Színház

Jancsi és Juliska

meseopera, 2 felvonás, 2023., 4 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadást különlegessé teszik a Kossuth-díjas operaénekes Gulyás Dénes értelmező és a gyermekek fantáziáját megmozgató interaktív megszólalásai.

A mese, az eszmélni készülődő gyermeki szellem szikráztatója. A mesék nyújtotta élmény élethosszig hat, alakítja a szellemet, utat mutat, örök emberi értékeket közvetít, s ezek mentén kínál olyan megoldásokat, melyek felnőtt korunkban is segítenek döntéseinkben. Ha egy ilyen - történetesen Grimm - mese megtalál egy olyan zeneszerzőt, mint Humperdinck, akit maga Gustav Mahler is a tökéletes zenei, szerkesztés mesterének tartott, akkor biztosra vehető, hogy remekmű születik. Ilyen romantikus-posztromantikus remekmű a Jancsi és Juliska.

Ez a csodálatos meseopera a gyermekekhez szól. Nem csak varázslatosan szép dallam-, és harmóniavilágával nyűgöz le, de azzal is, amilyen tökéletességgel illeszti mindezt a gyermeki lélek, a Grimm mese és a színpadi jelenlét világába.

Az előadásban természetesen főként a Pécsi Nemzeti Színház társulatának művészeit láthatjuk, de - mint már eddig is oly sokszor - fiatal, egyetemi tanulmányokat végzett vendégművészek, és a PTE Művészeti Karának énekművész szakos hallgatói is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Humperdinck meseoperája méltán szerepel a nemzetközi operaporondon. A Pécsi Nemzeti Színház legifjabb és persze kortalan közönsége sem nélkülözheti ezt a remekművet. (Gulyás Dénes)

Gyermekkórus:
Bakó Bianka, Berentés Anna Lujza, Codeluppi Livio, Éva László, Fazekas Fruzsina Lenke, Filákovity Mirna, Gerner Bori, Kosztolányi Róza Viola, Mike Darinka, Molnár Levente, Periskics Petra, Szalai Benjamin Huba, Szántó Dániel, Szieberth Emma

Animációt készíteték a PTE Művészeti Kar Tervezőgrafika Tanszék hallgatói:
Hippeller Henriett, Horváth-Levington Júlia, Kovács Emese, Munjin Diana, Koppányi Noémi, Munkácsi Zsófia, Gálfalvi Erika, Szabó Laura
témafelelős: Szöllősi Géza, tanársegéd

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. március 25., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások