Színház

Jégvarázs

balett, 2021., 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jég-boszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól.

A lányok másnap reggel megörültek Elza képességének és a jégvarázslat segítségével heves játékba kezdtek. Egy elvétett varázslat megsebesítette Annát. A Trolltündér meg tudta gyógyítani, ám Elza annyira rettegett attól, hogy ismét árthat valakinek, hogy nem jött többé ki a szobájából.

Sok évvel később eljött az idő, hogy Elzát királynővé koronázzák. Anna annyira szomjazta már a társaságot, hogy a bálon az első fia-talemberbe beleszeretett, aki történetesen a bosszúszomjas Hans volt. Elza hallani sem akart a frigyükről, s a veszekedés hevében vé-letlenül újabb varázslatot követett el. A rettegő bálozók tekintetétől kísérve elbujdosott a hegyekbe, hogy ne árthasson többé senki-nek, jeget és havat hagyva maga után.

Anna, Hansra bízta a királyságot és nővére után indult. Útközben megismerkedett Kristoffal, aki egy folyton éhes rénszarvassal járta a hegyeket. A barátságos Kristoff segített Annának, hogy megtalálja testvérét és velük ment Olaf, a hóember is. A Jégpalotába érve Anna és Elza egymás nyakába borultak, ám Elza továbbra sem akart visszatérni Arendelle-be és ezúttal jégvarázslata véletlenül szí-ven találta Annát. A sebesült lányt a trollokhoz vitték új barátai, ám most még a Trolltündér sem tudott rajta segíteni, csak az igaz szeretet törhette meg a varázst. Hanshoz siettek segítségért, aki azonban kimutatta a foga fehérjét, s a Jégboszorkánnyal együtt a trón-ra tört. Amikor Hans Elzára támadt, Anna utolsó erejével a kard elé ugrott és abban a pillanatban megfagyott. Elza zokogva ölelte jéggé fagyott húgát, aki azonban az igaz testvéri szeretettől, életre kelt. Arendelle népe boldogan ünnepelte a szeretet erejét és az újra éledő tavaszt.

Közreműködik:

Trollok: Barna Fanni, Csermely Réka, Dudás Anna, Kovencz Lilla, Tóth Jázmin, Vinnay Dóra

Jégcsapok: Bitskey Borbála, Deák Linda, Havas Anna, Nyári Zsófia, Ovád Fanni, Sipos Borbála, Zichy Anna

Hóemberek: Ádám Bogi, Becker Borbála, Becker Julianna, Bertók Luca, Cseh Nóra, Józsa Sára, Nagy Boglárka, Sánta Lilien

Korcsolyázók: Becker Julianna, Becker Luca, Boross Luca, Cseh Nóra, Grünfelder Kata, Hallgat Hanna, Sánta Lilien, Telek Dominika

Zene: Christophe Beck, Robert és Kristen Lopez, Robert Stoltz, Felix Bernard, Émile Waldteufel

Díszlet: Hudatsek László

Stáblista:

Szereplők

Olaf a hóember
Sven a rénszarvas
Troll tündér
Gerda a dadus
Ludwig komornyik
Ingrid a jégboszorkány
Kicsi Elza
Kicsi Anna
Kicsi Hans

Hozzászólások