti Színház, Békéscsabai Jókai Színház, Jászai Mari Színház
További együttműködő partner:
Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola

A(z) Békéscsabai Jókai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 20., Békéscsabai Jókai Színház

Stáblista:

Szereplők

Márton papa
Lidi mama
Albin papa
Szeréna mama
Pascal (varázsegér)
Nagy Macskamágus

Alkotók

Hozzászólások