Színház

Futurobi

musical, 1 felvonás, 2014., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Futurobi, a jövő küldötte különleges időutazásra indul barátaival, hogy számtalan kalandon átverekedve magukat a nézőkkel együtt megmentsék a bolygót a környezetet és az egészséget romboló öko-katasztrófáktól. Futurobi egy kicsi, de figyelemreméltó képességekkel rendelkező kedves robot a jövőből, aki a ma gyermekeinek segítségét kéri a jövőbeli problémák megoldásához.

A Futurobi kalandjai című, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt határozott üzenettel bíró öko-musical. A cselekménybe maga a gyerekközönség is beleszólhat, a gyermekek pedig szórakozás közben tanulhatják meg, hogy a jövő környezeti problémáit ma kell megoldani.

A színházi berkekben is otthonosan mozgó Kókai János költő-drámaíró darabját Major Róbert állította színpadra. Az Esztrád Színház társulata pedig különleges technikai megoldásoknak köszönhetően virtuális főszereplővel lép a közönség elé.
A különleges szoftveres és hardveres eszközöket is magába foglaló rendszer háromdimenziós, virtuális karakterek valós idejű interaktív kommunikációját teszi lehetővé emberi irányítás mellett. Ennek köszönhetően darabban az élő színészek mellett több virtuális karakter is szerepelhet, a főszereplőt, Futurobit az MCDC néven híressé vált freestyle rapper, Veress Róbert által életre keltve, akit a nagyközönség a Csillag Születikből ismerhet.
A különleges előadáshoz szükséges speciális technológiát célzottan úgy állították össze, hogy azt mintegy két óra alatt bárhol fel lehessen állítani, így szinte bármely, színházi előadásra alkalmas helyszínen bemutatható a darab - mondta el Ihász Anita a Futurobi kalandjai című öko-musical produceri feladatait ellátó Homo Ludens ügyvezető igazgatója.
Az öko-musical további érdekessége, hogy az előadás zenei anyagát a lemezlovas-zeneszerző és producer Titusz szerezte, aki a nagyközönség számára olyan kultikus csapatokból is ismert, mint a Belga vagy a Carbonfools. A darab alkotói szerint a zene olyannyira karakteres alkotás, hogy már a közeljövőben önálló nagylemezként is elérhető lesz.

A(z) Esztrád Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások