Színház

Gubanc

előadás, magyar, 2012., 6 - 10 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

" A mesék megmutatják a rendet, és a hozzájuk vezető utat, hogy összhangba hozzuk az ösztönöst és a racionálist!" ( Marie - Louise von Franz)

A Káva színházi programjában ismét együtt játszhatnak színészek és résztvevő gyerekek. A színház és a mese segítségével egy olyan közös játékteret hozunk létre, ahol a gyerekek szabadon gondolkodhatnak és játszhatnak arról, miért nehéz jó gyereknek lenni!
A mese főszereplője egy ismeretlen, képzeletbeli világba kerül, ahol újra kell tanulnia, mit jelent az erőszak, mit jelent a hazugság és az őszinteség, mit jelent jónak és szófogadónak lenni.

A(z) Káva Kulturális Műhely előadása

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2012 ápr. 22. - 15:42:31 10/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

KÁVA MÛHELY Gubanc Schilling Árpád Marczibányi Mûvelõdési Központ
Úgy kezdõdik, mint egy rendes színház: Tibit külföldre utazó szülei néhány napra tanárnéni szomszédjukra bízzák, kutyástul. A pedofób Sárosdi Lilla azonban egyiküket se szíveli, ridegtartásra rendezkedik be, szegény Gubanc kutyát pedig kiköti az erdõbe. Tibi megszökik, az iskolás nézõk csoportba szervezõdve indulnak vele az elveszett négylábú keresésére, mi felnõttebbek ezalatt a pedagoginával társalgunk.
Lesújtó az eredmény, poroszos elvein, szigorú módszerein nemigen találunk fogást, ahogy a mindennapi életben sem bírunk a frusztrált, tehetségtelen, szerencsétlen tanerõkkel, de maga a beszélgetés adott egy kis muníciót iskolai ütközéseinkhez.
A gyerekek közben megtalálják a boszorkány-kunyhót, melyben Gubanc, Sereglei András raboskodik. Romankovics Edit gonosz nyanyája pokoli próbák elé állítja a kölyökcsapatot, Tibi, azaz Bori Viktor vezetésével azonban, közös erõvel gyõzedelmeskednek. Pedig nem könnyû, például, rezzenéstelen arccal szobrot alakítani, hogy csak egyet emeljünk ki a feladatok közül. A lényeg, hogy összefogva, együttesen kialakított stratégiával, saját ötletek
alkalmazásával sikerül! A koraérett bakfis éppen úgy részese a küzdelemnek, mint a bohókásan körbe-körbe futkosó óvodás...
Schilling Árpád rendezése, a félelmetes színésznõi átlényegülés, a színésztanárok hihetetlen közvetlensége, kapcsolatteremtõ képessége mindannyiunk számára rendkívül tanulságos, eleven színházi élményt jelent, a gyerekeknek pedig hasznos tanulságot is.